« на головну 04.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

«Харчовики» – знову чемпіони студентської ліги

«Харчовики» – знову чемпіони студентської ліги

  24 травня на столичному стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановсько­го відбулися фінальні матчі чергового сезону Студентської ліги «Динамо», яка проводиться щорічно серед сту­дентських команд вищих навчальних закладів м. Києва. Чемпіонами ІІІ се­зону стали студенти Національного університету харчових технологій.

  За інформацією прес-служби СПА м. Києва

  Змагання з року в рік набирають нових обертів. Якщо в першому турнірі взяли участь 12 команд, то в другому Студентська ліга налічувала вже 16 колективів. Цьогоріч же боротьбу за почесний трофей розпочали 20 команд. Матчі проходили на спортивно-тренувальній базі ФК «Динамо» в Конча-Заспі та базі ДЮФШ «Нивки».

Груповий етап Студентської ліги стартував у жовтні 2013 року. З лег­кої руки тренера і гравців «Динамо» Сергія Реброва, Максима Коваля і Джермейна Ленса були сформовані чотири групи, з яких у стадію плей-оф вийшли по дві команди. Після очних зустрічей вони змагалися за вихід у фінал.

У першому півфіналі команда столичного Університету ім. Бориса Грінченка переграла команду Київ­ського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана, а студенти Національного універси­тету харчових технологій виявили­ся сильнішими за студентів Націо­нального медичного університету ім. О. О. Богомольця.

У завзятій та напруженій боротьбі «бронзу» змагань з мінімальним ра­хунком 1:0 вибороли «медики». Вирі­шальним став гол, забитий за лічені хвилини до фінального свистка, коли арбітр призначив пенальті. Фі­нальний матч між «харчовиками» й «грінченківцями» закінчився з та­ким же рахунком, але доля поєдинку вирішилася ще на початку першого тайму. Уже вдруге переможцем тур­ніру стала команда Національного університету харчових технологій.

Церемонія нагородження, в якій взяли участь президент київського «Динамо» Ігор Суркіс, міністр молоді і спорту Дмитро Булатов, голова Сту­дентської профспілкової асоціації Олександр Яцунь, ректори Націо­нального університету харчових тех­нологій Сергій Іванов та Київського університету ім. Бориса Грінченка Ві­ктор Огнев’юк, пройшла в урочистій атмосфері, гравцям вручили медалі та цінні подарунки. Окрім команд­них нагород, було відзначено й грав­ців в індивідуальних номінаціях. Так, кращим гравцем став Олег Бон­дарчук (НУХТ), а кращим воротарем – Олег Войтович (НМУ ім. О. О. Бого­мольця), які отримали спеціальні при­зи від динамівських легенд Леоніда Буряка та Володимира Мунтяна.

Під радісні вигуки переможців і бризки шампанського відбулося вручення головного трофею змагань – кубка Студентської ліги «Дина­мо». Закінчилася церемонія нагоро­дження загальним тріумфом і фото­графуванням на пам’ять.

 

 

 ЗА ВИХІД ДО ЕЛІТИ ПОБОРЕМОСЬ УДОМА

  Наприкінці минулого тижня на щорічно­му конгресі Міжнародної федерації хо­кею (IIHF), який проходив у Мінську під час проведення світової першості, право при­йняти 2015 року чемпіонат світу в дивізіоні A1 було довірено українському Донецьку.

  Володимир Полєтаєв

спеціально для «ПВ»

Столиця Донбасу пра­во проведення пре­стижного турніру ви­борола у Кракова: українська заявка отримала 14 голосів, польська – 11. Чемпіонат планується про­вести на арені «Дружба» з 18 по 24 квітня, учасниками турніру стануть збірні Угор­щини, Італії, Казахстану, Польщі, України та Японії. Команди, які за підсумками змагань посядуть перші два місця, у 2016 році гратимуть в елітному дивізіоні світово­го хокею.

«Ми перемогли! З одного боку, це свідчить про висо­кий рівень довіри до Украї­ни з боку Міжнародної фе­дерації, а з іншого – на нашу користь зіграв успішний до­свід проведення різноманіт­них міжнародних змагань, в тому числі чемпіонату світу 2013 року та суперфіналу Континентального кубка. Ми вдячні за довіру та не підведемо», – цитує слова президента Федерації хо­кею України Анатолія Брез­віна офіційний сайт ФХУ піс­ля оприлюднення підсумків голосування.

Президент Міжнародної фе­дерації хокею і член МОК Рене Фазель у своєму комен­тарі для XSPORT про рішення конгресу IIHF надати право провести ЧС–2015 у дивізіоні 1А Донецьку похвалив до­свід і репутацію української сторони. «Від заявочного ко­мітету Донецька ми отрима­ли стовідсоткові гарантії без­пеки для команд, гостей та офіційних осіб чемпіонату світу 2015 року. Тож наше рі­шення демонструє тверду впевненість світової хокейної громадськості в тому, що по­літична ситуація в Україні нормалізується вже в най­ближчому майбутньому», – наголосив він.

Нагадаємо, що Донецьк у квітні 2013 року вже при­ймав матчі чемпіонату світу в дивізіоні 1В – збірна Украї­ни виграла той турнір і під­вищилася в класі. Сподіває­мося, що й наступного року рідні стіни стануть фартови­ми для наших майстрів ключки і шайби.

 

 

ВДАЛИЙ ДЕБЮТ

24–25 травня у Дніпропетровську вперше в Україні відбувся етап Куб­ка Європи із спринтерської дистанції у тріатлоні. У змаганнях взяли участь спортсмени з 13 країн.

На історичному для укра­їнського спорту етапі Куб­ка Європи з тріатлону ві­тчизняні спортсмени здо­були повний комплект нагород. Юлія Єлістрато­ва стала переможницею жіночих змагань європей­ського Кубка у спринтер­ській гонці, а ще одна наша співвітчизниця – Олександра Степаненко завоювала «бронзу».

У змаганнях серед чолові­ків усі три місця на п’єдесталі пошани посіли укра­їнці: найкращий резуль­тат показав Єгор Марти­ненко, на другій сходинці фінішував Сергій Кохан, а замкнув трійку лідерів Данило Сапунов.

 

НА МАЖОРНІЙ НОТІ

  Минулого тижня нашим фехтуваль­никам вдалося відзначитися на ета­пах Кубка світу, які проходили в ар­гентинській та китайській столицях.

Переможцем етапу Куб­ка світу з фехтування на шпагах Jockey Club Argentino став наш Бог­дан Нікішин. Під час тур­ніру лише американець Джиммі Муді, з яким українець зустрівся в 1/8 фіналу, чинив гідний опір, поступившись од­ним уколом, – Богдан пе­реміг 8:7. А надалі осо­бливих труднощів у на­шого спортсмена не ви­никало. У чвертьфіналі Нікішин обіграв корейця Жа Хо Сон (15:10), у пів­фіналі здобув перемогу над венесуельцем Силь­віо Фернандесом (14:9), а в фіналі здолав фран­цуза Гауті Грумьєра (15:11).

Тим часом у Пекіні Ольга Харлан стала перемож­ницею останнього етапу Кубка світу сезону 2013/2014 – турніру серії Гран-прі. У півфіналі Оль­га з перевагою в один удар обіграла чинну олімпійську чемпіонку кореянку Кім Жийон (15:14), а в фіналі здобу­ла впевнену перемогу над господаркою турніру Чен Шен (15:7). Таким чином, лідер українсько­го фехтування здала останній «екзамен» на «відмінно» перед голо­вними стартами сезону – чемпіонатами Європи і світу. У цьому сезоні Оль­га взяла участь у 7 етапах Кубка світу. На чотирьох із них (в Орлеані, Дакарі, Генті та Пекіні) наша спортсменка завоювала нагороди вищої проби, а в Больцано задовольни­лася «сріблом».

 

 

 ПОВНИЙ КОМПЛЕКТ МЕДАЛЕЙ НА ЧЄ

У неділю в болгарській столиці фінішувала європейська першість із спор­тивної гімнастики, де розігрувалися 12 комплектів медалей – у ко­мандному багатоборстві й індивідуальних видах. Українці здобули в Софії чотири медалі.

Українська чоловіча збірна серед найкращих гімнастів Старого Світу була представлена основним складом. «Золото» до скарбнички наці­ональної збірної поклав Олег Верняєв, якому не було рівних у вправах на брусах. Ще дві медалі наші співвітчизники вибороли в опорному стрибку. Ігор Радівілов зійшов на срібну сходинку п’єдесталу пошани, де з «бронзою» в активі склав йому компанію Олег Верняєв. Ще одна «бронза» в наших хлопців у командному заліку. Бронзовими призера­ми чемпіонату Європи стали Олег Верняєв, Ігор Радівілов, Максим Се­мянків, Андрій Сєнічкін та Володимир Окачев.

01.06.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання