« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ПРОФСПІЛКИ ЗАКАРПАТТЯ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО ПРОВЕДЕННЯ ДНЯ СПОРТУ

ПРОФСПІЛКИ ЗАКАРПАТТЯ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО ПРОВЕДЕННЯ ДНЯ СПОРТУ

В обласному спортивному святі у День фізич­ної культури та спорту, яке відбулося на цен­тральній площі м. Ужгорода Народній, взяли участь голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько й очільники низки облас­них організацій галузевих профспілок.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

Н а площі, де було встановлено намети обласних організацій фізкультурно-спортивних товариств та дитячо-юнацьких спортивних шкіл: ВФСТ «Колос» АПК України (голова ‒ Микола Тимчак), «Україна» (голова ‒ Василь Марків), «Спар­так» (голова ‒ Микола Щадей), усі бажаючі мали змогу ознайоми­тися з досягненнями товариств у підготовці спортивного резерву, розвитку масової фізкультури та спорту. А юні вихованці ДЮСШ демонстрували свою майстерність у різних видах спорту.

Під час свята отри­мали нагороди бага­то спортсменів, тре­нерів та організато­рів фізкультури і спорту нашого краю.

Фо то автора

 

ВІСІМ МЕДАЛЕЙ У ПАРИЖІ

14–17 вересня у французькій столиці проходили змагання Кубка світу з гімнастики, де в боротьбу за медалі вступи­ли 165 гімнастів із 38 країн світу. Збірну команду України представляли шість спортс­менів, в активі яких – вісім за ­войованих медалей.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

У країнський доробок у Парижі ‒ одна золота, три срібних та чотири бронзових медалі.

Лідер вітчизняної збірної Олег Верняєв змусив аплодувати своєму тріумфу у вправах на брусах, а також здобув дві бронзових нагороди на кільцях та в опорному стрибку. Також в опорному стрибку відзначився Ігор Радівілов, в активі якого «срібло» в цій вправі. Тим часом у вільних вправах та на брусах Петро Пахнюк зупинився лише за крок від найвищої сходинки п’єдесталу пошани.

Ще дві бронзові медалі – у вільних вправах та на брусах принесла до скарбнички «синьо-жовтої» дружини Діана Варінська.

 

«СВЯТОШИН» ГОТУВАТИМЕ ОЛІМПІЙЦІВ ДО НОВИХ ПЕРЕМОГ


Спортивний об’єкт Федерації про­фесійних спілок України – Учбово- спортивна база олімпійської підго­товки «Святошин» урядовим рі­шенням включена до реєстру об’єктів підготовки олімпійських збірних. Насамперед, це велика честь і велика відповідальність для цієї спортбази. З іншого боку, що теж дуже важливо в нинішніх еко­номічних умовах, таке рішення пе­редбачає пільгове оподаткування.

Олексій ПЕТРУНЯ,

спеціально для «ПВ»

З а подробицями поточної ситуації та коментарем щодо наслідків урядо­вого рішення кореспондент «ПВ» звернувся до заступника директора УСБОП «Святошин» Михайла Каптенка.

– За останні 3 місяці на нашій базі від­булися кардинальні зміни, – розповідає Михайло Каптенко. – Розпочали з того, що змінили саму стратегію розвитку об’єкта, надали їй більше динаміки, ефек­тивності та конструктивізму.

Також зрушили з місця вирішення ба­гатьох проблем, які накопичувалися не один рік. Зокрема, провели ремонт фасаду готелю для спортсменів, тренажерного залу, сауни, а головне – знаменитого спор­тивного комплексу, де свого часу проводи­ла тренування і турнірні ігри жіноча гандбольна команда київського «Спарта­ка», яка становила основу збірної СРСР і яку очолював великий тренер Ігор Турчин. Ось, до речі, на фронтоні комплексу збере­глися викарбувані фігури гандболісток.

Йдемо територією бази. Тут є готелі для атлетів, спортивні майданчики, тре­нажерні зали, сауна, їдальня, адміністра­тивний будинок і чудове футбольне поле, яке попросив в оренду чемпіон України з футболу – донецький «Шахтар». «Гірни­ки» ось уже 3 роки тренуються на базі «Святошин», взявши в оренду тутешнє футбольне поле. А ще цьогоріч навіть по­обіцяли побудувати ще одне.

Тим часом заходимо до спортивного комплексу, де починають тренування члени збірної України з вільної боротьби.

– Ми запросили на проведення підготов­чого процесу до змагань найвищого ґатунку борців української збірної з вільної бороть­би, яку очолює головний тренер Руслан Сав­лохов, – продовжує Михайло Каптенко. – Вільна боротьба традиційно відіграє вели­ку роль в перемогах української збірної на Олімпійських іграх. Тому для нас велика честь приймати у себе прославлених тре­нерів і спортсменів. Наш колектив намага­ється створити всі необхідні умови для тренувального процесу і відпочинку ниніш­ніх і майбутніх чемпіонів. Їм також подо­бається тренуватися на нашій базі.

Відтак, маємо достатньо амбітні плани на майбутнє: хочемо на базі нашого комп­лексу створити повноцінний Центр олім­пійської підготовки. І в цьому ми відчува­ємо постійну підтримку Федерації проф­спілок України.

Якраз перед початком тренування сво­їх підопічних зустріли головного тренера збірної України з вільної боротьби Русла­на Савлохова.

– Спасибі профспілкам, що запропону­вали нам свою базу, створили необхідні умови. Переконаний, нам вдасться тут виростити нових чемпіонів, – говорить Руслан Савлохов. – Тим більше, як ми ба­чимо, на базі відбуваються кардинальні зміни. Якщо так відбуватиметься й нада­лі, ми готові тут лишитися і тренувати­ся. Це ж унікальне місце. Цими доріжками ходили свого часу олімпійські чемпіони, чемпіони світу та Європи. І досі тут від­чувається їх позитивна аура. Особисто для мене це справжня спортивна Мекка.

Однак шлях до успіху не буває легким. Тож і питаємо про нагальні проблеми в Михайла Каптенка.

– Як же без них. Наближається опалю­вальний сезон. Уявляєте, скільки потрібно тепла, щоб обігріти такі комплекси, в яку «копійку» стануть комунальні послуги? А ще високі податки на оренду землі, на якій розташована спортивна база... Але, думаю, за допомогою ФПУ ми зможемо вирішити всі проблеми. До того ж, сподіваюся, нам усе- таки допоможе і внесення бази до реєстру об’єктів підготовки олімпійських збірних.

Фото автора

26.09.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання