« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

ВАЖЛИВІСТЬ СПІВПРАЦІ З ПРОФСПІЛКАМИ У ВИРІШЕННІ РЕГІОНАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ

ВАЖЛИВІСТЬ СПІВПРАЦІ З ПРОФСПІЛКАМИ У ВИРІШЕННІ РЕГІОНАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ

Обласний центр Волині з ро­бочим візитом відвідали Голо­ва Федерації профспілок України Григорій Осовий та очільник Дніпропетровського обласного об’єднання проф­спілок Віталій Дубіль.

У ході візиту вони оглянули Луцький підшипниковий завод та ознайомилися з досвідом ве­дення подібного бізнесу. Зокре­ма, захід відбувся у рамках співпраці тристоронньої соціально-економічної ради за участю представників Федера­ції профспілок, Федерації роботодав­ців та голови Волинської ОДА.

Як повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА, гендирек­тор АТ «СКФ Україна» Володимир Ци­бульський влаштував для делегації екскурсію підприєм­ством. Гості мали нагоду побачити потужності ви­робництва й умови роботи працівників. Потому до їх­ньої уваги керівник заводу продемонстрував презен­тацію про історію підпри­ємства, основні напрямки його роботи та соціальні гарантії робітників. Зокре­ма, Володимир Цибуль­ський зазначив, що 1968 року було прийняте рішен­ня про будівництво заводу в Луцьку і вже через три роки випущено першу промислову пар­тію підшипників. У грудні 1997 року ВАТ «Луцький підшипниковий завод» увійшов до складу корпорації SKF.

Так, з 2000 року розпочалося вироб­ництво компонентів підшипників, які постачаються на заводи SKF в Німеч­чині, Польщі та Бразилії. Згодом за­вод перейменували на ВАТ «СКФ Україна». Тоді ж відбувся перехід про­дукції на бренд SKF замість LBP, що свідчить про підвищення рівня її якос­ті, а з 2010 року назву змінили на ПАТ «СКФ Україна».

Результатами роботи підшипнико­вого заводу були приємно вражені Го­лова Федерації профспілок України Григорій Осовий та очільник Дніпро­петровського обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль. Вони гово­рили про те, що підприємство розвива­ється і показує неабиякі результати своєї діяльності, чого варто повчитися й іншим вітчизняним виробникам.

На завершення голова Волинської ОДА Володи­мир Гунчик зупинився на кількох важливих для об­ласті питаннях. Він, зо­крема, наголосив на необ­хідності співпраці з проф­спілками у вирішенні ре­гіональних проблем. Так, нагальним є будівництво шахти № 10 у м. Новово­линську, реформування дорожньої галузі та пере­ведення «Волиньторфу» у статус комунального під­приємства.

  • ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ

Володимир ГУНЧИК,

голова Во­линської ОДА:

«353 млн грн для 10-ї шахти неодмінно слід пе­редбачити в проекті Дер­жавного бюджету на 2016 рік. Якщо про це го­воритимуть ще й проф­спілки, ефект буде потуж­нішим».


ЗАСЛУЖЕНА ВІДЗНАКА

За підсумками Всеукраїнського громадського огляду-конкурсу стану умов і охоро­ни праці в навчальних закла­дах Міністерства освіти і на­уки України, проведеного в 2014 році (у першій категорії учасників: дошкільні, загаль­ноосвітні, позашкільні на­вчальні заклади всіх типів), перемогу здобув колектив Вищого професійного учи­лища № 25 м. Хмельниць­кого. Нагороджені почесною грамотою Міністерства осві­ти і науки України та Проф­спілки працівників освіти і науки України директор за­кладу, кандидат педагогіч­них наук, заслужений пра­цівник освіти України Олег Гаврилюк та голова профкому Наталя Салабай.

Валерій МАРЦЕНЮК


ЗАВДАННЯ КВЕСТУ – МОЛОДІ ПІД СИЛУ

 Молодіжна рада Федерації профспілок Кіровоградської області організувала незвич­ний захід – квест із командо­утворення «Крок за кроком», який пройшов на одному ди­ханні і викликав море пози­тивних емоцій. Керівництво Кіровоградського педагогіч­ного університету люб’язно надало місце для проведен­ня квесту – спортивну базу «Буревісник». «Благослови­ли» учасників на виконання цікавих і замислуватих за­вдань голова ФПО Максим Баланенко та голова Моло­діжної ради Сергій Бойко. Квестові завдання були різ­ноплановими і вимагали згуртованості команд, кміт­ливості, зосередженості, уваги, швидкої реакції. При­міром, учасникам змагання потрібно було з допомогою шести паличок перенести кульки з одного кошика до іншого або із зав’язаними очима пройти лабіринт…

Всі учасники квесту добре впоралися із завданнями, а найбільше очок набрали ко­манди Молодіжної ради «Гід­росили» (І місце), медичного коледжу (ІІ місце) і комерцій­ного технікуму (ІІІ місце).

Марія ІВАНОВА

 

ПІДБИТО ПІДСУМКИ РОБОТИ

20 жовтня в актовій залі Будинку сто­личних профспі­лок, вул. Хрещатик, 16, під головуван­ням Валентина Мельника відбуло­ся розширене засі­дання Ради Об’єднання профспілок, організацій проф­спілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок».

У зібранні взяли участь керівники галузевих столич­них профспілок, керівники первинок – члени Ради, члени Контрольно-реві­зійної та Мандатної комісій, члени Мо­лодіжної ради, очільники організа­цій прямого підпо­рядкування, голови первинок.

У ході засідання було розгляну­то хід підготов­ки до проведен­ня ХІКиївської міської міжспілкової конференції профспілок, яка відбудеться 19 листопа­да 2015 року. З інформа­цією щодо цього питан­ня виступив заступник голови міськпрофради Володимир Рижих.

Про підтвердження по­вноважень нових чле­нів Ради і членів Пре­зидії міськпрофради доповіла голова Ман­датної комісії – голова Київської міської профспілки працівни­ків зв’язку Надія Не­фьодова. Голова міськпрофради Валентин Мельник ознайомив членів Ради з проектом звіту про роботу в груд­ні 2010 – листопаді 2015 років та основними на­прямами діяльності на наступний період. Об­говоривши та затвер­дивши проект звіту, члени Ради доручили виступити на ХІ конфе­ренції голові міськпрофради Валентину Мельнику.

Проект змін і допо­внень до Статуту Об’єднання профспі­лок, організацій проф­спілок у м. Києві «Київ­ська міська рада проф­спілок» та проекти про­позицій щодо регла­менту робочих органів ХІ Київської міської міжспілкової звітно-виборної конференції представив заступник голови міськпрофради Володимир Рижих. Піс­ля обговорення члени Ради внесли відповідні проекти документів на розгляд конференції.

Тетяна РУБАН, «ПВ»

 

13.11.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання