« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

ВЕРНЯЄВ З ЄВРОПЕЙСЬКИМ «ЗОЛОТОМ» І «СРІБЛОМ»

ВЕРНЯЄВ З ЄВРОПЕЙСЬКИМ «ЗОЛОТОМ» І «СРІБЛОМ»

 Чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики завершився минулого вікенду в швейцарсько­му Берні. Лідер збірної України Олег Верняєв на континентальній першості виборов «золо­то» і «срібло» змагань і розпочав фінальний етап підготовки до Олімпіади–2016.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

На найвищу сходинку п’єдесталу пошани наш атлет зійшов за результатами виступів в опорному стриб­ку. Чемпіонський результат українця ‒ 15,399, услід за ним фінішували Артур Давтян з Вірменії та Мар’ян Драгулеску з Румунії, які отримали від суддів однакову суму балів (15,316). А у фіналі вправ на брусах Олег закінчив змагання другим (15,716), пропустивши поперед себе росія­нина Давида Белявського (16,033) та випередивши німця Марселя Нгуена (15,566). У вправах на поперечині Верняєв із результатом 13,633 був лише шостим.

Загалом у Берні було розіграно сім комплектів нагород. За ре­зультатами виступів у загальнокомандному заліку збірна України з одним здобутим «золотом» і одним «сріблом» стала четвертою. Беззаперечними лідерами за кількістю завойова­них медалей стали спортсмени РФ (3-2-1), друге/третє місця поділили представники Великої Британії та Вірменії, в активі яких по одній перемозі і по два других місця.

Після закінчення змагань Олег Верняєв подякував усім, хто його підтримував, і зазначив, що на виступ у вільних вправах його просто не вистачило, оскільки напередодні фіналів в окремих видах допізна тривали змагання у багатоборстві.

На превеликий жаль, не вдалося нашому співвітчизникові втре­тє поспіль виграти бруси, однак для українця це не стало при­водом для трагедії ‒ він відзначив, що Давид Белявський ціл­ком заслужено став чемпіоном і привітав його з перемогою. З іншого боку, спортсмен не без гумору зауважив, що дуже ра­дий на кожних змаганнях відкривати у собі нові таланти.

«Цього разу виграв стрибок ‒ при дуже значній конкуренції!» ‒ написав Олег на своїй сторінці у Фейсбуці.

Донеччанин також заспокоїв уболівальників, які переживають, що спортсмен провів забагато змагань напередодні Олімпій­ських ігор у Ріо-де-Жанейро.

«Ми закриваємося: до Олімпійських ігор у Ріо‒2016 стартів начебто більше не буде, проходитимемо повну підготовку вже до фінішної прямої цього циклу!» ‒ пові­домив лідер української гімнас­тичної збірної.

 

НА БАТЬКІВЩИНІ РОБІН ГУДА ТРІУМФУЮТЬ УКРАЇНСЬКІ ЛУЧНИКИ

На чемпіонаті Європи зі стріль­би з лука, який проходив у британському місті Нотінгем, наші співвітчизники тричі під­німалися на п’єдестал пошани.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Вітчизняна жіноча збірна з класичного лука у складі Анастасії Павлової, Лідії Сі­ченікової та Вероніки Мар­ченко виборола «золото» континентальної першості, перестрілявши у фіналі ко­мандних змагань колег із Грузії з рахунком 54:52. Тре­тьою стала збірна команда Німеччини.

Згодом наша Вероніка Мар­ченко показала найкращий результат на турнірі ще й в індивідуальній першості ‒ у вирішальному протистоянні вона здолала опір представ­ниці Росії Тетяни Дашидор­жиєвої.

Підсумували вдалий виступ на батьківщині Робін Гуда українських лучників Віктор Рубан та Анастасія Павлова, які за результатами змагання змішаних команд додали до скарбнички «синьо-жовтої» дружини медаль бронзового ґатунку.

 

ВИСОКОПОСАДОВЦІ ЗВІТУВАЛИ ПРО ПІДГОТОВКУ ДО ОЛІМПІАДИ

Днями на олімпійській базі у Кон­чі-Заспі відбулося засідання ор­ганізаційного комітету з підготов­ки та участі спортсменів України в Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх за участі Прем’єр-міністра України Воло­димира Гройсмана, міністра моло­ді та спорту Ігоря Жданова та очільника вітчизняного НОКу Сергія Бубки.

Володимир ПОЛЄТАЄВ,

спеціально для «ПВ»

Станом на 25 травня україн­ські спортсмени уже вибо­роли 169 олімпійських лі­цензій у 25 видах спорту та 99 паралімпійських ліцензій у 15 ви­дах спорту.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов доповів, що на підготовку та участь вітчизняних атлетів в Іграх–2016 (триватимуть з 5 по 21 серп­ня у Ріо-де-Жанейро) у Держбюджеті на поточний рік передбачено видатки у розмірі майже чверть мільярда гри­вень – 249,9 млн грн. На підготовку та участь українських спортсменів у Па­ралімпійських іграх, які відбудуться з 7 по 18 вересня, заплановано витра­тити 183,9 млн грн.

Міністр повідомив, що для про­відних олімпійських збірних ко­манд придбано сучасне обладнання на 14,1 млн грн та спортивну форму на 4,7 млн грн. Уряд удвічі збільшив винагороди спортсменам і тренерам за міжнародні перемоги – до 100 тис. грн за «золото» чемпіонату світу.

Для паралімпійців також придба­но спортивне обладнання, спеціаль­ну спортивну форму та інвалідні віз­ки, вдосконалено механізм прису­дження стипендій Президента Укра­їни для паралімпійців, дефлімпій­ців та їхніх тренерів. Збільшено кількість стипендій з 250 до 300.

У свою чергу, Сергій Бубка зазна­чив, що «70 провідних спортсменів України отримують щомісяця сти­пендії у розмірі 7,5 тис. гривень на підготовку до Ріо. Загальний бю­джет цієї програми становить май­же 7 млн грн».

Головний олімпієць країни поін­формував, що у цьому олімпійсько­му циклі НОК надав фінансову й ма­теріальну підтримку федераціям з олімпійських видів спорту на підго­товку спортсменів у розмірі понад 58 млн грн. НОК забезпечив при­дбання інвентаря та обладнання на загальну суму майже 17,5 млн грн; фінансування науково-методичного забезпечення олімпійської підготов­ки до Ріо обійшлося у 3,2 млн грн.

«Маємо серйозний, професійний спорт – маємо досягнення. І наше з вами завдання, тих людей, хто при­ймає рішення, – створити умови, щоб цей рух підсилити і зробити все від нас залежне, щоб за ці 70 днів, що залишилися, спортсмени мали змо­гу якісно підготуватися до Олімпій­ських ігор», – цитує слова Прем’єр- міністра України Володимира Гройсмана офіційний сайт НОКу.

За підсумками засідання оргко­мітету ухвалено рішення, спрямо­вані на вирішення нагальних пи­тань та забезпечення належної під­готовки та участі спортсменів Укра­їни на Іграх у Ріо-де-Жанейро.

04.06.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання