« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

«ТОБІ, УКРАЇНО, ПІСЕННИЙ НАШ СКАРБ!»

«ТОБІ, УКРАЇНО, ПІСЕННИЙ НАШ СКАРБ!»

Під таким гаслом на Хмель­ниччині пройшов восьмий обласний фестиваль вете­ранських хорів.

Учасники фестивалю взяли участь в урочистостях до Дня Державно­го прапора України напередодні 25-річчя Незалежності України.

Організаторами фестивалю виступили управління культури, національностей, релігій та туризму обласної державної ад­міністрації, обласна та міська ради орга­нізації ветеранів України, обласні органі­зації профспілок працівників культури та соціальної сфери, обласний науково-мето­дичний центр культури і мистецтв, культосвітні установи м. Хмельницького.

«На фестивалі представлені 25 аматор­ських хорів міських, районних ветеран­ських організацій з понад 600 учасниками. Серед них – учасники бойових дій, діти ві­йни, ветерани праці. Усіх їх об’єднує спіль­на любов до пісні», – сказав на відкритті фестивалю голова ради обласної ветеран­ської організації Володимир Купратий.

Традиційно від учасників фестивалю, як символ хліборобської праці, вручено короваї оргкомітету, представникам об­ласної та міської влади.

Щиру подяку, цінні подарунки від об­ласної, міської влади, представників депу­татів Верховної Ради України одержали активні учасники й організатори ветеран­ських хорів міст і районів області.

Учасників бойових дій, які брали участь у фестивалі, було нагороджено грамотами і грошовими преміями, які їм вручив голова обласної організації проф­спілки працівників культури Микола Луценко. Відзначив кращих активістів хорів і голова обласної організації проф­спілки працівників соціальної сфери Олександр Цюзік. До слова, Олександр Дмитрович постійно опікується ветеран­ськими проблемами.

Учасники і гості фестивалю з особли­вою теплотою сприйняли виступи знаних на Хмельниччині та за її межами ветеран­ських хорів «Надвечір’я» з Хмельницького міського Будинку культури, яким понад 15 років керує відмінник освіти, заслуже­ний працівник культури Борис Лободюк, а також уславленого аматорського колек­тиву «Ретро» культурно-мистецького цен­тру «Ветеран». Наставником цього колек­тиву є знаний на Поділлі фахівець мис­тецьких справ Михайло Люшня. Цей хор на фестивалі вперше виконав пісню-гімн ветеранів на слова Ольги Лихогляд та му­зику Михайла Люшні. Оптимістично лу­нали слова пісні-гімну: «Ветеране радій! Ветеране співай! Та у серце журбі увійти не давай. Ветеране, твори, твоя нива рясна, Хай не згасне у серці любов і весна».

Порадували глядачів і виступи вете­ранських хорів з Білогірщини, Деражнян­щини, Хмельницького району, Волочись­ка, Городка, Ярмолинця та ін.

Петро ШКРОБОТ,

Валерій МАРЦЕНЮК,

м. Хмельницький

 

НА ДОПОМОГУ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ 128-ї ГІРСЬКО-ПІХОТНОЇ БРИГАДИ

Закарпатська організація Національної спіл­ки художників України відзначила своє 70-річчя. На урочистості, що відбулися в об­ласному художньому музеї ім. Йосипа Бок­шая, митців нашого краю прийшли привітати представники органів влади, профспілок, підприємці, культурна громадськість, інші почесні гості, у тому числі з-за кордону.

Профспілки Закарпаття підтримують міцні зв’язки з художниками краю. До 25-річчя Неза­лежності України облпрофрада та обласна ор­ганізація Національної спілки художників України 23 серпня організували в м. Ужгороді, на площі Народній, виставку картин закарпатських митців. На ній були представлені понад 30 робіт таких художників, як Петро Шолтес, Марія Митрик, Василь Вовчок, Юрій Боднар, Олександр Громовий, Андрея Павук, Влад Габ­да, Одарка Долгош, Іван Дідик, Олександр Малеш, Йо­сип Бабинець, Василь Дуб, Сергій Біба, Мирослав Гресь­ко, Наталія Сіма-Павлишин, Володимир Павлишин та ін. Кошти, отримані від продажу картин, будуть спря­мовані на допомогу військовослужбовцям 128-ї гірсько- піхотної бригади, які несуть службу в зоні АТО.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради


 

ПОЛІСЬКЕ ЛІТО З ФОЛЬКЛОРОМ

Протягом 21–25 серпня старовинне місто Луцьк дивувало волинян самобутнім націо­нальним мистецтвом Грузії, Північного Кіпру, Польщі, Південної Кореї, Тайваню, Білорусі, Ізраїлю, а ще – феєрверками танців, співів, ужитково-прикладними витворами народ­них майстрів з усіх куточків України.

Профспілки Волині не лишаються осторонь культурного розвитку краю. Саме тому готель «Профспілковий» було обрано для проживання учасників фестивальної групи танцюристів з Грузії. Відтанцювавши на майданчиках міста, вранці 25 серпня грузинський ансамбль відлітав до Батумі. І не з порожніми руками, а з подарунком від волинських профспілок – величезним короваєм, оздобленим прапо­рами наших держав. Нехай щира гостинність волин­ських профспілок стане візитівкою краю і в таких дале­ких від нас землях!

Галина ДАНИЛЕНКО,

директор навчально-методичного центру

профспілок Волинської обл.

03.09.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання