« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

Сміх, та й годі...

Сміх, та й годі...

1 квітня – найнесерйозніше свято. Воно знане в усьому світі, однак не позначене в жодному календарі. День сміху, День дурнів, День розігра­шів... Усі називають цей день по-різному, та від цього суть його не змі­нюється. Про походження свята існує чимало легенд і версій, але, навіть не знаючи точно його історії, люди цього дня веселяться й жартують, а саме свято стало одним із найулюбленіших. Жарти, розіграші рідних, друзів і колег, сміх та посмішки – головні першоквітневі «атрибути». Про те, як ставиться до некалендарного свята український бомонд та як розігрували їх самих, ми дізнавалися з перших вуст.

Сьогодні вже мало хто реагує на пер­шоквітневе звер­нення: «У вас спи­на біла», «В тебе шнурки розв’язалися» тощо. Нинішні розіграші позначені індивідуаль­ністю й фінансовими ви­тратами. Саме так. Адже хтось вітає близьких лю­дей словесним жартом, а хтось, аби розіграти їх, за­мовляє професійних акто­рів, «організовує» смішні ситуації...

Вирізнився своїм варі­антом святкування 1 квіт­ня і відомий український художник-карикатурист Анатолій Бабич, який на­передодні Дня сміху від­крив у столиці виставку своїх творів, де у незвич­ному ракурсі зобразив представників україн­ської та російської зірко­вої еліти – відо­мих телеведучих, зірок естради та кіно, політики і спорту. Це, зокрема, – Володимир Горянський, Павло Зібров, Оксана Бай­рак, Юрій Кот, Володимир Бистряков, Лоліта, Ірина Білик, Микола Басков, Леонід Черновецький та багато інших. Серед гос­тей виставки були й ті, кого художник малював безпосередньо під час її відкриття – 4 хвилини й кумедне обличчя всміха­ється з аркуша.

За словами зірок, вони позитивно сприймають подібні жарти, тим паче напередодні Дня сміху. Тож серед присутніх не було жодного невдоволе­ного, всі сміялися як із своїх друзів, так і з себе. І все ж, як з’ясувалося, не всі представники шоу-бізнесу однаково сприйма­ють і святкують 1 квітня.

Ольга КРЮКОВА, співачка, заслужена артистка України:

– Перше квітня – День сміху сприймаю дуже позитивно, з гумором. чомусь останні роки мене ніхто не розігрує, хоча, чесно ка­жучи, я й сама часто за­буваю про те, що треба пожартувати, когось під­ловити у це чудове свя­то... А причин для сміху маємо достатньо і не треба чекати першого квітня – чого лише варті виступи на­ших політиків! Я намагаюсь кожного дня знаходити у житті позитивні моменти, і навіть тоді, коли виникають якісь не­приємні ситуації, я дивлюся на них під іншим кутом, аби не навантажувати себе проблемами й негативом – так прості­ше і веселіше жити.

Павло ЗІБРОВ, співак, народний артист України:

– Я нормально реагую на це свято. першого квітня завжди жартуємо, розігруємо один одного. Минулого року мій балет пожартував зі мною. приходжу на роботу – вони чекають на мене, але без балетних костюмів, якісь насторожені... А тоді повідомляють, що знайшли кращу роботу і вже завтра мають їхати в повному складі до німеччини. А в мене ж концерти, квитки продано. всередині все похололо, а вони, витримав­ши паузу, – роз­сміялися. це був найжорстокіший розіграш у моєму житті, напевно, відплата за мій по­заторішній розіграш, коли я їм сказав, що грошей немає і зарплати цього місяця не буде...

Володимир БИСТРЯКОВ, композитор, кіноактор, народний артист України

– Кожне 1 квітня показує, скільки навколо нас дурнів. Івід цього стає приємно, розумієш, що не один такий! у моєму житті якось трапилася ситуація, коли всі сприйняли мої слова за жарт, розіграш, хоча це сталося не в день сміху. Я прийшов до рідних моєї нинішньої коханої дружини Олі (а тоді я ще не був на­віть її нареченим) і повідомив, що післязавтра у нас весілля. після цього було випи­то чимало валер’янки: вони не знали як реагувати – вбивати мене чи радіти й за­мовляти са­лют. Зро­зумівши, що мої наміри – не жарт, по­чали приго­тування і вже за два дні відбуло­ся наше весілля.

Анжеліка РУДНИЦЬКА, телеведуча, співачка:

– До гумору я ставлюся нормально, однак жарти бу­вають різними. Я сама неодноразово була ініціато­ром розіграшів, які доводили людей до шокового стану... тоді це було смішно, проте нині я розумію, що так жартувати не можна. Що ж стосується саме дня дурнів, то майже завжди це свято при­падає на період посту. Раніше я на це не звер­тала уваги, однак тепер намагаюся не робити речей, яких не варто робити в піст. Звичайно, невинний жарт – не гріх, але краще утриматися, а дурні нехай святкують..

Володимир ГОРЯНСЬКИЙ, актор, телеведучий, народний артист України:

– Я з гумором ставлюся до дня сміху. цього дня мене часто розігрували, і я нерідко жартував над друзями і рідними. Але з кож­ним роком саме 1 квітня стало складно когось розіграти – усі на­сторожені і з побоюванням чека­ють якихось жартів, казусів! тож я ніколи не чекаю цього свята, а жартую, коли є відповідний на­стрій і дозволяє ситуація.

Юрій КОТ, відомий український телеведучий, актор:

– З друзями щороку вигадуємо кумед­ні розіграші, тож і цей рік – не виклю­чення. так, ми плануємо надзвичайний розіграш: першого квітня наша знайо­ма біля свого авто знайде сумку з 200 тис. євро. нам не відомо, якою буде ре­акція, однак усе буде зніматися на при­ховану камеру. Згодом цю пані термі­ново викличуть на роботу, і коли вона їхатиме, її машину зупинять інспектори ДАІ, які нібито відпрацьовують опера­цію «перехоплення», шукаючи сумку з грошима. А згодом, витримавши паузу, міліціонери привітають дівчину зі свя­том і подарують квіти.

Оксана БАЙРАК, режисер, актриса, телеведуча:

– Я розігрую всіх і завжди – це у мене в крові! дуже люблю свято сміху, гумору... і взагалі люблю добрих, позитивних, навіть дещо ку­медних людей, які вміють жартувати і нор­мально сприймають жарти щодо себе. Мені подобається вислів одного кла­сика, який казав: «від абсо­лютного гумору до посмі­ховиська – один крок!» Тому жарт має бути в певних рамках – це талант! А ще обож­нюю людей, які жартують не сміючись...

Олексій ДІВЄЄВ-ЦЕРКОВНИЙ, модель, телеведучий:

– Для мене це не свято. Можливо, це пов’язано з тим, що я не одесит... не знаю. Моє почуття гумору – це, швидше за все, почуття іронії і сарказму. Я позитивно ставлюся до жартів, проте особисто ніко­ли нікого не розігрував і мене жодного разу не розігрували, бо знають, що мене краще не чіпати.

Сторінку підготувала Анна РЄПІЧ, «ПВ»

31.03.2011



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання