« на головну 16.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

СПОРТИВНІ УРОКИ СПАРТАКІАДА МИРУ

СПОРТИВНІ УРОКИ СПАРТАКІАДА МИРУ

 

Минулої п’ятниці у місті Березне стартувала І Міжнародна міжгалузева спартакіада Феде­рації профспілок Рівненської області, яку присвячено пам’яті загиблим захисникам України – героям АТО. У святі спорту активну участь взяли понад дві сотні профспілковців.

Жанна АРСЕНІЧЕВА,

спеціально для «ПВ»

П’ятнадцять команд та збірна команда з польської профспілки «Солідарність» виборювали нагороди у десяти видах спорту. В підсумку кращими у змаган­нях з міні-футболу стали представники освіти. У во­лейболі найуспішнішими серед чоловіків виявилися профспіл­ковці з лісового господарства, серед жінок-волейболісток першість здобули освітяни.

Видовищними та напруженими видалися змагання з армспорту, де золоту медаль виборов Микола Трофимчук (профспілка пра­цівників споживчої кооперації). Найкращу влучність у змаганнях з дартсу продемонстрував Павло Лавор із профспілки працівни­ків культури. Тим часом серед жінок два перші місця у дартсі по­сіли польки: тріумфувала Альжнета Козмірчик, поступившись на вирішальному етапі подрузі по команді Хелені Ковальській. У змаганнях з настільного тенісу серед чоловіків першість виборов Ігор Дмитрук із профспілки працівників лісової галузі. У змаган­нях серед жінок перше місце – в Анастасії Швець.

У змаганнях з легкої атлетики (біг на 60 м) першим став Олексій Скотський (профспілка працівників лісових галузей). У жінок на цій дистанції не було рівних Юлії Рябушко (також профспілка працівників лісових галузей). У змаганнях з естафети (2 чолові­ки + 2 жінки) найвправнішими виявилися спортсмени-аматори із профспілки працівників лісових галузей.

Максим Шинкарук із профспілки працівників пенсійного фонду виборов першість серед чоловіків у шахах, у жінок у цій дисци­пліні тріумфувала Валентина Поліщук із профспілки освітян. У змаганнях із шашок перші місця посіли представники профспіл­ки працівників охорони здоров’я: серед чоловіків ‒ Василь Анто­нець, серед жінок ‒ Марія Денисюк. У стрільбі з пневматичної гвинтівки в особистій першості найкращий результат продемон­стрував Іван Шевчук, голова обласної організації працівників «Укрпошти». У жінок найкраще відстрілялася Інеса Білець із профспілки працівників текстильної і легкої промисловості.

Останнім і, можливо, найбільш видовищним видом змагань було перетягування линви. У безкомпромісній напруженій бо­ротьбі найсильнішою серед усіх виявилася команда профспіл­ки працівників АПК, яка і святкувала перемогу.

 

У РІЗАТДІНОВОЇ – ДВА «ЗОЛОТА» БЕРЛІНА

На етапі Кубка світу з худож­ньої гімнастики, що минулими вихідними тривав у німецькій столиці, українка Ганна Різат­дінова виборола дві золоті та одну срібну медалі.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

У Берліні лідер українських грацій пробилася до трьох фіналів в окремих видах програми: виступах з обру­чем, булавами і стрічкою. Вже перший вихід на килим став для українки «золотим» – вона поділила першість за вправу з обручем із біло­руською спортсменкою Ме­літіною Станютою (обидві «художниці» отримали за свої вправи по 18,900 бала). Вражаючий виступ з була­вами забезпечив Ганні одно­осібну перемогу – з оцінкою 19,950 вона на 0,100 бала випередила Станюту і на 0,350 ще одну представни­цю Білорусі Катерину Галкі­ну. Натомість дрібні похиб­ки у вправі зі стрічкою не дозволили українці (18,550) піднятися вище другої схо­динки п’єдесталу пошани, відтак вона пропустила по­перед себе з незначним від­ривом російську грацію Діну Аверіну (18,600) і на 0,200 бала випередила лі­дера білоруської збірної.

Поклали медалі до скарб­нички збірної України і наші «груповички». За вправи з обручами і булавами наші дівчата здобули «срібло» у кваліфікації, а у фіналі стали золотими медалістками.

 

«СИЛА ДУХУ» ВСЕУКРАЇНСЬКОГО МАСШТАБУ

Наприкінці червня в Ужгород­ському спортивному комплексі «Юність» було урочисто відкри­то IV Всеукраїнську спартакіаду серед інвалідів праці «Сила духу». Нагороди у шести видах спорту (армспорт, бомбаскет, гирьовий спорт, дартс, теніс на­стільний, шахи) виборювали 275 учасників з 25 регіонів України.

За інформацією Профспілки працівників радіоелектроніки та машинобудування України

З 2013 року виконавча дирекція Фонду соціального страху­вання від нещасних випадків на виробництві та професій­них захворювань України організо­вує всеукраїнські спартакіади «Сила духу». Проведення спартакі­ади має на меті покращення фіз­культурно-реабілітаційної роботи серед потерпілих на виробництві, пропаганда здорового способу жит­тя серед цих осіб, залучення їх до активного громадського життя.

Фінальному етапу IV Всеукраїн­ської спартакіади традиційно пере­дували відбірні регіональні змаган­ня, що відбулися в усіх областях та Києві. Цьогоріч у них взяла участь рекордна кількість спортсменів- аматорів – 2037, що представляли 267 команд міст і районів держави. По­рівняно з першою спартакіадою по­казник масовості зріс майже на 40 відсотків.

Три дні змагань, від­ведені на визначення переможців, про­майнули миттєво. Азарт і завзяття учасників іноді, здавалося, били через край, адже кожен прагнув пе­ремоги для себе та своєї команди. Проте відрадно, що після завер­шення боротьби нещодавні суперни­ки тиснули один одному руки і ста­вали друзями в житті. Численні вбо­лівальники, що побували у ці дні на «Юності», стали свідками небува­лих емоцій – сліз переможених, роз­пачу втрачених можливостей і неса­мовитої радості звитяг. А 24 червня, відразу після завершення змагаль­ної програми, відбулося вшануван­ня учасників та урочисте закриття спартакіади.

На головній арені спартакіаді в парадному строю вишикувалися ко­манди, що представляли регіони усі­єї України. До речі, це чи не єдиний такий спортивний захід, що має справді всеукраїнський статус. Під звуки маршу відбулася хода прапо­роносців. І нарешті кульмінація спартакіади – церемонія нагоро­дження переможців, яку провів ди­ректор виконавчої дирекції Фонду Валерій Акопян.

Перемогу в загальнокомандній першості та Великий кубок спарта­кіади здобула збірна команда Дні­пропетровщини, друге міс­це посіли донеччани, третя сходинка п’єдесталу пошани дісталася пред­ставникам Пол­тавської області. Капітан команди- переможниці отри­мав також перехід­ний кубок Федерації роботодавців України, заснований цього року.

09.07.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання