« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Резонанс

Захоплено Будинок профспілок Закарпаття в Ужгороді

Захоплено Будинок профспілок Закарпаття в Ужгороді

29 листопада 2019 року о 7.30 ранку, без будь-якого попередження група невідомих осіб, із застосуванням фізичної сили, уві­рвалася в будівлю облпрофради на пл. На­родній, 5, і заблокувала вхід до Будинку профспілок. Тим самим було повністю па­ралізовано роботу облпрофради, галузевих обласних організацій профспілок, підвідо­мчих організацій, працівники яких не змо­гли дістатися на свої робочі місця.

П рямо перед будів­лею профспілок з ініціативи голо­ви Закарпатської облпрофради Во­лодимира Фленька було про­ведено чергове засідання президії Закарпатської об­ласної ради профспілок, на якому обговорено подальші дії щодо відстоювання своїх майнових прав.

Профспілковий лідер об­ласті дав інтерв’ю низці об­ласних телеканалів. Надісла­но Заяву президії обласної ради профспілок про ситуа­цію, що склалася, голові облдержадміністрації Ігорю Бондаренку. Також надісла­но листи-звернення з приво­ду незаконних дій Закарпат­ського окружного адміні­стративного суду, виконав­чої служби до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Федерації профспілок України. З питан­ня рейдерського захоплення Будинку профспілок в облдержадміністрації проведе­но зустріч членів президії з головою ОДА.

Однак, у понеділок, 2 груд­ня 2019 року, вхід до будівлі облпрофради не було розбло­ковано. Тому позачергове за­сідання президії облпрофради було продовжено. У постанові ухвалено наступні рішення:

– Звернутися до Голови Федерації профспілок Украї­ни Григорія Осового з про­ханням терміново провести зустріч з головою Державної судової адміністрації Зінові­єм Холоднюком щодо вико­нання п. 2 постанови КМУ від 21 серпня 2019 року № 811 про укладання договору оренди на займані облпрофрадою та галузевими облорганізація­ми профспілок приміщення в будівлі в м. Ужгороді, на пл. Народній, 5.

– Просити Федерацію профспілок України склика­ти позачергове засідання Президії з майнових питань профспілок, у тому числі щодо будівлі Будинку проф­спілок Закарпаття.

– Звернутися із Заявою президії облпрофради до по­сольств закордонних держав в Україні щодо порушення прав профспілок у Закарпат­ській області, зокрема май­нових.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ,

ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ

ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ


 

  • До теми

ФПУ обурена свавіллям проти профспілок

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий звернувся до Прем’єр- міністра України Олексія Гончарука з приводу захоплення невідомими особа­ми 29 листопада ц.р. Будинку профспі­лок Закарпаття у м. Ужгороді.

У листі зазначено:

«29 листопада 2019 року о 7.30, із застосуванням фізичної сили невідомі особи, без попереджен­ня, захопили приміщення та не допустили на свої робочі місця працівників Закарпатської облпроф­ради і галузевих облас­них організацій профспі­лок, фактично паралізу­вавши їх роботу.

Федерація профспілок України висловлює своє обурення ситуацією, що склалася довкола Будинку профспілок Закарпаття в м. Ужгороді на пл. Народ­ній, 5, і просить Вашого особистого втручання.

На врегулювання цього пи­тання Кабінет Міністрів України прийняв постано­ву № 811 від 21 серпня 2019 року «Деякі питання вико­ристання державного май­на професійними спілками, їх об’єднаннями», якою ФДМУ за участю Федерації профспілок, Державної су­дової адміністрації у місяч­ний термін було доручено врегулювати питання щодо експлуатації будівлі Закарпатської обласної ради професійних спілок. Однак, досі цього не було зроблено, що призвело до неправових дій та заго­стрення конфлікту, який набуває міжнародного розголосу.

Нині ситуація досягла кри­тичної межі в тривалому протистоянні і потребує невідкладного реагування.

Просимо Вас захистити працівників Закарпатської облпрофради, яких фак­тично викинули на вулицю і терміново провести нара­ду з питань забезпечення виконання зазначеної по­станови КМУ».

Голова ФПУ звернувся з подібними листами до Упо­вноваженого Верховної Ради України з прав люди­ни Людмили Денісової та голови Закарпатської об­ласної державної адміні­страції Ігоря Бондаренка.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

29.12.2019



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання