« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Суспільство

ПРОФСПІЛКИ ЗА МИР ТА СПРАВЕДЛИВІСТЬ

ПРОФСПІЛКИ ЗА МИР ТА СПРАВЕДЛИВІСТЬ

  29 квітня у профспілковому санаторії «Синяк» на Закарпатті відбувся флешмоб, присвячений Дню міжнародної солідарності трудящих.

Учасники акції висловили ве­лику подяку італійським проф­спілкам за вагому допомогу та підтримку українських проф­спілок, трудових колективів, внутрішньо переміщених осіб.

У флешмобі взяв участь та виступив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. Профспілко­вий лідер, зокрема, сказав: «Ві­таємо вас, дорогі італійські брати і сестри! 1 травня – це свято миру і справедливості, яке відзначають профспілки й трудящі в багатьох країнах сві­ту. У цей день ми демонструє­мо єдність, солідарність і спро­можність захистити соціаль­но-економічні та трудові пра­ва. Ми говоримо про наші ба­жання і прагнення жити в мир­ному, демократичному і спра­ведливому суспільстві, де пра­ва людини поважаються і до­тримуються. Цього дня проф­спілки України традиційно ви­ходили на площі міст, щоб за­явити про свою міжнародну со­лідарність з усіма в світі праці. Цьогоріч, з 24 лютого в нашій країні йде війна, розв’язана країною-агресором. Щодня від ракетних обстрілів гинуть люди, руйнуються підприєм­ства, домівки, лікарні, школи – все те, що необхідно для зви­чайного життя. Тисячі наших профспілчан зі зброєю в руках захищають нашу країну, а мільйони жінок і дітей стали вимушеними біженцями. Ми щиро дякуємо народу Італії за підтримку України.

Війна – це злочин проти людства, який має бути засу­джений, а винних має бути по­карано. Ми вимагаємо негай­ного виведення російських військ з української землі і від­новлення миру.

Важкі випробування випали на долю нашого народу, але ми їх здолаємо. Ми віримо в нашу Перемогу. Ми твердо перекона­ні, що тільки в умовах миру можна забезпечити право кож­ного на гідну працю. Тому для нас як ніколи актуальним є за­клик італійських профспілок: «Працювати заради миру». Да­вайте об’єднаємо наші зусилля в боротьбі за мир! Давайте ра­зом скажемо: «Ні – війні! Так – миру! Слава профспілкам Укра­їни й Італії! Слава Україні! Ге­роям України слава!».

Учасники флешмобу також висловили впевненість у перемо­зі України та встановленні в на­шій країні справедливого миру.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

МИР, РОБОТА, БЕЗПЕКА

Голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько взяв участь у маніфестації Все­польського порозуміння профспілок.

1 травня, в Міжнародний день праці, го­лова Об’єднання профспілок Львівщини взяв участь у маніфестації і виступив на мітингу «Pokój, praca, bezpieczeństwo» («Мир, робота, безпека») Всепольського порозуміння профспілок (Ogólnopolskie Porozumienie Związków Zawodowych).

Роман Дацько привітав присутніх від імені 250 тис. спілчан Л ьвівщини та всіх 4 млн членів Федерації профспілок України з нагоди Дня праці. Голова ОПЛ побажав миру, гідної праці і гідної зар ­плати. Подякував за прит улок для по­над 3 млн українців. Розповів про ганебні варварські дії окупантів. Окре­мо подякував за допомогу і під тримку голові Всепольського порозуміння профспілок Анджею Радзіковському та нашим друзям з Нижнєсілезького воєводського OPZZ на чолі з Анджеєм Отрембою.

Мир Польщі! Слава Україні.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

ЄДНІСТЬ НАРОДУ – ФУНДАМЕНТ НАШОЇ ПЕРЕМОГИ

У приміщенні Федерації профспілок Черкаської області за ініціативи голови обласної організації профспілки працівників АПК Марини Горлач спілчани щоденно плетуть захисні костюми «кікімори» з матеріалів, які самі ж купують або отримують від населення. За 3 тижні виготовлено та передано на фронт 15 костюмів.

ПЕТРО ШЕВЧЕНКО, ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВОЛОНТЕРИ ЗУНУ СФОРМУВАЛИ 400 АПТЕЧОК

Студенти, викладачі та працівники Західноукраїнського національного університету у віль­ний від занять час працюють у волонтерському центрі класичного університету м. Тернополя.

Вони вже сформували 400 аптечок натівського зразка для наших захисни­ків. «Ми хочемо, щоб війна швидше закінчилася, й усі воїни повернулися живи­ми додому. Але сьогодні дуже важливо, щоб кожен військовий мав аптечку з медичними засобами пер­шої необхідності», – ка­жуть волонтери. Началь­ник центру волонтерів Ан­тон Шевчук зазначає: «Сту­дентська родина ЗУНУ – це волонтери, які щодня ро­блять усе, щоб допомогти ЗСУ та людям, які постраж­дали від війни. Усі ми сьо­годні докладаємо макси­мум зусиль, аби наблизити перемогу України».

МЕДІАЦЕНТР ЗАХІДНОУКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

10.06.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання