« на головну 04.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Святкували однією командою

Святкували однією командою

  У вщерть заповнено­му Великому залі Па­лацу культури хіміків Сєвєродонецького об’єднання «Азот» за ініціативою профко­му підприємства од­ночасно відзначили ювілеї профспілково­го клубу «Хімік», від дати створення якого минуло півстоліття, а також однойменно­го футбольного клу­бу, який рівно на три п’ятиліття молодший.

  Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ

спеціально для «ПВ»

На «Азоті» до всього підходять ґрун­товно, тож у спортклубі підго­тували тисячі роз­рядників, значкистів «Го­товий до праці та оборо­ни», кілька майстрів спор­ту міжнародного класу, понад 100 майстрів з різ­них видів спорту. Бажаю­чі мають змогу займатися легкою та важкою атлети­кою, багатоборством, бо­ротьбою, волейболом, го­родками, хокеєм і фігур­ним катанням на ковзанах (підприємство, крім зви­чайного Палацу спорту та стадіону, збудувало й Льо­довий палац), і навіть під­водним плаванням та аль­пінізмом. Прикметно, що, в свою чергу, підводники й альпіністи допомагають рідному підприємству в ремонті гідротехнічних та висотних промислових споруд.

…Ветеранів спорту вшановували урочисто, з великою повагою. У цьому взяли участь керівники підприємства, його проф­спілкової організації, представники міської ради, обласної ради галу­зевої профспілки, спорід­неного підприємства – горлівського концерну «Стирол». Були вручені нагороди й переможцям ювілейної 50-ї виробничої спартакіади «Азоту», кра­щим цеховим спортивним активістам.

Багато хто не зустрі­чався вже дуже давно. Як палко обіймалися ті, на кого й зараз рівняються! Чемпіони й чемпіонки ви­щого ґатунку – Марина Остапенко, Ніна Величко, Лідія Усатенко, Віктор Журба, Микола Джелієв, Євген Ігнатов…

Коли на сцені з’явилися улюбленці вболівальників – гравці команди «Хімік» різних років на чолі з голо­вним тренером, майстром спорту Олексієм Городо­вим, залою натхненно про­лунало: «Хімік» – чемпі­он!». Свого часу команда була чемпіоном України у класі «Б», нині відзнача­ється на обласних турні­рах. Голова Луганської об­ласної федерації футболу Віктор Безрук вручив ве­терану команди, тренеру Миколі Курінному вищу відзнаку Федерації футбо­лу України.

…Про всі епізоди свята, що тривало більше двох годин, не розповісти. Лу­нали пісні різних років, «запалювали» сучасні тан­ці молодіжних колективів та, звісно ж, феєрверки. Але головним був вогонь у серцях. Як запорука того, що чудова спортивна естафета триватиме й далі.

 

 

 ДІТЯМ – МАКСИМАЛЬНЕ СПРИЯННЯ

  Під час звітно-виборних профспілкових зборів Закар­патської обласної ради ФСТ «Україна» виступаючі об­говорили досягнення її ДЮСШ, соціальний захист спілчан тощо. Головою профкому облради ФСТ «Укра­їна» обрано тренера-викладача Сергія Шпонтака.

  Сергій БАРАНЧИКОВ

спеціально для «ПВ» Фото автора

Обласна комплексна ДЮСШ Закарпатської облради ФСТ «Україна» відіграє помітну роль у підготовці спортивно­го резерву краю. Тут культи­вуються чотири види спорту, відділення школи працюють у м. Ужгороді, Перечинсько­му, Великоберезнянському й Ужгородському районах. Вихованці школи неоднора­зово були переможцями й призерами міжнародних, всеукраїнських та обласних змагань. Та попри вагомі до­сягнення, у виступах голови профкому Олександра Теме­тєва, голови облради ФСТ «Україна» Владислава Куш­нірчука, тренерів-викладачів Івана Пігана, Василя Пере­бзяка, Сергія Шпонтака та ін­ших значна увага була зосе­реджена на наявних у робо­ті ДЮСШ проблемах, мож­ливих шляхах їх вирішення, підтримці профспілок.

У числі нагальних – виділен­ня коштів з бюджету Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, крім оплати праці, на навчально-спортивну ро­боту, придбання спортінвен­тарю, питання відкриття цього літа спортивно-оздо­ровчих змін для вихованців ДЮСШ у стаціонарних оздо­ровчих таборах області. За­непокоєні керівники та тре­нери й можливим запрова­дженням часткової плати за навчання в дитячо-юнаць­ких спортивних школах. Це питання надзвичайно болю­че для Закарпаття, де заро­бітна плата є однією з най­нижчих в Україні, а більшість працездатного населення не має роботи, тож змушена виїжджати в її пошуках за межі країни. З цього приво­ду голова Закарпатської об­ласної профспілкової органі­зації працівників культури, член Ради ФПУ Наталія Тов­тин звернулася до міністра молоді та спорту Дмитра Бу­латова.

 

 

 БОНДАРЕНКО ПОЧИНАЄ І ПЕРЕМАГАЄ

У столиці Японії минулими вихідними проходив легкоатлетичний турнір IAAF Seiko Golden Grand Prix, що став першим у поточному році стартом для чемпіона світу із стрибків у висоту Богдана Бонда­ренка.

Головним конкурентом українця був росіянин Іван Ухов, який на попе­редньому етапі «Діаман­тової ліги» здобув пере­могу в секторі для стриб­ків у висоту з результа­том 2,41 м. Обидва голо­вні претенденти взяли 2,34 м, після чого за пе­ремогу змагалися лише вдвох. Причому обидва вирішили пропустити ви­соту 2,37 м, тож для пе­ремоги треба було під­корити планку на по­значці 2,40 м. Росіянин усі свої спроби змарну­вав, а для Бондаренка заключна третя спроба виявилася вдалою. Спробував Богдан пере­вершити й світовий ре­корд, замовивши висоту 2,46 м, але поки що всі спроби штурму досяг­нення легендарного ку­бинця Хав’єра Сотомайо­ра (2,45 м) залишаються невдалими.


КЛИЧКО ОТРИМАВ НОВОГО СУПЕРНИКА

 Керівництво Міжнародної боксерської федерації (IBF) зобов’язало чемпіона сві­ту в суперважкій вазі українця Володи­мира Кличка провести захист свого ти­тулу проти болгарина Кубрата Пулєва. Українець хоче новий пояс.

Болгарин став обов’язковим претен­дентом на титул чемпіо­на світу за версією IBF після перемоги в серпні минулого року над аме­риканцем Тоні Томпсо­ном одноголосним рі­шенням суддів. Для Пу­лєва ця вікторія стала 20- тою – він перемагав у всіх боях на професійно­му ринзі, 11 з них закін­чив нокаутом.

Тим часом наш чемпіон за версіями IBF, WBA, WBО, IBO та журналу The Ring Magazine звернувся з офіційним запитом до Всесвітньої боксерської ради (WBC), аби вона на­дала йому можливість провести об’єднавчий бій з новим чемпіоном WBC канадійцем Бер­мейном Стіверном, який у титульному поєдинку вночі проти неділі в шос­тому раунді технічним нокаутом переміг Кріса Арреолу. Наразі обов’язковим претен­дентом на пояс WBC є Деонтей Уайлдер, однак зазвичай об’єднавчі по­єдинки мають пріоритет перед обов’язковими за­хистами.

 

 

  МЕДАЛЬНИЙ УРОЖАЙ РІЗАТДІНОВОЇ

  Минулого вікенду у французькому місті Корбей-Ессонн відбувся черговий етап Кубка світу з художньої гімнастики, на якому українка Анна Різатдінова здобула чотири медалі – дві золоті й дві бронзові.

Наша співвітчизниця тріумфувала у вправах з обручем (18,100 бала), де ви­передила росіянку Яну Кудрявцеву (17,666) та представницю Франції Ксе­нію Мустафаєву (17,555). Також українка не мала рівних у вправах з м’ячем: набравши 17,850 бала, Анна випередила білоруску Катерину Гал­кіну та росіянку Олександру Солдатову, які з однаковим результатом 17,466 поділили друге та третє місця.

З результатом 18,000 бала у вправі із стрічкою наша грація була змушена задовольнитися «бронзою», пропустивши вперед росіянок Кудрявцеву (18,616) і Мамун (18,133). Маргарита Мамун перемогла й у багатоборстві (73,382), другою була Кудрявцева (72,432), а Різатдінова замкнула чільну трійку (71,999).

17.05.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання