« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

У СЕУЛІ – ТРЕТІ В СВІТІ

У СЕУЛІ – ТРЕТІ В СВІТІ

 

15–20 листопада у столиці Корейської республі­ки проходив чемпіонат світу з гирьового спорту. У Сеулі спортсмени національної збірної Украї­ни здобули 15 нагород і за підсумками змагань в командному заліку замкнули трійку найсильні­ших серед 33 країн-учасниць.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

У країнський здобуток на першості світу пе­реважно був «сріб­ним». У категорії «до­рослі чоловіки» двічі на дру­гий щабель п’єдесталу по­шани сходили Олег Коломі­єць, Ігор Гавришко, Ярослав Сушко та Сергій Єрмоленко. Віце-чемпіонами світу та­кож стали Максим Канунні­ков, Олексій Остапчук та Андрій Степурський.

Двічі отримав бронзові на­городи Володимир Недоля, також замкнули трійку кра­щих Володимир Поручиков і Микола Ткачук. За крок до п’єдесталу пошани зупини­лися Євген Колесник та Олек­сандр Дзюба.

Гідно представили країну на змаганнях й українські юніори. Олександр Дзюба, Михайло Тупиця, Євгеній Ко­лесник та Антон Бабічев ко­жен поклали до скарбнички збірної по дві медалі – срібну та бронзову.

Бронзову медаль серед вете­ранів виборов Валентин Бер­бенчук, інформує сайт Спор­тивного комітету України.

У загальнокомандному за­ліку за підсумками змагань спортсмени національної збірної України ввійшли до трійки кращих на планеті, пропустивши поперед себе з-поміж 33 команд лише пред­ставників Росії та Казахста­ну. В юніорському командно­му заліку «синьо-жовті» ста­ли четвертими.

 

АВТОДОРІВЦІ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

Велику увагу розвитку спор­ту приділяють адміністрація Хмельницького облавтодору, підпорядковані йому органі­зації та їхні профспілкові ко­мітети. Тут постійно прово­дяться змагання, на яких ви­значають кращий спортивний колектив.

Валерій МАРЦЕНЮК,

спеціально для «ПВ»

Т ак, недавно було проведено обласну спартакіаду трудо­вих колективів працівників дорожньої галузі області, де визначали кращих у змаганнях з легкоатлетичного кросу, настіль­ного тенісу, шашок тощо – загалом у п’яти видах програми. За слова­ми голови обласної організації Профспілки працівників автотран­спорту та шляхового господарства України Василя Камінського, на старт вийшла 21 збірна команда. Загальнокомандне «золото» вибо­рола команда Чемеровецького райавтодору, «срібло» – у спортс­менів Новоушицького райавтодо­ру, «бронза» – у представників Тео­фіпольського райавтодору.

Змагання проходили в напруженій та безкомпромісній спортивній боротьбі, загалом, захід відбувся на високому організаційному рів­ні. Відтак участю у спартакіаді за­лишилися задоволені як учасники змагань, так і їхні вболівальники.

 

ФІНІШУВАЛА XXVII МІЖГАЛУЗЕВА СПАРТАКІАДА ПРОФСПІЛОК ЗАКАРПАТТЯ

Фінальні змагання XXVIІ обласної міжгалузевої спартакіади профспілок Закарпаття приймав спортивний комплекс «Юність» у м. Ужгороді. У боротьбу за нагороди вступили по­над 350 учасників у складі 15 збірних команд обласних органі­зацій галузевих профспілок.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

Я скравою і видовищною була церемонія відкриття спартакіади (до речі, немає жодної області України, де б профспілкові спартакіади проводи­лися 27-й рік поспіль). Команди-учасниці пройшли спортивною колоною, на чолі якої прапороносці несли Державний прапор України, прапори Фе­дерації профспілок України, НОК України та ФСТ «Спартак». Більшість команд- учасниць були в єдиній спортивній формі, з прапорами галузевих профспілок.

Учасників і гостей спартакіади тепло привітали голова Закарпатської облпрофра­ди Володимир Фленько, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Віталій Ерфан, головний суддя спартакіади, суддя Національної категорії Анатолій Плеханов. Музичним дарун­ком учасникам свята спорту стала пісня «Україна» (слова і музика Тараса Петри­ненка), яку виконала солістка студії «Зорепад» обласного Будинку культури проф­спілок Марина Кушнір.

У всіх видах спартакіади тривала напружена спортивна боротьба. У волейболі се­ред жіночих команд перше місце завоювали освітяни, а в чоловіків – медики. У тур­нірі з міні-футболу заслужену перемогу здобула команда торгівлі. У змаганнях з шахів найсильнішими були Дарієла Ростовська і Володимир Рижонков (охорона здоров’я), у шашках – Надія Кривдик (охорона здоров’я) і Володимир Шопа (освіта).

У гирьовому спорті у ваговій категорії до 70 кг чемпіоном став Михайло Тупиця (ЖКГ), до 90 кг – його колега по команді Василь Потокій, понад 90 кг – Олександр Марчук (текстильна та легка промисловість), а в командному заліку перемогли комунальники. У дартсі не мав рівних Сергій Баркасій (освіта). У настільному тені­сі перемогли Тетяна Бутко (охорона здоров’я) і Олександр Туцканюк (лісові галузі). Завершилися змагання видовищним дійством – перетягуванням каната, де впев­нену перемогу святкували освітяни.

За підсумками спартакіади, найбільшу кількість призових місць завоювали спортс­мени обласних організацій профспілок працівників охорони здоров’я (голова Воло­димир Турок) та освіти і науки (голова Тетяна Повханич). Загалом, призерами спар­такіади в окремих видах стали представники 11 команд галузевих профспілок з 15 учасниць. Нагороди – кубки, медалі та дипломи призери змагань отримали з рук голови облпрофради Володимира Фленька та інших членів оргкомітету.

02.12.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання