« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Суспільство

Профспілка за сучасне обличчя державної служби!

Профспілка за сучасне обличчя державної служби!

З нагоди 100-річчя запровадження державної служби України за ініціативи голови Профспілки працівників державних установ Укра­їни Юрія Піжука молоді спілчани провели флешмоб «Профспілка за сучасне обличчя державної служби».


З азначена ініціатива була підтрима­на Національним агентством Украї­ни з питань державної служби, зо­крема до інформаційної кампанії до­лучився заступник голови НАДС Ан­дрій Заболотний.

Державні службовці, посадові особи орга­нів місцевого самоврядування – це професій­ні, порядні та патріотичні люди, які щоденно виконують складні завдання, поставлені дер­жавою. Саме такі люди здатні змінити облич­чя державної служби України та своєю пра­цею створити її новий імідж. Серед спілчан є багато активних молодих людей, які сьогодні чесно виконують свої посадові обов’язки, за­ймаються волонтерством і благодійністю, проводять навчання і тренінги, самовдоско­налюються і переконані, що Україна – це дер­жава, якою варто пишатися і заради процві­тання якої варто працювати.

Флешмоб розпочали урочисто з Державного гімну України. Далі відбулася промовиста міні- вистава про те, що Україна – єдина, і ми маємо гуртуватися навколо прагнення працювати за­для добробуту наших громадян. На завершення передбачався рафтинг.

Своїми враженнями від флешмобу поділився заступник голови НАДС Андрій Заболотний, який, зокрема, зазначив, що Профспілка є тією силою, яка здатна об’єднати державних службов­ців в їх прагненні змінити на краще державну службу в Україні: «Молодь Профспілки прагне до змін та розвитку, об’єднана цінностями, які є спільними як для профспілки, так і держслужби. Виступаючи за новий імідж української держав­ної служби, профспілкова молодь хоче бачити її сучасною, успішною, чесною та патріотичною».

Рафтери-профспілковці продемонстрували не лише силу духу та волі, а й навички працюва­ти в команді. Чудові емоції, неперевершені вра­ження, а ще відчуття спільної мети та роботи створювали неймовірний настрій.

Патріотичні, професійні, сучасні та чесні – такі державні службовці нового покоління. Ми маємо дійсно талановиту, професійну молодь, тож ново­му обличчю державної служби України бути!

ОКСАНА ГУЗЬ,

ГОЛОВА МОЛОДІЖНОЇ РАДИ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНИХ УСТАНОВ УКРАЇНИ

Юрій Піжук, голова Профспілки працівників державних установ України:

«Протягом багатьох десятків років на державній службі накопичено суттєвий досвід, який можна і варто використовувати в розбудові нової сучасної держави. Однак, чимало речей заважають просу­ванню державної служби вперед, і саме ідея флешмобу «Профспілка за сучасне обличчя дер­жавної служби» – це прагнення показати суспіль­ству, що державна служба України змінює своє обличчя. Проведення рафтингу членами Молодіж­ної ради Профспілки та учасниками флешмобу є символом руху від старого до нового на держав­ній службі. Залишаючи на березі такі негативні явища, як бюрократизм, корупція, безвідповідаль­ність та беручи з собою в дорогу найкращі якості, притаманні державним службовцям, вироблені 100-річною історією, такі як: професійність, поряд­ність, патріотизм, учасники рафтингу згуртовани­ми командами спустились на воду. Проходячи складні, небезпечні пороги Південного Бугу, сим­волічно долаючи труднощі, перепони та виклики життя молоді державні службовці – члени Проф­спілки несуть найкращі якості державної служби до нового берега, до нового майбутнього».

 


Стрімкі човни

6–8 липня у смт Добротвір на Львівщині відбули­ся Всеукраїнські змагання з веслування на бай­дарках і каное «Стрімкі човни» (західна зона).

У змаганнях взяли участь понад 250 веслярів з Луцька, Ковеля, Новодністровська, Івано-Франківська, Бурштина, Хмельниць­кого, Волочиська, Тернополя, Шацька, Рівного, Дубно, Берез­ного, а також вихованців усіх чотирьох веслувальних спортив­них шкіл Львівщини – СДЮШОР «Веслярик», ДЮСШ № 3 м. Львова, СДЮШОР № 1, ДЮСШ «Добротвір». Учасники змагались у ві­кових категоріях 2002–2003 та 2004–2005 р. н. на дистанціях 200, 500 та 1000 м.

Команду Хмельницької ДЮСШ № 2 представляли спортсмени Анастасія Дежицька, Анастасія Губай, Олександра Гайдаржи, Тетяна Зозуля, Іван Качинський та Андрій Кашуба.

Найкращих результатів досягли вихованці тренера Миколи Кушти – Анастасія Дежицька (двічі посіла друге місце у каное-одиночці на дистанціях 200 та 500 м), а також Анастасія Губай та Олександра Гай­даржи (двічі посіли друге місце у каное-двійці на тих же дистанціях).

ВАЛЕРІЙ МАРЦЕНЮК

 


Меценати долучилися до оздоровлення дітей у «Барвінку»

З авдяки зусиллям голови обласної органі­зації профспілки працівників житлово-ко­мунального господарства, місцевої про­мисловості, побутового обслуговування населення Івана Зелінського цього літа тут оздоровилися 270 дітей, до справи залучено спон­сорів з Німеччини, Нідерландів та Чехії.

Зокрема, за кошти Баварської громади з Німеччи­ни оздоровлено 40 дітей з малозабезпечених сімей Пе­речина і Перечинського району, якими опікувалася директор відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Перечинської міської ради Ольга Барзак – ко­лишній багаторічний директор табору «Барвінок». Ін­ший спонсорський внесок – оздоровлення 85 дітей з м. Рівне за кошти благодійного фонду Оеkroe в Нідерлан­дах. Цього року профспілковий лідер галузі вперше зумів залучити ще й спонсорів із Чехії, за кошти яких відпочили 70 дітей із Сваляви.

Уже 4 роки поспіль оздоровлює в «Барвінку» дітей Київська обласна організація профспілки працівни­ків ЖКГ. Понад 30 дітей з Київщини чудово провели в Закарпатті свої літні канікули.

Спортивний напрям діяльності оздоровниці осо­бливо підтримує голова обласної профспілки Іван Зе­лінський, відомий в області волейболіст. Цього літа юні мукачівські волейболісти під керівництвом трене­ра Лариси Колнишевої поєднували тут відпочинок і заняття спортом.

Програма відпочинку дітей у «Барвінку» дійсно ціка­ва. Усім запам’яталося урочисте відкриття однієї з табір­них змін, що відбулося в день свята Івана Купала у формі театралізованого дійства під керівництвом Наталії Фе­дин та Крістіни Гаджеги. На дітей також чекали цікаві екскурсії до історичних пам’яток Закарпаття – замків в Ужгороді, Мукачеві, Невицькому, Чинадієві, туристично­го комплексу «Воєводино» та водоспаду у Лумшорах на Перечинщині, відвідування заводу «Джейбіл» в Ужгород­ському районі, сироварні та соко-винного заводу в Пере­чині, знайомство з майстер-класами відомого кондитера з виготовлення тортів Валентина Штефаньо, купання в басейнах «Спартак» і «Буревісник» в Ужгороді тощо.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ,

ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ ОРГАНІЗАЦІЙНО-

ГУМАНІТАРНОЇ РОБОТИ

ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

18.08.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання