« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ФІФА ПРЕЗЕНТУВАЛА ЛАУРЕАТІВ 2016 РОКУ

ФІФА ПРЕЗЕНТУВАЛА ЛАУРЕАТІВ 2016 РОКУ

 У понеділок в швейцарсько­му Цюріху відбулася урочис­та церемонія вручення наго­род кращим представникам світового футболу The Best FIFA Football Awards 2016. Під час урочистостей було відзначено кращих футболіс­та і футболістку, тренера і жі­ночого тренера, вболіваль­ників, гол року, вручено на­городу за видатну кар’єру і оголошено склад символіч­ної збірної минулого року.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Список FIFPro World11 скла­дали на основі голосування понад 45 тис. футболістів з усього світу. За результата­ми їх волевиявлення до символіч­ної збірної минулого року потрапи­ли: воротар Мануель Нойєр («Бава­рія»); захисники Дані Алвес («Ювен­тус»), Жерар Піке («Барселона»), Серхіо Рамос («Реал»), Марсело («Реал»); півзахисники Лука Модріч («Реал»), Тоні Кроос («Реал»), Ан­дрес Ін’єста («Барселона»); форвар­ди Ліонель Мессі («Барселона»), Луїс Суарес («Барселона»), Крішті­ану Роналду («Реал»).

Найкращими вболівальниками за версією ФІФА стали прихильники «Ліверпуля» та дортмунд­ської «Боруссії» за ви­конання пісні You’ll Never Walk Alone під час матчу Ліги Європи, яку вони присвя­тили пам’яті жертв трагедії на стадіоні Хілл­сборо. Премією Fair Play від ФІФА відзначено колумбій­ський «Атлетіко Насьо­наль» – за пропозицію присудити пе­ремогу у фіналі Південноамерикан­ського кубка бразильському «Шапе­коенсе», команда якого загинула в авіакатастрофі по дорозі на гру. До речі, бразильців і справді назвали пе­реможцями XV Copa Sudamericana.

За визначну кар’єру був відзна­чений бразилієць Фалькао, нагоро­ду якому вручив очільник збірної України Андрій Шевченко. Малай­зієць Мохд Фаїз Субрі з команди «Пенанг» забив кращий гол мину­лого року, реалізувавши «стандарт» крученим ударом метрів із 40.

Наставник жіночої збірної Ні­меччини Сильвія Нейд названа кра­щим тренером 2016 року у жіночому футболі. Німкеня привела свою ко­манду до перемоги на Олімпій­ських іграх у Ріо-де-Жанейро.

А італійський наставник англій­ського «Лестер Сіті» Клаудіо Раньє­рі визнаний кращим тренером. Сен­саційна перемога його підопічних в англійській Прем’єр-лізі дозволила Раньєрі випередити головного тре­нера мадридського «Реала» Зінеді­на Зідана, який виграв Лігу чемпіо­нів – 2016, та очільника збірної Пор­тугалії Фернанду Сантуша (тріум­фував на Євро – 2016).

Американську футболістку Кар­лі Ллойд вдруге поспіль визнано кращою футболісткою року.

Не сталося сенсації і при визна­ченні кращого гравця за підсумка­ми 2016 року. Переможець Ліги чем­піонів з «Реалом» і чемпіонату Єв­ропи із збірною Португалії Кріштіану Роналду в суперечці за почесне звання випередив Ліонеля Мессі з «Барселони» та Антуана Гріз­манна з «Атле­тіко». Раніше португалець уже отримав «Золо­тий м’яч» від жур­налу France Football як кращий гра­вець 2016 року.

 

СВІТОЛІНУ БАЧАТЬ У ТОП-10

В оновленому рейтингу WTA, який було опубліковано в по­неділок, перша ракетка Украї­ни Еліна Світоліна розташува­лася на 13-й сходинці. Це не тільки її новий особистий ре­корд, а й найкращий резуль­тат за всю історію виступу українок у турі.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Загалом Еліна останнім ча­сом демонструє впевнений поступ у світовій тенісній кваліфікації. І принагідно стала справжньою «грозою авторитетів». Так, після січ­невої перемоги в чвертьфі­налі турніру WTA Premier у Брісбені над першою ракет­кою світу Ангелік Кербер з Німеччини (6:4; 3:6; 6:3), в активі українки уже три ві­кторії над лідером рейтингу за останні 5 місяців – у серпні 2016-го на Олімпіаді в Ріо українка перемогла Серену Вільямс, а ту ж таки Кербер у жовтні залишила за бортом змагань на турні­рі в Пекіні. А загалом за останні два роки у WTA-турі немає тенісисток, що мають більше перемог над діючи­ми першими ракетками сві­ту, ніж у Світоліної, відзна­чає сайт sapronov-tennis.org.

Разом з тим, спонсор Еліни Юрій Сапронов перекона­ний, що вже у травні його підопічна потрапить до топ- 10 світового рейтингу.

 

ЛЕГКОАТЛЕТИ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ

На зламі років у спортсменів традиційно три­ває підбиття підсумків попереднього сезону. От вітчизняні спеціалісти та вболівальники і дізналися про найуспішніших представників королеви спорту України у 2016 році.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Голосування з визначення кращих легкоатлетів та трене­рів проходило у восьми номінаціях. Опитування тради­ційно проводилося серед членів Ради Федерації легкої атлетики України, представників ЗМІ та вболівальників (у мережі Facebook).

Прикметно, що п’ятеро переможців здобули звання найкращих другий рік поспіль! Так, кращим легкоатлетом року, як і в 2015- му, став стрибун у висоту Богдан Бон­даренко. Харків’янин на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро здобув бронзо­ву нагороду. А його наставника і батька Віктора Бондаренка другий рік поспіль визнано кращим тренером року.

Кращою легкоатлеткою 2016 року ста­ла Ольга Земляк, яка на Іграх у Ріо посі­ла сьоме місце з бігу на 400 м і замкну­ла чільну п’ятірку в естафеті 4х400 м. Також Ольга Земляк разом з Юлією Олішевською, Аліною Логвіненко, Оль­гою Бібік та Тетяною Мельник здобули перемогу в номінації «Команда року». Дівчата в естафеті 4х400 м стали п’ятими на Олімпійських іграх та шос­тими на чемпіонаті Європи в Амстерда­мі, нагадує офіційний сайт ФЛАУ.

Валентина Крепкіна та Іван Пушкін, як і торік, визнані кращими атле­тами-ветеранами країни. Ва­лентина Крепкіна минулоріч у віковій категорії 50+ виграла два «золота», «срібло» і «бронзу» на чемпіонаті світу серед ветеранів, а також три «золота» і «бронзу» на чемпіонаті Європи серед ветеранів у приміщенні. А Іван Пушкін (85+) здобув три «золота» на чемпіонаті світу серед ветеранів, два «золота» на чемпіонаті Європи серед ветеранів у приміщенні та два «золота» на чем­піонаті Європи серед ветеранів із позастадіонних видів.

Другий рік поспіль легкоатлетична спільнота визнає кращою молодою атлеткою країни багатоборку Аліну Шух. Минулоріч вона записала собі до активу перемогу на чемпіонаті Європи (U-18) із семиборства з юнацьким найвищим досягненням у світі (6186 очок), юніорський рекорд України у приміщенні з п’ятиборства (4354) та повторення національного юнацького рекорду Україні із стрибків у висоту (1.92).

У номінації «Найкращий молодий атлет року» перемогу здобув Михайло Гаврилюк, який у Тбілісі став чемпіоном Європи (U-18) з метання молота з найкращим результатом сезону в світі (82.26 м).

15.01.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання