Щороку в профспілкових санаторіях Закарпатської області оздоровлюються
понад 35 тис. людей. У процесі лікування важливу роль відіграють належне харчування
й обслуговування. Тому з ініціативи директора представництва ПрАТ «Укрпрофоздоровниця»
в Закарпатській області Любові Бурак на базі ресторану «Уклин» ДП «Санаторій «Сонячне
Закарпаття» було проведено конкурс на кращого кухаря і офіціанта санаторно-курортних
закладів профспілок.
Кухарі презентували членам авторитетного журі своє домашнє завдання
– гарячі страви, десерти та холодні закуски, а офіціанти – вміння подавати страви
до столу, майстерність і швидкість у складанні серветок. І незважаючи на гостру
конкуренцію, серед учасників конкурсу панувала атмосфера доброзичливості та взаємоповаги.
Після оцінювання й підрахунку балів серед офіціантів кращою було
визнано Мар’яну Соскиду (ДП «Санаторій «Квітка полонини»), яка завершила свій виступ
найбільшою кількістю складених серветок: 11 за 5 хвилин. На другому місці – Ганна
Фізер (ДП «Санаторій «Сонячне Закарпаття»), на третьому – Людмила Гарагонич (ДП
«Санаторій «Синяк»).
Досить складно було визначити переможців серед кухарів. Але,
врешті-решт, пальму першості здобула Вікторія Тенкач (ДП «Санаторій «Квітка полонини»).
Друге місце посіла Тетяна Мордвінова (ДП «Санаторій «Сонячне Закарпаття»), третьою
була Олена Плоскина (ДП «Санаторій «Синяк»).
Хоча призерами конкурсу стали представники лише трьох оздоровниць,
журі відзначило високу професійну майстерність кухарів і офіціантів інших дочірніх
підприємств – «Клінічного санаторію «Карпати», санаторіїв «Поляна» і «Шаян».
Переможці конкурсу отримали грамоти і пам’ятні подарунки, а також
матеріальну винагороду Закарпатської обласної організації профспілки працівників
охорони здоров’я.
фото Володимира Шутка
|