« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

ДОСВІД ПРОФЦЕНТРІВ ЄВРОПИ НЕОБХІДНО ВИВЧАТИ ТА ЗАПРОВАДЖУВАТИ

ДОСВІД ПРОФЦЕНТРІВ ЄВРОПИ НЕОБХІДНО ВИВЧАТИ ТА ЗАПРОВАДЖУВАТИ

 

У Закарпатській обласній раді профспілок відбулася зустріч за­ступника Голови Федерації профспілок України Василя Андреєва та голови Закарпатської облпрофради Івана Зелінського.

П ід час розмови було обговорено широкий спектр питань, пов’язаних із сучасними проблемами профспілкового руху та внесених на розгляд за­сідання Ради Федерації проф­спілок України.

Порушувались також питан­ня міжнародної діяльності ФПУ. Йшлося, зокрема, про не­обхідність вивчення і запрова­дження досвіду профцентрів низки європейських країн, де галузеві профспілки об’єднують спілчан не однієї, а кіль­кох галузей. Це особливо акту­ально для територіальних профоб’єднань – членських ор­ганізацій ФПУ, до складу яких входять чимало нечисельних галузевих профспілок.

Василь Андреєв та Іван Зе­лінський обговорили й питан­ня розвитку соціального діало­гу як на національному, так і територіальному рівнях.

У зустрічі взяв участь голо­ва Закарпатської обласної ор­ганізації профспілки працівни­ків будівництва і промбудма­теріалів Василь Пазяк.

 

ОЗДОРОВНИЦІ ОБЛАСТІ ЦЬОГО ЛІТА ПРИЙМАТИМУТЬ ДІТЕЙ

На черговому засіданні президії Закарпатської облпрофради (го­лова Іван Зелінський) розглянуто питання про участь профспілкових організацій у проведенні оздоров­лення дітей влітку 2022 року.

Як зазначалося, цього літа в області при­йматимуть дітей дев’ять стаціонарних ди­тячих оздоровчих закладів. C еред них – оздоровчий табір «Гармонія» для обдарова­них дітей обласної організації профспілки працівників культури.

В обласній організації профспілки пра­цівників освіти і науки затверджено галузе­ву програму «Оздоровлення–2022». Визна­чено обсяги цьогорічної оздоровчої роботи обласними організаціями профспілок пра­цівників охорони здоров’я, Закарпатської дирекції АТ «Укрпошта» та ін. Представни­ків профспілок включено до складу облас­ного, Ужгородського районного оператив­них штабів з координації проведення оздо­ровлення та відпочинку дітей у 2022 році. З обговореного питання прийнято постанову.

На засіданні було заслухано інформацію про хід виконання критичних зауважень і пропозицій, висловлених на XXVI обласній міжспілковій звітно - виборній конференції, ухвалено план роботи облпрофради на ІІ півріччя цього року тощо.

 

1 ЛИПНЯ СТАРТУВАЛА ІНФОРМАЦІЙНА КАМПАНІЯ «ВИХОДЬ НА СВІТЛО»

В Управлінні Держпраці у Закар­патській області відбулося засі­дання постійно діючої робочої групи з питань зниження рівня не­задекларованої праці.

Від облпрофради у засіданні взяла участь голо­ва обласної профспілкової організації працівників державних установ Діана Гондорчин.

Перший заступник начальника Управління Держпраці Василь Грицик розповів учасникам за­сідання про хід виконання плану роботи щодо зни­ження рівня незадекларованої праці за березень – квітень 2022 року та внесені до нього зміни. Та­кож він повідомив про підготовку до інформаційної кампанії «Виходь на світло», яка стартувала 1 лип­ня ц.р. Головне завдання цього інформаційного за­ходу – підвищення рівня соціальної свідомості працівників та роботодавців.

В обговоренні питань порядку денного й узго­дженні спільних дій, спрямованих на зниження рівня неформальної зайнятості в умовах війни, взяли участь члени постійно діючої робочої групи, в тому числі представник Закарпатської облпроф­ради Діана Гондорчин.

 

ПОТРІБНО ПОСИЛИТИ ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ ПРОФСПІЛОК

На Дніпропетровщині, не­зважаючи на воєнний стан, відновлено роботу низки ве­ликих промислових підпри­ємств. Розгортається в об­ласті й діяльність заводів, евакуйованих із зони бойо­вих дій. Тому навіть в осо­бливих умовах профоргані­зації разом із соціальними партнерами й надалі піклу­ються про захист трудящих, дотримання трудового за­конодавства та охорону праці.

Про все це йшлося на семінарі для профак­тиву з питань застосування законодавства про працю та її охорону в умовах воєнного стану, який було спільно організовано й проведено 21 червня у Будинку профспілок обласним об’єднанням профспілок та Головним управлінням Держпраці у Дніпропетровській області.

Як зазначив голова облпрофоб’єднання Віталій Дубіль, нинішня ситуація породжує чимало проблем (зокрема, отри­мання травм працівниками внаслідок во­рожих обстрілів і порядок розслідування таких випадків) та викликає чимало запи­тань щодо застосування «воєнних» ново­введень у трудовому законодавстві. Необхідність окремих із них загалом обу­мовлена складною ситуацією, але при цьо­му профспілки ніколи не погодяться із спробами необґрунтованого обмеження прав працівників і будуть їм протистояти. Особливо стосовно антисоціального кур­су, який проводить у парламенті сумнозвісна пані Третьякова та компанія. Профспілки в цій ситуації повинні поси­лювати громадський контроль та співробітництво з відповідними держав­ними контролюючими органами, зокрема ГУ Держпраці у Дніпропетровській області, з яким облпрофцентр уже протя­гом 15 років (ще з Держгірпромнагляду) плідно співпрацює в рамках відповідної угоди.

Про особливості діяльності Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області розповіли й відповіли на запитання учасників семінару начальник цього органу Марія Брезіцька та в.о. заступника начальника управління Оксана Руденко. Також підписано оновлену Угоду про співробітництво між облпрофоб’єднанням та ГУ Держпраці.

Наприкінці заходу Віталій Дубіль щиро привітав присутніх працівників Головно­го управління з Днем державної служби України (відзначається 23 червня) та вру­чив Почесну грамоту облпрофоб’єднання кращим з них.

ПРЕС-ЦЕНТР ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО ОБЛПРОФОБ’ЄДНАННЯ

ДОБІРКУ ПІДГОТУВАВ СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ, ПРЕС-ЦЕНТР ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

06.08.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання