« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

СТУДЕНТСЬКИЙ КАЛЕЙДОСКОП

СТУДЕНТСЬКИЙ КАЛЕЙДОСКОП

14 листопада в залі Черкаського обласного Будинку вчителя пройшов фестиваль твор­чості «Студентський калейдоскоп – 2017», присвячений міжнародному Дню студента.


Ф естиваль за ініціативи облас­ної Профспілки працівників освіти та науки України про­водився вже вдруге та цього разу зібрав талановиту молодь з Чер­каського національного університету ім. Богдана Хмельницького, Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини, Черкаського держав­ного технологічного університету, ДВНЗ «Університет банківської справи» Чер­каського навчально-наукового інститу­ту, Черкаського державного бізнес-коле­джу, Черкаського політехнічного техні­куму, Черкаського комерційного техні­куму, Уманського гуманітарно-педаго­гічного коледжу ім. Т. Г. Шевченка, Кор­сунь-Шевченківського педагогічного ко­леджу ім. Т. Г. Шевченка.

Учасники фестивалю представили па­тріотичні, класичні й українські народні пісні, демонстрували майстерність у ви­конанні сучасних, народних танців, де­кламували вірші, показували творчі но­мери. Цікавими були виступи й студен­тів із Сербії, Китаю, які навчаються у ВНЗ Черкащини.

Голова Федерації профспілок Чер­каської області Петро Шевченко приві­тав учасників фестивалю та вручив гра­моти, подяки, подарунки від профспі­лок. Він також зазначив, що найцінні­шим подарунком студентству стало ви­борене профспілками підвищення акаде­мічних та соціальних стипендій на 18%.

Федерація профспілок Черкаської області

 


МУЗЕЙ ЯК ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНО- ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ

На Хмельниччині у професійно-технічних навчальних закладах створено музеї їх історії, що ввібрали най­кращі традиції, якими багатий наш Подільський край. Мета створення музеїв – активізація краєзнавчої, істо­ричної, пошуково-дослідницької роботи серед інже­нерно-педагогічних працівників та учнів професійно- технічних навчальних закладів, батьківських громад.

Т акож музейна діяльність відіграє велику роль у фор­муванні в учнів національної самосвідомості, по­чуття патріотизму, любові та пошани до України та її історії.

З метою активізації роботи музеїв, гуртків патріотичного, краєзнавчого, історичного напрямів ПТНЗ департамент освіти і науки Хмельницької обласної державної адміні­страції та Державний центр естетичного виховання учнів­ської молоді провели обласний семінар за участю їх керів­ників на тему «Музей як центр національно-патріотично­го виховання учнівської молоді. Створення музеїв при ПТНЗ». Захід відбувся на базі Хмельницького інституту післядипломної педагогічної освіти. Відкрили його із вступним словом ректор інституту Віктор Берека та ди­ректор Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді Тетяна Григорчук. Питання нормативної бази діяльності музеїв при навчальних за­кладах висвітлив методист Хмельницького обласного центру краєзнавства та туризму учнівської молоді Мико­ла Мозолюк. З інтересом учасники семінару прослухали лекцію завідувача науково-масового відділу Хмельниць­кого обласного краєзнавчого музею Оксани Мельничук «Музейна справа в реаліях сьогодення». А директор Хмельницького обласного літературного музею Василь Горбатюк розповів про національно-патріотичне вихован­ня у літературному аспекті «Край, де я живу». «Формуван­ня патріотизму в українському суспільстві» – тема висту­пу завідувача науково-методичного центру виховної робо­ти та позашкільної освіти ХОІППО Ігоря Гіджелицького. Також він провів тренінг з патріотичного виховання дітей та учнівської молоді «З Україною в серці».

Завідувач науково-методичного центру викладання пред­метів суспільно-гуманітарного напрямку ХОІППО Воло­димир Войтенко провів оглядову екскурсію музеєм «Осві­та Хмельниччини», ознайомивши учасників семінару із зародженням та розвитком освіти на Хмельниччині.

Захід був добре організованим та пройшов на високому рівні, а всі його учасники лишилися задоволені, адже по­чули багато цікавої та корисної інформації, а також ознайомилися з методикою проведення тренінгу та без­посередньо брали в ньому участь.

Валерій МАРЦЕНЮК

02.12.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання