« на головну 16.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

45-ТА «МОЛОДІСТЬ». ВПОЛЮЙТЕ СВОЄ КІНО!

45-ТА «МОЛОДІСТЬ». ВПОЛЮЙТЕ СВОЄ КІНО!

Із 24 жовтня до 1 листопа­да у Києві триватиме одна з найбільших спеціалізо­ваних кіноподій України та Східної Європи – кінофес­тиваль «Молодість».

Кінофестиваль, започаткова­ний 1970 року у вигляді дво­денного перегляду студент­ських короткометражних фільмів, наразі єдиний в Україні, що входить до рейтингів Міжнарод­ної асоціації кінопродюсерів з 1991 року і є пріоритетною платформою для представлення найсвіжішої та найактуальнішої кінопродукції, відтворює найгучніші події сучас­ного кінопроцесу – як мейнстрімні (тобто основні напрями), так і екс­периментальні.

Головне завдання фестивалю – сприяння розвитку молодого профе­сійного кіно. Як і 40 років тому, кон­курсна програма представляє про­фесійні й аматорські фільми дебю­тантів. Головні секції: студент­ський, перший короткометражний (ігровий, анімаційний, докумен­тальний) та перший повнометраж­ний ігровий фільм. До географії конкурсних робіт належать країни майже з усіх континентів. Тож мо­лодим талантам надається можли­вість посісти належне місце в сучас­ному кінопроцесі.

Спеціальна подія фестивалю – показ кінофільму «З.О.С.» («Звіль­нити Олега Сенцова»). Глядачі фес­тивалю мають змогу побачити гото­ві епізоди стрічки режисера Ас­кольда Курова, одного з головних документалістів Росії, яка вийде в 2016 році. Це історія Олега Сенцова, українського режисера та сценарис­та, затриманого російськими спец­службами в Криму. За його слова­ми, спецслужби катували його, аби вибити зізнання, проте сам Олег Сенцов ніколи винним себе не ви­знавав. Міжнародна кінематогра­фічна спільнота влаштовує акції на його підтримку, прагнучи якнай­швидшого звільнення режисера. Тож ця стрічка – розповідь про об­ставини його справи та людей, які намагаються врятувати Олега Сен­цова від жахливого покарання.

Загалом, на цьогорічній 45-й «Мо­лодості» представлені 53 фільми міжнародної конкурсної програми, 23 у рамках національного конкур­су українського короткометражно­го кіно, ще 17 з інших конкурсних програм, а також 118 позаконкурс­них стрічок. Тож серед такого роз­маїття десятки тисяч українських глядачів мають можливість, відпо­відно до слогану фестивалю, «впо­лювати своє кіно», за власним сма­ком та вподобаннями.

Олена ОВЕРЧУК, «ПВ»

 

ЗАКАРПАТТЯ ВІДЗНАЧИЛО ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

Закарпатський облас­ний Будинок культури профспілок (дирек­тор Ганна Табакович) постійно організовує тематичні масові захо­ди, присвячені зна­менним датам і подіям.

Нещодавно в Бу­динку культури профспілок від­значався День за­хисника України. На ньо­го організатори запроси­ли наших земляків – учасників АТО на сході країни, представників громадських організацій, духовенства, окремих по­літичних партій, молодь.

Теплі слова від органі­заторів вечора пролунали на адресу учасників анти­терористичної операції, які брали участь у бойо­вих діях. Вони отримали також різні відзнаки, по­дарунки, до яких долучи­лася і бібліотека Будинку культури профспілок, яку очолює Ірина Кравець. У фойє профспілкового за­кладу культури з ініціа­тиви директора Ганни Та­бакович було облаштова­но книжкову виставку творів сучасних україн­ських письменників, зо­крема про Революцію гід­ності та події на Майдані, а також виставку картин.

Наприкінці заходу від­бувся концерт аматор­ських колективів та окре­мих виконавців.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

Закарпаття

 

ПРОФЕСІЙНА ПРОЩА ПРАЦІВНИКІВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ

Тернопільска обласна рада профспілки пра­цівників соціальної сфери вважає духо­вне збагаченння спіл­чан не менш важли­вим за матеріальне.

Уже втретє перед своїм професій­ним святом пра­цівники соціаль­ної сфери Тернопільщини прийшли до Зарваницько­го духовного центру – Всесвітнього відпустово­го місця на професійну прощу. Учасники заходу взяли участь в Архієрей­ській Божественній літур­гії, склали поклін Чудотворній іконі Матері Бо­жої, разом молились за мир, просили зцілення і здоров’я, з молитвою про­йшли Хресну дорогу. Від­булось освячення води і виготовлених з нагоди професійної прощі образ­ків ікони Божої Матері.

Після завершення мо­литов працівники соці­альної сфери з душевним спокоєм, Божим благо­словенням поїхали до своїх домівок, щоб завтра знову творити добро і ми­лосердя, оточувати само­тніх, немічних та сиріт турботою і теплом своїх щедрих на добро сердець.

Роман ЯЩИЩАК,

Тернопіль

31.10.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання