« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

ВІД БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ ІЗ США – ДІТЯМ, ПОСТРАЖДАЛИМ ВІД ВІЙНИ

ВІД БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ ІЗ США – ДІТЯМ, ПОСТРАЖДАЛИМ ВІД ВІЙНИ

Закарпатська область нині стала притулком для десятків тисяч вимуше­них переселенців, які по­страждали від російської агресії та змушені були виїхати в безпечні місця.

Понад 60 внутрішньо перемі­щених осіб прийняли в Нижньо­бистрівській гімназії Горінчів­ської сільської ради, що у Хуст­ському районі. Крім того, в цьо­му закладі під наглядом вихова­телів з минулого місяця перебу­вають 44 дитини соціально неза­хищених категорій з комуналь­них закладів Чернігівської об­ласті – дітей-сиріт, дітей-інвалі­дів, дітей, позбавлених батьків­ського піклування. Саме для них було доставлено гуманітар­ну допомогу від американсько­го благодійного Фонду Corus International , яку привіз 13 лип­ня голова Закарпатської облпрофради, член Гуманітарного штабу ФПУ Іван Зелінський. Він наголосив, що допомогу, яка включала набори для школярів та малечі, ковдри, благодійники із США передали через проф­спілки України і Закарпаття українським дітям.

Щирі слова вдячності за отри­ману допомогу профспілковому лідеру області висловили голо­ва Горінчівської територіальної громади Михайло Калинич, в.о. директора Нижньобистрівської гімназії Горінчівської сільської ради Любов Ковач, вихователь з Чернігівської області Олена Щербакова.

 

ОБЛОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ПІДТВЕРДИЛА РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ

За підсумками зустрічі профспілок і роботодавців за уча­стю представників Національної служби посередництва і прими­рення було вирішено продовжити дію документів про репрезентативність на період воєнного стану та 6 місяців після його завершення.

У зв’язку із закінченням 5-річного термі­ну від проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторони профспілок до відділення НСПП у Закарпатській області звернулася обласна організація профспілки працівників охо­рони здоров’я (голова Володимир Турок) – друга за чисельністю спілчан серед галузе­вих профспілок Закарпаття. За результата­ми роботи комісії з опрацювання поданих матеріалів, відділенням НСПП прийнято рішення про відповідність критеріям та підтвердження репрезентативності зазна­ченій облорганізації профспілки на тери­торіальному рівні. Це надає їй право брати участь у колективних переговорах з укла­дення територіальної угоди та делегуван­ня представників до органів соціального діалогу.

13 липня начальник відділення НСПП у Закарпатській області Іван Палко вручив Свідоцтво про визнання репрезентативнос­ті на територіальному рівні експерту з вре­гулювання соціально-трудових відносин обласної організації профспілки працівни­ків охорони здоров’я Тиберію Лукачу.

 

КЕРІВНИКИ ОБЛПРОФРАДИ ПРИВІТАЛИ ВЕТЕРАНА ПРОФСПІЛОК

У Закарпатській облас ­ній раді профспілок іс­нує добра традиція: ві­тати колишніх праців­ників облпрофради та підвідомчих організа­цій, які багато років життя віддали сумлін­ній роботі в профспіл­ках і нині перебувають на заслуженому відпо­чинку.

11 липня виповнилося 75 років колишній завідувачці загального відділу облпрофради Олені Борис, яка близько 40 років працювала в профспілках, зокрема в бібліотечній царині. Нині вона підтримує зв’язки з облпрофрадою, допомагає її працівникам порадами, добрим словом. З ювілеєм Олену Юріївну привітали у неї вдома голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський та його заступ­ник Магдалина Глушеня. Профспілковий лідер області високо оцінив роботу ветера­на профспілок, побажав їй здоров’я, щастя, оптимізму, мирного неба, любові й тур­боти дітей та онуків. Він вру­чив Олені Борис Почесну гра­моту президії Закарпатської обласної ради профспілок за багаторічну сумлінну роботу та матеріальну винагороду. Олена Юріївна щиро подяку­вала керівникам облпрофра­ди за турботу про ветеранів профспілкового руху, їх підтримку в непростий час

 

ПІДТРИМУЄМО ЗВ’ЯЗОК З УСІМА ОРГАНІЗАЦІЙНИМИ ЛАНКАМИ ПРОФСПІЛКИ

У цей складний для нашої держави час велика відпові­дальність за стан справ в еко­номіці та суспільстві покла­дається на працівників орга­нів місцевої влади, більшість профспілкових організацій яких перебувають на профоб­слуговуванні в обласному ко­мітеті Профспілки працівни­ків держустанов України.

Днями голова Івано-Франківської обласної організації профспілки Ніна Гушпіт відвідала колективи й зустрілася із спілчанами та профактивами Галицького територіального центру соцобслу­говування і районного управління держказначейства Галицької, Бурштинської, Рогатинської міських та Дубовецької сільської рад, відділень Ощадбанку в мм. Галичі і Рогатині, ознайомилася з умовами праці та діяльністю організаційних ланок. Вона подя­кувала працівникам за сумлінну роботу та добросовісне виконання службових обов’язків, волонтерську діяльність, фінансову та гуманітарну допомогу Збройним Силам України, підрозділам територіальної оборони, тимчасо­во переміщеним особам.

Голова обласної організації галузевої профспілки поінформувала про свою роботу в І кварталі п.р., зокрема щодо поси­лення контролю за дотриманням конституційних і трудових прав працівників в умовах воєнного ста­ну.

РАДА ПРОФСПІЛОК ІВАНО- ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ДОБІРКУ ПІДГОТУВАВ СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ, ПРЕС-ЦЕНТР ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

07.08.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання