« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ПРОФСПІЛКОВЦІ РІВНЕНЩИНИ ЗМАГАЛИСЯ НА СПОРТИВНИХ МАЙДАНЧИКАХ У ПОЛЬЩІ

ПРОФСПІЛКОВЦІ РІВНЕНЩИНИ ЗМАГАЛИСЯ НА СПОРТИВНИХ МАЙДАНЧИКАХ У ПОЛЬЩІ

Третій рік поспіль команда Федерації профспілок Рівнен­ської області брала участь у Міжнародній спартакіаді профспілки «Солідарність», що проходила в Польщі. Цьо­горіч на старт вийшли 22 команди з Польщі та 4 іноземних – крім українців, тут змагалися представники Словаччини, Словенії та Хорватії.

Жанна АРСЕНІЧЕВА,

спеціально для «ПВ»

Н ашу збірну команду представляли 9 спортсменів - аматорів, які входять до складу Федерації профспілок області. Почесним капітаном команди був голова обласної профспілкової організації працівників державних установ Іларіон Кучерявий.

Змагання відбувалися в містечку Сулюєв, поблизу м. Лодзь, на приватній спор­тивній базі серед соснового лісу. Учасниками цьогорічної спартакіади стали по­над півтисячі профспілковців з Польщі. Українська команда, хоч і була нечи­сельною в порівнянні з іншими (деякі польські команди налічували 70 учасни­ків), але наші співвітчизники не пасли задніх, при тому, що брали участь чи не в усіх видах змагань.

Перший день розпочався традиційно із забігів чоловіків та жінок на 1400 м. Цьо­горіч бігова траса пролягала через ліс такими хитрими доріжками, що ми, врешті, були раді, що наші бігуни - спортсмени Катерина Пасько та Василь Медун взагалі вибігли з того лісу. Перемогли ж, певно, ті, хто добре знав цю «бігову доріжку» польським лісом. У другому виді змагань з дартсу наша дружна команда посіла почесне п’яте місце.

Цього ж дня свою силу та витривалість продемонстрували члени нашої команди за­ступник голови ФСТ «Україна» Павло Лавор та провідний економіст Рівненської філії ПАТ АБ «Укоопспілка» Наталія Прокопчук. У конкурентній боротьбі серед 26 заявле­них учасників вони зовсім трохи не дотягнули до місця на п’єдесталі пошани.

Другого дня наша збірна виборола бронзову медаль у стрільбі з пневматичної гвин­тівки. До складу команди «стрільців», згідно з правилами, входить чоловік та жінка, результати очок їх сумують в один загальний результат і тоді визначають кращих. Прицільними стрілками у нас стали Павло Лавор та Наталія Прокопчук.

Останнім видом змагань ХХІ спартакіади була естафета, командний вид спорту, два чоловіки і дві жінки. Естафета в Польщі має радше розважально - спортивний ви­гляд. Щороку організатори вигадують нові перешкоди та завдання і до останнього приховують, якими вони будуть, щоб команди спеціально підбирали учасників.

І ось на старті наша четвірка. Завдання були швидше на уважність, концентрацію, терплячість та моторність. Яка то була боротьба! Все вирішували частки секунди. І суддя був принциповим: лише коли команда, чітко дотримуючись правил, вико­нала всі завдання, він зупиняв час. І українській збірній лише мізерних двох сотих секунди не вистачило до медалі! Тож в естафеті ми стали четвертими.

Проте додому представники України повернулися з гарними результатами та ще кращим настроєм – ділитися емоціями та враженнями в своїх колективах. І розповідати про життя польських профспілок, які вміють не лише боротися за права своїх спілчан, а й дружно змагатися на спортивних майданчиках.

 

ТРЕТЯ СВІТОВА ВЕРШИНА ХАРЛАН

У німецькому Лейпцигу на чемпіонаті світу з фехтуван­ня на шаблях в індивідуаль­ній першості впевнену пере­могу здобула Ольга Харлан! У фіналі наша олімпійська чемпіонка не залишила жодних шансів представни­ці Тунісу Аззі Бесбес.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Ольга, яка після операції про­пустила ледь не півсезону, відмінно провела усі свої двобої на турнірі. У 1/32 вона перемогла співвітчизницю Ольгу Жовнір (15:7), далі ви­била з боротьби польку Бог­ну Йозв’як (15:9), у 1/8 фіналу обіграла італійку Росселлі Грегоріо (15:12). У наступно­му раунді українка виявилася сильнішою за японку Норіко Тамура (15:9), а в півфіналі світової першості взяла ре­ванш у француженки Сесилії Берде, якій програла на чем­піонаті світу в Тбілісі. Цього разу українська фехтувальни­ця здобула впевнену перемо­гу з рахунком 15:10.

У фіналі українка впевнено взяла гору над Аззою Бесбес із Тунісу (15:5), яка стала справжньою сенсацією сві­тової першості в Лейпцигу. Раніше представниці цієї аф­риканської країни ніколи не підіймалися на вищу сходин­ку п’єдесталу пошани міжна­родних турнірів FIE і не про­бивалися навіть до вісімки кращих на чемпіонатах світу.

Нагадаємо, що для Харлан це вже третє золото плане­тарної першості. Раніше наша співвітчизниця вибо­рювала звання чемпіонки на ЧС у Будапешті (2013 р.) та Казані (2014 р.).

 

УЧАСНИКИ СПАРАТКІАДИ ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ ДУХ ЄДНОСТІ

1 липня в с. Шкарівка Бі­лоцерківського району вже вшосте відбулась традиційна щорічна спар­такіада працівників Пен­сійного фонду Київщини (начальник головного управління Василь Фат­хутдінов, голова обласно­го комітету профспілки, член ФПУ Леонід Білоус), в якій взяли участь близь­ко 300 членів профспілки – працівників Пенсійного фонду Київської області.


За інф. «ПВ»

У часники змагань вибо­рювали першість у шести видах програми: стрибках у довжину, бігу, естафеті, підтягуванні та віджиманні, гирьовому спорті та перетягуванні линви. Пере­можці та призери спартакіади в усіх видах отримали відпо­відні дипломи та медалі.

За результатами змагань місця на п’єдесталі пошани роз­поділились наступним чином:

І місце – команда Білоцерків­ського об’єднаного управління;

ІІ місце – команда апарату головного управління;

ІІІ місце – команда Києво- Святошинського об’єднаного управління.

Окрім спортивних змагань та спілкування з колегами, усі при­сутні долучились до збору плас­тикових кришок з метою допо­моги учасникам АТО, які по­страждали під час бойових дій.

Цьогорічна спартакіада – перший спортивний захід, в якому взяли участь працівники Фонду Київщини після реорга­нізації. Саме тому тут таким важливим був дух єдності та згуртованості, що панував се­ред задоволених спортсменів і гостей заходу.

29.07.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання