« на головну 04.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Герої отримали нагороди

Герої отримали нагороди

 Видатні досягнення вітчизняних спортс­менів було вшановано наприкінці квітня у рамках VIII Всеукраїнської урочистої цере­монії «Герої спортивного року». Яскраве дійство, організоване Національним олім­пійським комітетом України та Міністер­ством молоді і спорту, зібрало разом ви­датних олімпійців різних поколінь, кожен з яких зробив неоцінений внесок у розвиток олімпійського руху України.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Однак першими приємні пода­рунки під шале­ні оплески зали отримали тріум­фаторки Олімпійських ігор у Сочі – біатлоністки Олена Підгрушна, Юлія Джима, Віта і Валентина Семеренко, а також прези­дент Федерації біатлону Володимир Бринзак і на­ставники збірної Григорій Шамрай, Надія Білова та Василь Карленко. Прези­дент НОК Сергій Бубка і міністр молоді та спорту Дмитро Булатов вручили дівчатам пам’ятні панно, які було виготовлено спе­ціально для наших чемпіонок.

Нагороджуючи спортс­менок, президент НОК від­значив, що історичний успіх нашої естафетної ко­манди став яскравим при­кладом єдності різних ре­гіонів України.

«Це команда, яка пода­рувала у непростий для країни час незрівнянні емоції та відчуття гордос­ті за Україну. Команда, яка своїм успіхом зробила набагато більше, ніж полі­тики та дипломати. Ко­манда, яка стала симво­лом сили духу, незламної волі та величі українсько­го народу!» – відзначив Сергій Бубка.

Далі настала черга ді­знатися імена переможців спортивного Оскара–2013. Жоден лауреат не зали­шився без подарунків від організаторів заходу. Ге­рої спортивного року отри­мали престижні нагороди – ексклюзивні статуетки та дипломи, а також пода­рунки від спонсорів захо­ду. Найкращому спортсме­ну, спортсменці та пере­можцю у номінації «Герой українського спорту» пре­зидент хокейного клубу «Донбас» Борис Колесні­ков подарував новенькі ав­томобілі. Ця трійка і най­кращий тренер року отри­мали ще й грошову пре­мію від НОК України у сумі 50 000 гривен.

Під завісу заходу при­сутні стали свідками яскравої концертної про­грами – свої творчі приві­тання для найкращих спортсменів країни пере­дали співаки Злата Огне­вич, Павло Табаков, Мики­та Рубченко, студія Анни Безсонової, а також тан­цювальний колектив «Щасливе дитинство».

Переможці Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року–2013»

Найкращий спортсмен року

Богдан БОНДАРЕНКО – чемпіон світу з легкої ат­летики (стрибки у висоту).

Найкраща спортсменка року

Олена ПІДГРУШНА – чем­піонка світу, срібна та бронзова призерка чемпіо­нату світу з біатлону.

Герой українського спорту

Ольга ХАРЛАН – чемпіон­ка світу та Європи з фехту­вання в індивідуальній першості, чемпіонка світу та срібна призерка чемпіо­нату Європи в командній першості (шабля).

Найкращий тренер року

Артем СКОРОХОД – осо­бистий тренер Ольги Хар­лан, тренер жіночої збір­ної України з фехтування на шаблях.

Сенсація року

Анна МЕЛЬНІЧЕНКО – чемпіонка світу з легкої атлетики (семиборство).

Найкраща команда року (збірна)

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях (Ольга Харлан, Галина Пундик, Олена Вороніна, Аліна Комащук) – чемпі­онки світу та срібні при­зерки чемпіонату Європи.

Сильні духом (паралімпій­ські види спорту)

Ольга СВІДЕРСЬКА – во­лодарка 7 золотих меда­лей чемпіонату світу з плавання серед спортсме­нів з ураженням опорно-рухового апарату.

Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту)

Лариса СОЛОВЙОВА – чемпіонка світу та IX Всесвітніх ігор з пауерліфтингу.

Олімпійська надія України

Аліна КОМАЩУК – чемпі­онка світу з фехтування на шаблях в індивідуальній першості серед юніорів, чемпіонка світу та срібна призерка чемпіонату Єв­ропи в командній першо­сті серед дорослих.

Спортивна слава України

Володимир МОРОЗОВ (веслування на байдарках) та Людмила БОБРУСЬ (гандбол).

Найкраща клубна команда в ігрових видах спорту

Хокейний клуб «ДОНБАС»

Повернення року

Ібрагім АЛДАТОВ – чемпі­он світу та бронзовий при­зер чемпіонату Європи з вільної боротьби (84 кг).

Фото noc-ukr.org

 

 

 «ДИНАМІВЦІ» НАЗВАЛИ КРАЩИХ

  Наприкінці квітня відбулося також вшану­вання п’ятірки найкращих спортсменів із зи­мових олімпійських видів спорту сезону 2013/2014, які представляють ФСТ «Динамо».

  Головним стартом минулого зимового сезону для спортс­менів були ХХІІ зимові Олім­пійські ігри в Сочі, в яких у 5 видах були представлені 19 динамівців. Як зазначив очільник ФСТ Віктор Корж, вперше в історії біатлону за роки незалежності України золото до скарбниці україн­ської збірної поклали дина­мівки. Чемпіонками ХХІІ зи­мових Олімпійських ігор у жіночій естафеті 4х6 км ста­ли Олена Підгрушна, а та­кож сестри Віта та Валя Се­меренко (четвертою у складі естафетної збірної була Юлія Джима). Віта Семеренко та­кож здобула бронзову наго­роду у спринтерській гонці на 7,5 км.

Зрозуміло, що усі три наші стріляючі лижниці-динамів­ки потрапили до числа кра­щих спортсменок товари­ства. До п'ятірки найкращих спортсменів ФСТ «Динамо» також увійшли біатлоністи – багаторазовий призер чем­піонатів світу, багаторазовий переможець та призер чем­піонатів Європи з біатлону Андрій Дериземля і неодно­разова переможниця та призерка чемпіонатів Євро­пи серед юніорів, призерка етапу Кубка світу Наталія Бурдига.

Фото dsmsu.gov.ua

 

 

 БЕЛЕНЮК – СПОРТСМЕН МІСЯЦЯ

 Рішенням експертної комісії Національ­ного олімпійського комітету України найкращим спортсменом квітня визна­но борця греко-римського стилю Жана Беленюка, а його наставники Віталій Ки­селиця та Олексій Добровольський ста­ли найкращими тренерами другого вес­няного місяця.

 Підставою для такого рі­шення виявився блиску­чий виступ 23-річного ки­янина на європейській першості з боротьби, що відбулася у Вантаа (Фін­ляндія). На континен­тальній першості він став володарем золотої меда­лі у ваговій категорії до 85 кг. Жан упевнено по­долав шлях до фіналу, перемігши, зокрема у півфіналі, олімпійського чемпіона з Росії Олексія Мішина. А золоту наго­роду наш спортсмен ви­боров у надскладному поєдинку з фінським борцем Рамі Хієтаініємі. Українець отримав сер­йозне розсічення, але вистояв до переможного кінця, не залишивши су­перникові шансів.

Зазначимо, що це друга медаль континентально­го ґатунку у кар’єрі Жана – 2012 року у Белграді (Сербія) він зійшов на «бронзову» сходинку п’єдесталу пошани. Спортсменом місяця у країні він став уперше.

 

 

 НАЙБІЛЬШИЙ «УРОЖАЙ» МЕДАЛЕЙ

  49-й чемпіонат Європи з карате WKF приймало фінське місто Турку. В активі української збірної на континентальній першості чотири нагороди: одна срібна та три бронзові.

  Насамперед зазначимо, що представники Україн­ської федерації карате (УФК) уперше за всю істо­рію існування карате в Україні добилися такого медального «урожаю». За найвищу нагороду бо­ровся львів’янин Станіс­лав Горун у ваговій кате­горії 75 кг, проте був зму­шений задовольнитися другою сходинкою п’єдесталу пошани.

Бронзовими призерами стали киянка Жанна Мельник (55 кг), пред­ставниця Іллічівська Ані­та Серьогіна (61 кг), а та­кож жіноча збірна у скла­ді Жанни Мельник, Аніти Серьогіної та одеситок Ірини Зарецької і Анжелі­ки Терлюги.

12.05.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання