« на головну 27.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

ЇХ ДОЛІ ПОВ’ЯЗАНІ З ПЕРЕМОГОЮ ТА ПРОФСПІЛКАМИ

ЇХ ДОЛІ ПОВ’ЯЗАНІ З ПЕРЕМОГОЮ ТА ПРОФСПІЛКАМИ

Уже традиційно напередодні 9 Травня Голова ФПУ Григорій Осовий, підтримуючи ініціативу профкому первинної профспілкової організації Федерації профспілок України, відвідує ветеранів війни і праці, колишніх працівників укра­їнських профспілок.

Я к повідомляє прес-центр ФПУ, цього року 5 травня разом з головою профкому апарату ФПУ Марією Гриценко Григо­рій Осовий побував удома у Марії Миколаївни Пенкіної, Лідії Михай­лівни Гараніної, Віри Олексіївни Ян­ковської та ін. Усі вони пройшли важ­кий воєнний шлях на фронтах Другої світової війни, багато років свого життя присвятили профспілковій ро­боті, мають чимало нагород за досяг­нення у праці та військові подвиги.

Григорій Осовий від щирого серця побажав ветеранам здоров’я і довголіт­тя, шани від молодого покоління тру­дівників, їхніх дітей та онуків. Профком ФПУ підготував та передав ко­лишнім співробітникам ФПУ подарун­ки до свята, квіти та цінні подарунки.

Спілкування пройшло у теплій, емоційній атмосфері.

Представники ФПУ отримали від літних людей щиру подяку за увагу до них, за пам’ять про минуле нашої держави, яка разом з іншими країна­ми здобула перемогу над нацизмом у Другій світовій війні.

 

АНСАМБЛЬ «ВЕСЕЛКА» – ПЕРЕМОЖЕЦЬ ФЕСТИВАЛЮ У ТРУСКАВЦІ

У м. Трускавці, що на Львівщині, відбувся Всеукраїнський мистецький фестиваль- конкурс «Витоки-Dance». На ньому висо­ку майстерність продемонстрував зраз­ковий дитячий ансамбль народного тан­цю «Веселка» Закарпатського обласного будинку культури профспілок.

В иступаючи в номінації «Народний та­нець», юні танцюристи Закарпаття отри­мали першу премію та сертифікат на без­коштовну участь у міжнародному конкур­сі «Слов’янський вінець» у Болгарії. Конкурсний виступ ансамблю «Веселка» на фестивалі вклю­чав два народні танці, а на гала-концерті наші танцюристи виконали словацький народний та­нок «Замутовський».

Художній керівник дитячого ансамблю «Весел­ка», заслужений працівник культури України Людмила Петрецька нагороджена двома відзна­ками організаторів фестивалю – «Кращий худож­ній керівник» та «За збереження національних традицій».

Запам’яталася й культурна програма фестивалю, яка включала екскурсію містом-курортом з відві­данням дельфінарію та бюветів відомих лікуваль­них вод «Юзя» і «Нафтуся», дитячу дискотеку тощо.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради

 

ВОНИ ЗАПОВІЛИ НАМ ЖИТИ!

Під таким гаслом за ініціативи Черкасько­го міського комітету Профспілки праців­ників освіти і науки України на базі облас­ного Центру дитячої та юнацької творчості 4 травня пройшов концерт-вітання учас­ників бойових дій, ветеранів війни, дітей війни, ветеранів освітянської галузі міста.

Д іти подарували ветеранам квіти і слова вітання. Хвилиною мовчання вшанува­ли при­сутні світлу пам’ять усіх, хто загинув в боротьбі за нашу Україну.

Своїми спогада­ми поділився учасник Другої світової війни, полковник у від­ставці, ветеран педагогічної праці Олег Сергійо­вич Чернишов, який 17-річним юнаком у 1943 році розпочав військову службу, пройшов тяжкими дорогами війни, нагороджений багатьма ордена­ми і медалями.

Чудовий концерт підготували працівники та ви­хованці Центру дитячої та юнацької творчості. Своїми піснями та хореографічними композиція­ми порадували ветеранів юні учасники народного художнього колективу ансамблю народного тан­цю «Веселка», зразкового шоу-балету «Магія», зразкової студії сучасної музики «Сузір’я», зразко­вої вокальної студії «Прима», танцювально-спор­тивного клубу «Жемчуг». Глядачі підтримували юних аматорів сцени тривалими оплесками.

12.05.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання