« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК РОЗПОЧАВ ХОДУ З КИЄВА

ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК РОЗПОЧАВ ХОДУ З КИЄВА

  Минулої суботи в українській столиці на Оболонській на­бережній з нагоди Дня фі­зичної культури і спорту від­булося масове спортивно- розважальне свято, в рамках якого було дано старт тради­ційному Всеукраїнському проекту Національного олім­пійського комітету України «Олімпійський урок».

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

П ривітали українців з чудовим спортивним святом прези­дент Олімпійського комітету України Сергій Бубка, мі­ністр молоді та спорту України Ігор Жданов, який зачитав вітання від Президента України Петра Порошен­ка та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, член Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіж­ної політики, спорту та туризму Олег Велікін, начальник управління моло­ді та спорту Київської міської держав­ної адміністрації Вадим Гутцайт, пре­зидент Спортивного комітету Украї­ни Ілля Шевляк.

Вперше за 13 років проведення Олімпійського уроку захід пройшов на Оболонській набережній столиці, що дало змогу інтегрувати в програму спортивного свята цікаві активнос­ті як на суші, так і на воді. На гостей свята чекала дуже насичена програ­ма з великою кіль­кістю яскравих кон­курсів та вікторин, зу­стрічами з уславленими олімпійцями, інформує офіційний сайт НОК. Загалом на Оболонській набережній було розташовано близь­ко 50 спортивних майданчиків як з олімпійських, так і неоліміпйських видів спорту.

Кожен бажаючий міг спробувати свої сили у заняттях з легкої атлети­ки, гольфу, регбі, стрибків у воду, фут­болу, дзюдо, біатлону, баскетболу, бо­ротьби, аквабайку, волейболу, гандбо­лу, кульової стрільби, стрільби з лука, сучасного п’ятиборства, тхеквондо, фехтування, гімнастики, боксу, вело­спорту, кануполо, лижного спорту, академічного веслування, вітрильно­го спорту, стрибків на батуті, важкої атлетики, воркауту, петанку, скало­лазання та багатьох інших.

Спортивні вболівальники також скористалися чудовою нагодою взя­ти автограф і зробити пам’ятне селфі з уславленими олімпійцями країни, серед яких на свято завітали: Вале­рій Борзов, Лілія Подкопає­ва, Ельбрус Тедеєв, Ольга Харлан, Жан Беленюк, Валерій Андрійцев, Олена Петрова, Світ­лана Мазій, Олена Па­хольчик, Ілля Кваша, Юлія Прокопчук, Геор­гій Зантарая, Юлія Лев­ченко, Аліна Шух та ін.

 

ПРЕЗИДЕНТ ПІДТРИМАВ ВОЇНІВ- СПОРТСМЕНІВ

У вівторок Президент України Пе­тро Порошенко відвідав на київ­ському стадіоні «Спартак» трену­вання представників національної збірної країни, які наприкінці ве­ресня виступатимуть у змаганнях «Ігри нескорених» у Канаді.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Ц ьогоріч змагання проходи­тимуть 23–30 вересня у м. Торонто. «Ігри нескоре­них» ‒ це міжнародний турнір, в якому беруть участь поранені військовослужбовці. Ігри за­початкував британський принц Гаррі, вперше змагання відбулися 2014 року в Олімпійському парку короле­ви Єлизавети у Лондоні. Наразі Україна як справжній союзник НАТО в миротворчих операціях по всьому світу отримала запрошення долучи­тися до світової першості серед військовослужбовців.

Президент Петро Порошенко, який відвідав тренування української збірної, закликав підтримувати коман­ду наших воїнів, які проявили себе не лише на фронті. Він також повідомив, що обговорював з профільним міністром питання можливості прове­дення таких змагань у нашій державі. За словами Президента, якщо українська команда добре виступить, Міністерство молоді та спорту має підготувати відповідні умови для участі Києва у визначенні наступної черговості приймаючої сторони «Ігор нескорених».

Глава держави особливо підкреслив, що Ігри допомагають психологічній реабілітації пораненим українським захисникам. «Ви є прикладом і на вас дивиться не лише весь світ, а й Україна та наші хлопці. Ви не просто продовжуєте життя, а маєте можливість вести абсолютно повноцінне життя, власним прикла­дом показуючи, яким чином треба забезпечувати подальші перемоги», ‒ цитує Петра Порошенка офіційний сайт Глави держави.

До основного складу української збірної входять 15 спортсменів, інформує 112.ua. У Канаді українські «нескорені» змагатимуться з коман­дами 17 країн світу в шести спортив­них дисциплінах: атлетиці, паверліфтингу, веслуванні на трена­жерах, плаванні, стрільбі з лука та велоспорті на шосе.

 

ЗАХОПЛЮЮЧІ ТУРНІРИ ПАМ’ЯТІ ЕКС-МІНІСТРА

Справжнім спортивним святом стали у Закарпатті турні­ри з міні-футболу та шахів, присвячені пам’яті колишньо­го міністра транспорту і зв’язку, Героя України Георгія Кірпи. Урочисте відкриття змагань відбулося на заліз­ничному вокзалі в м. Ужгороді, який було збудовано, коли Георгій Миколайович очолював міністерство.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

У ч асників змагань та присутніх залізничників привітав голова оргкомі­тету ‒ голова Ужгородської територіальної профспілкової організації Львівської залізниці Ярослав Афтанас. Президент Міжнародної гро­мадської організації «Фонд імені Г.М. Кірпи» Анатолій Палюх зачитав привітання учасникам змагань від дружини Георгія Миколайовича – Жанни Іго­рівни. До мармурового бюста Герою України на залізничному вокзалі було по­кладено живі квіти.

XIII міжнародний турнір з міні-футболу, який відбувся на Чопському стадіоні «Локомотив», видався видовищним і захоплюючим. У ньому взяли участь 30 футбольних команд ‒ структур ПАТ «Укрзалізниця», дві команди залізничників із Словаччини й одна – з Угорщини.

У змаганнях серед працівників підприємств перше місце завоювала команда ФК «Експрес» ПАТ «Укрзалізниця». На другому місці – спортсмени ТЧ-10 Чоп, на третьому – ВЧД-10 ст. Ужгород. Серед керівників структурних підрозділів переможцем змагань став колектив Львівської дирекції залізничних перевезень ПАТ «Укрзалізниця», а призерами – команди партії «Відродження» та Тернопіль­ської дирекції залізничних перевезень.

Призери захоплюючих змагань отримали кубки, грамоти та медалі організато­рів, а також цінні подарунки від Міжнародної громадської організації «Фонд імені Г.М. Кірпи». Окремі відзнаки вручено кращим гравцям турніру у відповід­них номінаціях. Нагороди вру­чили голова Ужгородської тери­торіальної профспілкової орга­нізації Львівської залізниці Ярослав Афтанас, президент Міжнародної громадської орга­нізації Анатолій Палюх та інші члени оргкомітету.

Тим часом на залізничному вокзалі в Ужгороді відбувся ша­ховий турнір пам’яті Георгія Кірпи, який став одним з най­престижніших в області з цього виду спорту. З-посеред 68 його учасників ‒ 4 міжнародних майстри, 2 майстри ФІДЕ та 22 кандидати в майстри. Пере­можцем турніру став 18-річний міжнародний майстер з Ужго­рода Мартін Найгебавер. Лише на півочка відстали від нього земляки Віктор Бунда та Юрій Ісак, в активі яких відповідно «срібло» та «бронза». Також було відзначено призами ша­хістів у різних номінаціях.

19.09.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання