« на головну 04.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спорт

Інтрига набирає обертів

Інтрига набирає обертів

За буремними політичними подіями останніх місяців якось непомітно минув старт весняної частини розігра­шу вітчизняної футбольної першості. Навіть уболівальни­ки, які зазвичай після тривалої перерви залюбки друж­німи компаніями приходять на перші матчі улюбленої гри мільйонів, наразі не видаються такими активними. Тим часом на смарагдових полях вирують справжні при­страсті, а інтрига довкола майбутнього переможця чем­піонату обіцяє зберігатися до останніх турів.

Володимир ПОЛЄТАЄВ

спеціально для «ПВ»

Звітний тур характеризувався безпосередніми зустрічами претендентів на чемпіонство. Столичні футболісти вируши­ли у гості до Дніпропетровська, а донеччани доводили свої амбіції у Харкові.

«Металісту», аби остаточно не ви­пасти з чемпіонських перегонів, тре­ба було будь-що перемагати. І госпо­дарі поля розпочали, як то кажуть, з місця в кар’єр: уже на сьомій хвилині матчу Кучер потішив місцевих уболі­вальників, «відзначившись» автого­лом, а на 32-й уже Марлос змусив за­тріпотіти сітку воріт за плечима гол­кіпера гірників Каніболоцького. Утім, «Металіст» не втримав перева­гу навіть до закінчення першої поло­вини матчу: менш ніж за десять хви­лин Дієго Коста, Едуардо і Срна від­новили статус-кво. А вже у середині другого тайму Луїс Адріано остаточ­но, здається, поховав надії слобожан­ців на медалі найвищого ґатунку.

Харків’янам тепер радше варто зо­середитися на боротьбі за бронзу, а їхніми головними опонентами, схо­же, ризикують стати київські дина­мівці. Підопічні Блохіна програли дніпрянам і дозволили їм випередити себе у турнірній таблиці. Столичан, звісно, дещо вибила з колії страшна травма, яку отримав капітан коман­ди Олег Гусєв у зіткненні з голкіпе­ром дніпропетровців Денисом Бой­ком. Однак і в цілому гості нічого надзвичайного не змогли запропону­вати господарям у поєдинку, який мав для обох колективів принципове значення. А підопічні Хуанде Рамоса завдяки двом голам Матеуса впевне­но перемогли і тепер за втраченими очками наздогнали «Шахтар». Нато­мість підопічні Блохіна зазнали сьо­мої поразки у дев’яти зустрічах, які у розіграші вітчизняного чемпіонату кияни провели проти «Шахтаря», «Дніпра» та «Металіста».

Тож у підсумку перемоги донеч­чан і дніпрян у звітному турі у прин­ципових матчах над безпосередніми конкурентами роблять їх фаворита­ми чемпіонської гонки. Але до фіні­шу чемпіонату ще достатньо матчів, тож стежитимо за розвитком подій.

Результати матчів 23-го туру:

«Металург» (З) – «Таврія» – 1:0

«Металург» (Д) – «Волинь» – 1:3

«Карпати» – «Севастополь» – 2:0

«Ворскла» – «Говерла» – 3:1

«Іллічівець» – «Чорноморець» – 3:1

«Дніпро» – «Динамо» – 2:0

«Металіст» – «Шахтар» – 2:4

«Зоря» не грала у зв’язку з виклю­ченням «Арсеналу» зі змагань.

 

В «ЄДНОСТІ» ПЕРЕМОГА

У березні в спортивному залі Івано-Франківської ЗОШ № 24 кра­йова організація ФСТ «Україна» спільно з Радою профспілок об­ласті провела традиційний кубковий турнір з футзалу на призи газети «Єдність». Уже впродовж 15 років турнір відбувається за участі працівників підприємств, установ та організацій галузевих профоб’єднань Прикарпаття.

Сергій Лизанчук

cпеціально для «ПВ»

На урочистому від­критті змагань його учасників привітали перший заступник го­лови Ради профспілок об­ласті Володимир Уєвич і го­лова крайової організації ФСТ «Україна» Анатолій Садоха.

Цьогоріч першість виборю­вали 8 команд, які змагалися у двох групах. Це, зокрема, спортсмени, які захищали честь обкомів профспілки працівників держустанов, охорони здоров’я, обласних рад профспілки працівників нафтової і газової, харчової і переробної, енергетики та електротехнічної промисло­вості. Розраховували на пе­ремогу і майстри м’яча з ко­манд «Локомотив» і «Прикарпаттяобленерго».

У напруженій, наполегливій боротьбі перемогли у турнірі представники обкому проф­спілки держустанов. Почесне друге місце посіла команда «Танатос» з обласної клініч­ної лікарні, третіми фінішува­ли футболісти НГВУ «Долина­нафтогаз». Переможці та при­зери отримали кубки і дипло­ми від організаторів змагань.

Також суддівська колегія ви­значила найкращих футбо­лістів турніру. Так, найвправ­нішим бомбардиром визна­но Романа Дмитріва з команди-переможниці, най­кращим воротарем названо Святослава Димида (НГВУ «Долинанафтогаз»), а кра­щим гравцем змагань став Сергій Пташник (представ­ляє обласну клінічну лікар­ню). Усіх їх було нагородже­но цінними призами.

 

ПОГОДИЛИ ПРІОРИТЕТИ

За підтримки НОК України в Націо­нальному університеті фізичного ви­ховання і спорту відбулося засідан­ня круглого столу на тему: «Сучасний олімпійський рух: ідеали, цінність та їх реалізація».

У заході взяли участь про­відні спеціалісти країни з різних сфер діяльності, олімпійські чемпіони, іно­земні представники соціально-філософських напрямів роботи. Присут­ні висловили свої думки щодо сучасних проблем олімпійського руху в Україні.

Учасники круглого столу обговорили ідеали та цін­ності олімпійського руху в концепції сучасного олім­пізму, яку сформулював П’єр де Кубертен, торкну­лися питань щодо пози­тивних та негативних ас­пектів професіоналізації та комерціалізації олім­пійського спорту, а також обмінялися думками щодо діяльності Міжна­родного олімпійського комітету як взірця міжна­родної співпраці.

Учасники зустрічі одно­стайно зійшлися на тому, що сучасний олімпієць має бути не тільки успіш­ним у спорті, а ще й ціліс­ною, гармонійною, фізич­но та психологічно розви­неною особистістю – справжнім героєм і при­кладом для наслідування у суспільстві.


РОЗМЕЖУВАТИ ПОНЯТТЯ

Мінмолодьспорту як центральний ор­ган, який здійснює формування та ре­алізацію державної політики у моло­діжній сфері, сфері фізичної культури та спорту, вкрай стурбоване ситуацією, що склалася навколо іміджу спорту.

Активними учасниками нещодавніх трагічних по­дій були так звані «тітуш­ки», яких іще часто ха­рактеризують як «моло­дики спортивної стату­ри». Мінмолодьспорту від імені спортивної гро­мадськості висловлює занепокоєння, оскільки подібні формулювання ототожнюють в очах ши­рокого загалу такі понят­тя, як «спорт» і «криміна­лізовані елементи».

Тож Міністерство зверта­ється з проханням до представників ЗМІ не ви­користовувати терміно­логію «спортсмени» сто­совно кримінальних еле­ментів, адже подібні формулювання створю­ють непотрібні аналогії та принижують справ­жніх спортсменів, завдя­ки яким у всьому світі лу­нає український гімн і пі­діймається державний прапор.

 

СЕСТРИ СЕМЕРЕНКО СТАРТУЮТЬ У «ГОНЦІ ЧЕМПІОНОК»

У Москві 5 квітня відбудеться традиційна «Гонка чемпіонів» з біатлону, в якій Україну представлятимуть сестри Віта і Валентина Семеренко.

Перша з них поїде до столиці Росії не лише як дворазова медаліст­ка сочинської Олімпіади (Віта виявилася третьою у спринтерській гонці, а потім разом із подругами по команді Оленою Підгруш­ною, Юлією Джимою та Валентиною Семеренко здобула «золо­то» в естафеті), а й як п’ятиразова володарка почесного звання найкращого спортсмена місяця в Україні.

Минулого тижня наша уславлена біатлоністка, а також настав­ники жіночої збірної з біатлону Григорій Шамрай та Надія Біло­ва, які експертною комісією НОК були визнані найкращими тре­нерами останнього місяця зими, отримали заслужені нагороди.

06.04.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання