« на головну 26.10.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1260)
03
Жовтень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

ЗВІТНО-ВИБОРНА У СОЦІАЛЬНИКІВ

ЗВІТНО-ВИБОРНА У СОЦІАЛЬНИКІВ

Відбулася звітно-ви­борна конференція Рів­ненської облорганізації Профспілки працівників соціальної сфери Украї­ни.

Працівники галузі нада­ють соціальну допомогу різ­ним категоріям населення, здебільшого тим, хто сам про себе подбати не може, через складні життєві обставини або проблеми зі здоров’ям. За­безпечують їх необхідними життєвими благами, сприя­ють нормалізації соціально- психологічних взаємовідно­син, розвитку самостійності членів суспільства в розв’язанні різноманітних проблем, пов’язаних з умовами праці, побуту, дозвілля, охорони здоров’я, безпеки життєдіяль­ності тощо.

На конференцію прибули 23 делегати з 26. В роботі кон­ференції взяли участь та ви­ступили: Микола Шершун, го­лова Федерації профспілок Рівненщини, Марія Рожко, за­ступниця голови Федерації профспілок Рівненщини, Ма­рія Гнатів, членкиня ЦР проф­спілки соцсфери, Роза Слобо­денюк, директорка департа­менту соціальної політики Рівненської ОВА, Надія Плю­тинська, директорка Рівнен­ського обласного центру за­йнятості, також серед запро­шених на конференцію були представники установ систе­ми соціального захисту об­ласті, зокрема, заступниця директора КЗ «Мирогощан­ський психо-неврологічний інтернат» Оксана Омельян­чук.

Під час конференції облра­да профспілки представила звіт про свою діяльність, яка була спрямована на захист прав та інтересів працівників галузі. Було окреслено клю­чові пріоритети на майбутнє, серед яких:

• збереження та розвиток профорганізацій та установ соціальної сфери Рівненщини;

• захист трудових прав та гарантій працівників галузі.

Микола Шершун, голова ФПО, виступаючи перед деле­гатами конференції та запро­шеними, сказав: «Галузь соцс­фери є однією з найважливі­ших, адже її працівники що­дня зустрічаються з людьми очі в очі, бачать їх проблеми, долають виклики, які ставить життя перед соціально неза­хищеними громадянами України. Але, на жаль, їх пра­ця неналежно оцінена. Заро­бітні плати у галузі соціаль­ної сфери є одними з найниж­чих…»

Також голова ФПО розпо­вів про діяльність профспілок області, Гуманітарного шта­бу ФПО під час повномасш­табної війни. Зокрема, про життєдіяльність профспілко­вого санаторію «Горинь», у якому з перших днів війни проживають вимушені пере­селенці із зони бойових зі­ткнень.

Також він зазначив, що по­при обмеженість через війну профспілкових солідарних дій – акцій протестів, страй­ків тощо, – профспілки мають ще багато важелів впливу. Одним з них є Національна соціально-економічна рада, яка, незважаючи на воєнний стан, діє. І на порядок денний якої профспілки можуть ви­носити наболілі питання.

Після обговорення допові­ді та виступів перейшли до виборів голови.

Делегати одноголосно об­рали головою Рівненської об­лорганізації профспілки Ва­лентину Булавську. Щиро ві­таємо її з обранням та зичимо наснаги, мудрості та успіхів у цій відповідальній місії!

ПРОФІНФОРМ ФПО

 

ОБЛРАДА ПРОФСПІЛОК ЗВЕРНУЛАСЬ ДО ОМБУДСМАНА

Керівники членських організацій об­лпрофради днями зустрілися з пред­ставником регіонального представ­ництва Секретаріату Уповноважено­го Верховної Ради України з прав лю­дини Ларисою Кармазін-Денисенко та керівником відділення НСПП в Полтавській області Оксаною Атама­нюк.

Результатом заходу стало звернення профспілок Полтавщини до омбудсмана Лубінця Д.В. з приводу порушень конституційних прав та свобод людини і гро­мадянина з боку органів державної влади, а саме – рішення уряду про введення трирічного мораторію на підвищення основ­них державних соціальних стандартів і гарантій. Це рішення ставить під загрозу соціальну стабільність і добробут громадян, особливо в умовах складної економічної та соціальної ситуації, спричиненої військовими діями.

Наслідки прийняття Бюджетної декларації в такому вигляді можуть мати катастрофічний вплив на соціально вразливі групи населення, а також на економічний стан країни. Втрата надходжень до бюджету через зниження споживання та зростання безробіття стане додатковим тягарем для держави.

ПОЛТАВСЬКА ОБЛПРОФРАДА

 

НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР «ОСОБЛИВОСТІ ОЦИФРУВАННЯ ТРУДОВИХ КНИЖОК»

Днями пройшов се­мінар-навчання «Особливості оциф­рування трудових книжок». На захід були запрошені представники об­ласних та первинних профспілкових орга­нізацій.

Фахівці сектору органі­заційно-інформаційної роботи ГУ ПФУ в області детально розповіли про облік трудової діяльнос­ті працівника в електро­нній формі, про переваги електронної книжки. По­казали, як самостійно оцифрувати трудову книжку. Вони також про­інформували слухачів про порядок подання сканкопій трудових кни­жок через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду Украї­ни, презентували покро­ковий алгоритм внесен­ня відомостей до елек­тронної трудової книж­ки, надали рекомендації по роботі зі сканованими копіями трудової книж­ки.

За пропозицією слухачів для прикладу було здій­снено оцифрування тру­дової книжки одного з учасників семінару.

На запитання учасників семінару були надані ви­черпні відповіді.

Миколаївська облрада профспілок щиро вдячна фахівцям ГУ ПФУ в об­ласті за участь у семіна­рі та розкриття актуаль­ної теми.

Пропонуємо профспіл­ковим організаціям про­вести інформаційні на­вчальні семінари із за­значеної теми для проф­спілкового активу без­посередньо в організа­ціях та на підприєм­ствах.

МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛРАДА ПРОФСПІЛОК

 

ОБГОВОРЕНО ХІД ЛІТНЬОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ

Нещодавно відбу­лась робоча зустріч в.о. голови Київ­ської міськпрофра­ди Тетяни Орисенко з першим заступни­ком голови КМДА Миколою Повороз­ником.

Під час зустрічі обго­ворили поточні пи­тання спільної діяль­ності в рамках Тери­торіальної угоди між виконавчим органом Київської міської ради (КМДА), Спіль­ним представниць­ким органом сторони роботодавців на те­риторіальному рівні в м. Києві та Спіль­ним представниць­ким органом профc пілок та об’єднань профспі­лок м. Києва.

Особливу увагу при­ділили літньому оздоровленню та від­починку дітей піль­гових категорій, ор­ганізованому місь­кпрофрадою за ко­шти міського бюдже­ту. Завдяки підтрим­ці Київського місько­го голови Віталія Кличка столичні профспілки мали змогу оздоровити ді­тей спілчан, які пра­цюють у різних сфе­рах господарського комплексу столиці (ЖКГ, охорони здоров’я, АПК, дер­жустанов, залізнич­ників, авіабудівни­ків, хіміків, культу­ри, енергетиків, тран­спортників, Київ­ського метрополіте­ну та інших).

Слід відзначити, що соціальний діалог у столиці України – на високому рівні. Є вза­єморозуміння та вза­ємопідтримка між владою, профспілка­ми та роботодавцями.

КИЇВСЬКА МІСЬКПРОФРАДА

 

НАРАДА-СЕМІНАР З ПРЕДСТАВНИЦЕЮ МІН’ЮСТУ

Об’єднання проф­спілок Львівщини звернулося до За­хідного міжрегіо­нального управлін­ня Міністерства юс­тиції щодо консуль­тацій у зв’язку з швидкими змінами законодавства та потребою правиль­ного оформлення документації та отримання відпо­відних послуг.

На нараду-семінар було делеговано в.о. начальника відділу державної реєстрації громадських форму­вань у Львівській об­ласті Ольгу Осташев­ську, яка надала фа­хові відповіді, роз’яснення та пора­ди, що в майбутньому допоможуть член­ським організаціям ОПЛ якісно готувати документи для пода­чі.

Зокрема було розгля­нуто важливі питан­ня реєстрації та за­криття профспілки, реєстраційних змін, які вимагають пра­вильного трактуван­ня закону та оформ­лення подачі доку­ментів.

ОБ ʼ ЄДНАННЯ ПРОФСПІЛОК ЛЬВІВЩИНИ

10.10.2024



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

25.10.2024 21:44

11.10.2024 22:50

10.10.2024 22:03

08.09.2024 21:09

23.08.2024 22:29

23.08.2024 22:00

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання