« на головну 04.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Медалі Суперліги до ювілею міста

Медалі Суперліги до ювілею міста

  Доля медалей жіночої волейбольної Суперліги вирішувалася у фінальних іграх чемпіонату України, що проходили минулими вхідними в спортивному комплек­сі «Олімп» м. Южного. У підсумку господарки майданчику волейболістки «Хімі­ка» стали володарками золотих нагород, дівчата з Сєвєродонецька завершили змагання на срібній сходинці п’єдесталу пошани, а «бронзу» приміряли пред­ставниці Запоріжжя.

  Семен ПЕРЦОВСЬКИЙ

спеціально для «ПВ»

Основна боротьба за чемпіон­ство розгорнулася між юж­ненським «Хіміком», що представляє волейбольний клуб Одеського припорто­вого заводу, і «Сєвєродончанкою». Прикметно, що обидві команди ціл­ком могли би бути тезками, оскільки головний спонсор другої команди – теж найбільше хімічне підприємство країни Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» холдингу OSTCHEM.

Напередодні у себе вдома, в місце­вому знаменитому Льодовому пала­ці спорту, «Сєвєродончанка» обігра­ла «Хіміка» з рахунком 3:1, перемо­гла тернопільську «Галичанку» (3:0) й очолила турнірну таблицю сезону 2013–2014 років. Однак у заключному турі южнянки відігралися – 3:0. З та­ким же рахунком їм програла і «Га­личанка», а також запорізька «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ». Представниць Тернополя і Запоріжжя під завісу фі­налу перемогли і сєвєродончанки (гру з першими вони закінчили з ра­хунком 3:2, а з другими – 3:0). У свою чергу, «Галичанка» поступилася «Орбіті» 0:3... Таким чином, волейбо­лістки із Запоріжжя з сімома очками стали бронзовими призерками, пред­ставниці Сєвєродонецька – срібними (16 очок) , а южнянки з 18 очками у доробку вчетверте поспіль вибороли звання чемпіонок!

Сєвєродончанки були надзвичай­но вмотивовані, адже прагнули під­нести землякам дорогоцінний пода­рунок до 80-річчя свого міста, що від­значається наприкінці місяця. Зре­штою, вони стали срібними призера­ми Суперліги, хоча, безперечно, роз­раховували на чемпіонський титул. Адже створена 1998 року на базі міс­цевої дитячо-юнацької спортивної школи «Сєвєродончанка» вже заво­йовувала золоті медалі другої, пер­шої та вищої ліг, нинішньої Супер­ліги, Кубок України, успішно висту­пала на міжнародних турнірах. Здо­бували дівчата й «бронзу» Суперлі­ги. «Тепер комплект медалей у нас буде повним», – зазначає президент волейбольного клубу «Сєвєродон­чанка» Любов Афанасьєвська.

Досвідчені сєвєродонецькі волей­болістки майстер спорту міжнарод­ного класу Олена Сидоренко та май­стер спорту Анна Лісєєнкова перши­ми від душі обійняли свою молодшу подругу – 16-річну першорозрядни­цю, корінну сєвєродончанку Карину Юрченко. Ще б пак – одразу срібний дебют!

До числа кращих гравців чемпіо­нату ввійшли дві представниці «Хі­міка» – нападаюча Надія Кодола і блокуюча Ірина Трушкіна. Кращою зв’язуючою визнана Ольга Скрипак («Орбіта»), а кращою ліберо (захис­ником) – Вікторія Дельрос («Гали­чанка»).

Утім, головний тренер «Сєвєро­дончанки» Гарій Егіазаров та його колега з «Орбіти» Ігор Філіштин­ський разом з уболівальниками за­служено подякували за гру всім во­лейболісткам. Кращі з них гідно за­хищатимуть честь країни в складі збірної України.

 

 

 ФІНАЛ ПРИЙМАТИМЕ ХАРКІВ

  Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Добігає кінця розіграш Куб­ка України сезону 2013–2014 років. У вівторок ви­конком ФФУ вирішив, що вирішальний матч відбу­деться 15 травня в Харкові на стадіоні «Металіст».

Нагадуємо, що 7 травня від­будуться півфінали турніру. Столичне «Динамо», яке у чвертьфіналі на виїзді пере­грало харківський «Мета­ліст» з рахунком 3:2, у Києві прийматиме одеський «Чор­номорець». Представники «перлини біля моря» на по­передній стадії турніру ви­явилися сильнішими за ФК «Тернопіль» (1:0).

А в іншому півфіналі у Черка­сах зустрінуться місцевий ФК «Славутич» і донецький «Шахтар». Черкащани навіть не входять до групи лідерів у ІІ лізі, однак пробилися до четвірки кращих команд розі­грашу Кубка завдяки перемо­зі по пенальті над тернопіль­ською «Нивою» (1:1 в осно­вний час, 4:3 у серії одинад­цятиметрових). Донеччани ж у чвертьфіналі без зайвого клопоту здолали чернігівську «Десну» з рахунком 2:0.

 

 

 МЕДАЛІ РОЗІГРАЛИ НАЙСИЛЬНІШІ

  У Києві більше тижня тривали дво­бої чемпіонату країни з фехтування, в якому взяли участь практично всі провідні спортсмени. У вівторок від­булися останні поєдинки турніру.

  Найсильнішим рапірис­том України став киянин Андрій Погребняк, який, здолавши у вирішально­му поєдинку львів’янина Павла Сирачинського (15:10), повторив своє минулорічне досягнення. У жіночій рапірі теж дру­гий рік поспіль чемпіон­кою країни виявилася ки­янка Ольга Лелейко, яка цього разу у фіналі пере­могла представницю Ми­колаєва Анастасію Мос­ковську (15:11).

У командних змаганнях чоловічої й жіночої рапі­ри в першому випадку чемпіонами України зно­ву були львів’яни – Клод Юнес, Пилип Колесни­ков, Павло Сирачинський та Олексій Стрельцов, які у фіналі з рахунком 45:37 перемогли киян. У дівчат сильнішою виявилася столична команда в скла­ді Ольги Лелейко, Кате­рини Ченцової, Олексан­дри Сенюти й Ольги Станкевич, які з рахун­ком 45:24 обіграли команду Миколаєва.

Серед шпажисток уперше титул найсильнішої у краї­ні приміряла киянка Фей­бі Бежура – у фіналі вона не залишила шансів львів’янці Анастасії Івчен­ко (15:9). У чоловіків же найсильнішим шпажис­том став киянин Віталій Медведєв, перемігши лі­дера українського рей­тингу Богдана Нікішина з Дніпропетровська (15:13).

Найсильнішою чолові­чою шпажною командою України 2014 року стала збірна команда Києва в складі Анатолія Герея, Ві­талія Медведєва, Ігоря Рейзліна та Владислава Подольського. У фіналі представники столиці обіграли харків’ян з ра­хунком 45:42. У жінок-шпажисток золоті наго­роди завоювала збірна команда Львова в складі Анастасії Івченко, Анфіси Почкалової, Ксенії Панте­леєвої та Мар’яни Курко, які з рахунком 45:42 пе­ремогли киянок – чемпі­онок України двох остан­ніх років.

Лідер українського рей­тингу миколаївська шаблістка Ольга Харлан до­вела, що в Україні їй не­має рівних, утретє в кар’єрі завоювавши «зо­лото» національної пер­шості. У фіналі Ольга пе­ремогла киянку Олену Вороніну (15:12). У чоло­віків найкращим шабліс­том країни став одесит Андрій Ягодка, який у фі­нальному двобої з рахун­ком 15:13 здобув пере­могу над киянином Євге­ном Стаценко.

А фінішував чемпіонат ко­мандними змаганнями з чоловічої та жіночої ша­блі. У чоловіків перемогу святкували хмельничани, які завдали поразки кия­нам 45:35. У жінок з міні­мальною перевагою (45:44) миколаївки вирва­ли перемогу в представ­ниць Хмельниччини.

27.04.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання