« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

УКРАЇНА – У П’ЯТІРЦІ КРАЩИХ НА WORLD GAME

УКРАЇНА – У П’ЯТІРЦІ КРАЩИХ НА WORLD GAME

 

Наприкінці липня у польському Вроцлаві національна збірна України виступала на Х Всесвітніх іграх. На цих надпрестижних неолімпійських змаганнях чотириріч­чя у боротьбу за 222 комплекти нагород з 36 видів спорту вступили понад 3,5 тис. атлетів із 112 країн сві­ту. І вперше за історію участі у World Game україн­ська збірна пробилася до п’ятірки найсильніших!

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

В сесвітні ігри – це міжнародні комплексні мультиспортивні змагання з неолімпійських видів спорту, які проходять раз на чотири роки в післяолімпійський рік. Україну у Вроцлаві представляли 80 спортсменів, які змагалися у 20 видах спорту. Наші співвітчизники за підсумками змагань завоювали 10 золотих, 7 срібних та 8 бронзових нагород. Ще 7 медалей (5 золо­тих, 1 срібну та 1 бронзову) українські спортсмени здобули у пока­зових видах спорту – академічній греблі на ергонометрах та кікбок­сингу WAKO. У показових видах, до речі, Україна з таким медальним здобутком очолила неофіційний командний рейтинг!

Найбільший медальний врожай наша команда зібрала у змаганнях з паверліфтингу та тайського боксу муай-тай. «Золото» для України у Вроцлаві завоювали Лариса Соловйова, Сергій Білий, Олексій Ро­кочий (усі – паверліфтинг), Ігор Любченко, Сергій Куляба, Олег При­ймачов (усі – тайський бокс), Наталія Москвіна та Світлана Малько­ва (стрибки на батуті), Станіслав Горуна (карате) та Світлана Тросюк (сумо). У показових видах спорту на найвищу сходинку п’єдесталу пошани зійшли представники академічного веслування в приміщен­ні Антон Бондаренко та Олена Буряк (двічі), а також два майстри кікбоксингу – Орфан Сананзаде і Віталій Дубина.

На прес-конференції з нагоди підбиття підсумків виступу збірної України на X Всесвітніх іграх міністр молоді та спорту України Ігор Жданов зазначив, що всім спортсменам, які стали переможцями та призерами Ігор як в основних видах, так і показових, а також трене­рам, які безпосередньо готували атлетів, будуть виплачені призові: володарям «золота» передбачена винагорода 450 тис. грн, срібним призерам – 400 тис. грн, бронзовим – 240 тис. грн.

 

ДВІ МЕДАЛІ У ПАРИЖІ

21–26 серпня у Парижі про­ходив найголовніший старт року для представників спортивної боротьби – чем­піонат світу. Провідні атле­ти планети розіграли 24 комплекти нагород у вось­ми вагових категоріях. За підсумками змагань в акти­ві української збірної дві нагороди: «срібло» Юлії Ткач і «бронза» Андрія Яценка.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

У складі «синьо-жовтої» дружини до столиці Франції вирушили 24 атлети, але дістатися заповітного п’єдесталу пошани судило­ся лише двом.

Титул віце-чемпіонки світу у ваговій категорії до 63 кг здобула Юлія Ткач. Наша співвітчизниця у ході турні­ру не залишила шансів представниці Ізраїлю Ілані Кратіш (10:0), впевнено здо­лала росіянку Валерію Ла­зінську (5:0), а у боротьбі за вихід до фіналу виявилася сильнішою за турецьку спортсменку Хафізе Сахін (13:5). Однак у вирішально­му протистоянні вдача була на боці суперниці нашої спортсменки – в «золотій зустрічі» перемогу святкува­ла монгольська борчиня Оркхон Пуревдордж (6:3).

Натомість Андрій Яценко програв (2:5) у першій зустрі­чі чемпіонату майбутньому срібному призеру американ­цю Томасу Гілману, але на­далі у втішному раунді по черзі святкував перемоги над іранцем Резою Атріна­гарші (6:4), узбеком Нодір­жоном Сафаровим (12:2), а в «бронзовому фіналі» з таким самим рахунком переміг борця з Північної Кореї Хак- Джіна Йонга.


«УКРПОШТА» ЗАКАРПАТТЯ ВИЗНАЧИЛА КРАЩИХ

У м. Хусті відбулася XIV обласна галузева спартакіада Закарпат­ської дирекції ПАТ «Укрпошта», в якій змагалися за нагороди праців­ники всіх структурних підрозділів підприємства. Переможці змагань візьмуть участь у Всеукраїнській галузевій спартакіаді.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

спеціально для «ПВ»

Н а урочистому відкритті спартакіади кращих спортс­менів галузі привітали ди­ректор Закарпатської дирек­ції ПАТ «Укрпошта» Сергій Калій, голова обласної профспілкової ор­ганізації Василь Гецко, голова об­ласної організації ФСТ «Спартак» Микола Щадей. Було зачитано при­вітання учасникам змагань, які ма­ють давні спортивні традиції, від голови ЦК Профспілки працівників зв’язку України Миколи Стародуба.

У змаганнях з настільного тенісу і армрестлінгу перемогли спортсмени Закарпатської дирекції, в легкоатле­тичному кросі кращими виявилися представники ЦПЗ № 3 м. Іршава, у шашках не було рівних майстрам ЦПЗ № 2 м. Хуста, у гирьовому спорті тріум­фували атлети ЦПЗ № 1 м. Мукачева.

Визначилися переможці і в окремих видах. У шашках найкращий результат показали Надія Хмара і Юрій Ількович (Хуст). У настільному тенісі не мали рів­них Лариса Мамчур (Закарпатська ди­рекція) і Олександр Панця (Хуст). У віко­вій категорії до 35 років в легкоатлетич­ному кросі перемогли Василь Катрич (Мукачево) і Наталія Біба (Іршава), серед спортсменів віком понад 35 років – Ми­хайло Сак і Ганна Штефаньо (Іршава).

Найсильнішими у гирьово­му спорті стали: у ваговій категорії до 70 кг – Василь Катрич, до 90 кг – Мико­ла Віндюк (Закарпат­ська дирекція), понад 90 кг – Михайло Сак (Ірша­ва). В армрестлінгу тріум­фували: у ваговій категорії до 70 кг – Василь Катрич, до 90 кг – Микола Віндюк, понад 90 кг – Ва­силь Цар (Іршава). Як показовий вид до програми спартакіади було включено змагання з дартсу, де переміг Микола Папарига (Хуст).

У загальнокомандному заліку перше місце завоювала команда ЦПЗ № 2 м. Хус­та (начальник Микола Папарига, голова профкому Ольга Курта). На друго­му місті фінішували спортс­мени Закарпатської ди­рекції ПАТ «Укрпошта», на третьому – представ­ники ЦПЗ № 3 м. Ірша­ви. Переможці і призе­ри змагань отримали з рук Сергія Калія та Ва­силя Гецка відповідні куб­ки, медалі та грамоти.

03.09.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання