« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

ОХОПИТИ ТУРБОТОЮ І ЛЮБОВ’Ю КОЖНЕ ДИТЯЧЕ СЕРЦЕ

ОХОПИТИ ТУРБОТОЮ І ЛЮБОВ’Ю КОЖНЕ ДИТЯЧЕ СЕРЦЕ

Оздоровча компанія цього року відбувалась в умовах підвищеної уваги до дитячих оздоровчих закладів стосов­но безпеки перебування дітей: умови проживання, наявності захисних споруд (сховищ). Під час вибору місця відпочинку дітей перевага надавалася віддаленості регіону розташу­вання дитячого закладу від­носно зони активних бойових дій.

Головною умовою роботи дитячих оздоровчих закладів було рішення обласних військових адміністрацій та дозвіл на проведення оздоровлен­ня та відпочинку дітей в межах регі­ону.

Найкращим показником успіш­ності дитячого закладу є бажання ді­тей саме тут проводити літні каніку­ли. Дитячі оздоровниці, які підтри­мують багаторічні традиції, органі­зовують цікаву культурно-масову ро­боту, перебувають у постійному по­шуку неординарних заходів, тема­тичних змін, конкурсів, змагань, ко­ристуються надзвичайним попитом у дітей. Діти, які хоча б один раз по­бували в оздоровчих закладах, де створені належні умови для їх пере­бування, охоче повертаються наступ­ного року до своїх улюблених дитя­чих таборів. Таким закладом є ТОВ «Водограй» Закарпатської області, де створено необхідні умови оздоров­лення і відпочинку дітей з урахуван­ням сучасних вимог та дитячих упо­добань. Захоплюючі походи в горах, цікаві розваги, змагання, купання в басейні, мальовничі краєвиди Кар­пат дарують незабутні враження.

Незабутні враження залишаються і у дітей, які відпочивали в ДОЗСТ «Чайка» на Київщині, в мальовничо­му місці на березі річки Рось. Вдале поєднання належних побутових умов проживання дітей, різноманітне та повноцінне харчування та сучасні ці­каві форми роботи молодих креатив­них наставників. Досвідчені педаго­ги й психологи сприяли стабілізації емоційного та психологічного стану дітей, які пережили паніку, стрес, ви­мушений переїзд, некомфортне пере­бування в бомбосховищах та укрит­тях.

Традиційно профспілки міста опі­куються дітьми пільгових категорій, надаючи можливість одержати пу­тівки безоплатно або з частковою оплатою її вартості. Влітку 2022 року Київською міськпрофрадою органі­зовано цікаві, корисні, а головне – безпечно проведені літні канікули для 345 дітей членів профспілок (у тому числі 206 – пільгових категорій). Залишились задоволеними батьки, які, подолавши власні хвилювання, відправили дітей на відпочинок до дитячих оздоровниць.

КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДА ПРОФСПІЛОК

 

ПРОФСПІЛКА АТ «УКРПОШТА» ВРУЧИЛА ГУМАНІТАРНУ ДОПОМОГУ ВІД БЛАГОДІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ІЗ США

За пропозицією голови Закарпатської облпрофра­ди Івана Зелінського, Гуманітарний штаб ФПУ виділив області гуманітарну допомогу від американської благодійної організації Corus International . Її отримали вимушені переселенці, як дорослі, так і діти з регіонів бойових дій, які нині проживають у Закарпатті.

Голова обласної організації профспілки працівників зв’язку Закарпатської дирекції АТ «Укрпошта» Ганна Кучак вручила гуманітарну допомогу від благодійної організації із США родинам вимушених переселенців з Харкова і До­нецька, які тимчасово прожи­вають у будівлі дирекції Укрпошти.

Люди висловили слова вдячності профспілкам Закар­паття і України, а також амери­канським благодійникам, які передали допомогу через профспілки, за отримані речі, які знадобляться їм у повсяк­денному житті.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ, ПРЕС-ЦЕНТР ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

 

ДОЛУЧАЙТЕСЬ ДО БЛАГОРОДНОЇ СПРАВИ –

відкриття апітерапевтичного оздоровчого закладу

Як «ПВ» повідомляли торік, науковці та місцева влада с. Лемешівка Яготинського району Київської області підтримали ініці­ативу місцевої територіальної громади щодо відкриття у Лемешівці апітерапев­тичного центру для оздоровлення грома­дян та реабілітації після перенесених хво­роб, у тому числі COVID -19.

Цьогоріч у центру, який планується відкрити, з’явилась ще одна найнеобхідніша справа – допо­мога нашим пораненим бійцям.

До Лемешівської громади цього літа завітали почесні гості: директор ННЦ «Інститут бджільництва ім. П.І. Прокоповича, доктор сільськогосподарських наук, професор Володи­мир Постоєнко, старший науковий співробітник інституту Федір Притула та керуючий фермою «Еко Агро-С» Дмитро Хілько. Їх радо зустрів голо­ва правління обслуговуючого кооперативу «Пчілка», мешканець села та пасічник Олег Шаро­мигов. Метою візиту стало відкриття в Лемешівці на базі ОК «Пчілка» опорного пункту розвитку бджільництва, органічного агровиробництва та апітерапії Інституту бджільництва. Його завдан­ням, з урахуванням потреб сьогодення, є форму­вання методології розвитку бджільництва в умо­вах воєнного стану та використання продукції бджільництва у виготовленні оздоровчих препаратів для зміцнення та відновлення стану здоров’я, здебільшого наших воїнів. «Кожна бджо­ла – «фармацевт», а вулик – «фабрика здоров’я», – стверджує пасічник з багаторічним стажем Олег Шаромигов.

Гості відвідали унікальну пам’ятку історії світового бджільництва, що розташована саме у с. Лемешівка, – садибу-маєток Віктора Закревсько­го, де в 1827 році вперше у світовій практиці випро­бували винахід Петра Прокоповича – рамковий вулик.

За висновками фахівців, лікарські засоби хімічного синтезу часто є недостатніми у лікуванні. В умовах протидії стрес-факторам, осо­бливо під час війни, організму потрібні не тільки загальновизнані фактори живлення (вуглеводи, білки, ліпіди), а й інші сполуки, що сприяють активізації метаболізму. В цьому плані найбільш відповідними є оздоровчі препарати натурально­го походження, зокрема на основі продуктів бджільництва (апіфітозасоби). Так, до складу меду переважно входять глюкоза і фруктоза. Прополіс виконує захисну функцію, вміщуючи протимікробні і антиоксидантні сполуки, а перга – достатнє джерело протеїнів і ліпідів. У продук­тах бджільництва також містяться необхідні організму людини вітаміни, мінерали, ферменти, гормони, жирні кислоти тощо. Такий багатоком­понентний склад продуктів бджільництва забезпечує повноцінне функціонування бджоли­них сімей. А отже, і для людини є незамінним.

Фахівці привезли із собою на апробацію зразки лікувальних препаратів, вироблених Інститутом бджільництва. Олег Шаромигов щиро подякував гостям та звернувся до всіх, хто може долучитись до благородної справи – відкриття апітерапевтичного оздоровчого закладу у Лемешівці – надавати допомогу.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

02.10.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання