« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

«Знамя» дарує дітям незабутній відпочинок

«Знамя» дарує дітям незабутній відпочинок

  Цього року в дитячому за­кладі оздоровлення та відпо­чинку «Знамя» Одеської об­ласної організації профспілки працівників освіти і науки для дітей спілчан були організо­вані дві оздоровчі зміни три­валістю 21 день.

  Галина МІЗІНА

директор табору «Знамя»

До оздоровчого сезону особли­во ретельно готувався педаго­гічний персонал під керівни­цтвом старшого вихователя Людмили Мелеш, адже саме від нього залежить, як зробити кож­ну зміну особливою, щоб виправда­лися надії дітей на незабутній відпо­чинок у таборі «Знамя». А попереду ще й «Олімпійське літо»! Треба під­твердити щорічний високий спор­тивний рейтинг серед команд оздо­ровчих таборів Одеси.

Усі заходи, театральні вистави, свята пісень, дискотеки були напо­внені почуттям патріотизму: лунали українські пісні, навіть на урочис­тих лінійках виконували пісні про Україну, про табір. Традиційно на відкритті зміни ділять український коровай на 180 частин, щоб кожна ди­тина отримала шматочок як символ дружби, добра, миру і гармонії.

У кожному загоні свій розпорядок дня, але він підпорядкований загаль­ному режиму: всім табором на заряд­ку, море, дискотеку, концерт. При цьому кожен загін готує свою, як правило, яскраву і неповторну про­граму.

Під гаслом «У таборі немає пога­ної погоди!» навіть під час дощу від­буваються цікаві програми, прово­дяться розвиваючі ігри-змагання за звання чемпіона.

А «Олімпійське літо» у таборі – це окрема історія. Інструктори з фіз­культури та плавання буквально з першого дня комплектують коман­ди, й починаються спортивні будні: незабутнє відкриття Малих Олім­пійських ігор з театралізованою ви­ставою олімпійських богів і танцем грецьких богинь, оглядом виступів гімнасток і легкоатлетів тощо.

Протягом всієї зміни проходять захоплюючі змагання, спортивно-ту­ристичні ігри, естафети, пізнаваль­но-розважальні ігри: «Квест» на 411-й батареї, брейн-ринг на тему «Іс­торія спорту». Щорічно весь табір бере участь у Всесвітньому забігу в ім’я гармонії на землі.

Спортивна команда табору «Зна­мя» щорічно активно готується і бере участь у всіх міських змаган­нях з футболу, легкої атлетики, піо­нерболу, «Веселих стартах». Перемо­ги наших команд – це результат ефективної роботи секцій волейбо­лу, тенісу, футболу, армреслінгу, легкої атлетики. Така систематична підготовка формує у дітей волю до перемоги, командний дух і бажання принести перемогу табору «Знамя».

Захоплення і радість – мабуть, ці слова точно змальовують стан фут­больної команди, групи підтримки і всіх загонів табору «Знамя» після пе­реконливої перемоги команди в фі­налі змагань з футболу між оздоров­чими таборами м. Одеси у рамках заходу «Олімпійське літо», де ось уже другий рік поспіль наша фут­больна команда посідає перше місце.

З натхненням команда футболіс­тів і група підтримки дає імпровізо­ване інтерв’ю: «У нас настрій був тільки на перемогу. Найголовніше – чудові тренери», – розповідає Ми­хайло Шихов. «Тільки перше місце! Емоції зашкалюють від гордості за нашу команду. Радість, тріумф, ко­мандна гра», – ось враження Юрія Постоварова і Дмитра Хаританчука, наймолодшого учасника, що забив два голи у півфіналі і вивів команду до фіналу. «Ми не чекали і не хотіли легкої перемоги, ми чесно намагали­ся підтвердити звання чемпіона і по­казати, що наша команда найкра­ща», – така загальна думка ко- манди.

Можна багато розповідати і про інші цікаві заходи, але краще поба­чити все на власні очі. Тож ми запро­шуємо до нашого табору «Знамя»: приїздіть, не пошкодуєте!

 

 

 «ГАРМОНІЯ» ПРИЙМАЄ ЮНІ ДАРУВАННЯ

  Цього року літня школа-табір «Гармонія» для творчо обда­рованих дітей у закарпатсько­му селищі Чинадієво Мукачів­ського району завершила свій 22-й сезон.

  Сергій БАРАНЧИКОВ

До дитячого закладу приїхали понад 90 юних талантів – переможців міжнарод­них, всеукраїнських, обласних творчих конкурсів. Серед них чимало представ­ників нового покоління музикантів.

За традицією, зміна в таборі, або, як на­звав її директор закладу Михайло Фен­дик, п’ята навчальна чверть, розпочалася творчим концертом вихованців. Оскільки всі діти вже мали певну школу підготовки в своїх мистецьких навчальних закладах, декого з них ми побачили на сцені. Тут було чимало знайомих облич. До прикла­ду, талановитий скрипаль – переможець обласного конкурсу Габор Ковач із сели­ща Вилок на Виноградівщині в «Гармонії» вже шостий рік поспіль. Кожен номер ви­кликав бурхливі оплески вщент заповне­ної зали, де разом з дітьми були їхні бать­ки, вихователі, викладачі, організатори дитячого оздоровлення.

Головна мета діяльності школи – сприян­ня розвитку юних талантів, закріплення творчих нахилів у дітей. Йдеться про школу гри на скрипці, віолончелі, баяні, акордеоні, фортепіано, духових інстру­ментах – кларнеті, саксофоні, трубі, флейті тощо. Свої нові творчі досягнен­ня діти показали на заключному кон­церті наприкінці табірної зміни, навчив­шись виступати дуетами, тріо, квартета­ми, демонструючи злагоджену колек­тивну гру на різних музичних інструментах.

Старший вихователь літньої школи-та­бору «Гармонія» Оксана Костур розпові­ла нам про різноманітну насичену куль­турно-дозвільну програму, що включала проведення інтелектуальних, творчих конкурсів, вікторин, розваг, різних спор­тивних змагань, відвідини історичних та культурних пам’яток, оздоровчих закла­дів регіону.

Унікальна закарпатська «Гармонія», як завжди, подарувала талановитим дітям радість відпочинку. До речі, цього року з ініціативи голови обкому профспілки працівників культури Наталії Товтин у таборі вперше було відкрито другу змі­ну, під час якої тут оздоровилися діти членів галузевої профспілки.

 

  ПРИБУЖЖЯ ПІДТРИМУЄ СХІД

  Валерій МАРЦЕНЮК

У Хмельницькому районі активно розпочали збір гуманітарної допомоги для жителів східних об­ластей і військових Збройних сил України. Активно долучилися до роботи із забезпечення продуктами харчування всі 38 сільських і селищна ради. «Допомога надхо­дить від сільськогоспо­дарських і переробних підприємств, фізичних осіб, фермерських госпо­дарств, сільських рад, де­путатів районної ради, профспілкових комітетів, а також сільчан», – зазна­чив голова Хмельницької райдержадміністрації Ро­ман Дмитришин.

Загалом, район одним з перших в області пере­дав продукти харчування населенню сходу та рід­ній армії. Місцеві меш­канці не шкодують своїх продовольчих запасів та активно надають усе не­обхідне. Вони перекона­ні, що схід і захід є єди­ним народом, і в єдності його сила. Українська на­ція є незламною і гідно протистоїть тяжким ви­пробуванням і негараз­дам.

 

 

 СВЯТИЙ ОБОВ’ЯЗОК

  Сьогодні ніхто не лишається осторонь тих подій, що відбуваються на сході країни. Зо­всім небагато знайдеться людей, які б не допомагали в цей час державі, військо­вим, не поділяли біль утрати найкращих синів Вітчизни. Профспілкам, як кажуть, сам Бог велів відгукнутися і долучитися до підтримки Збройних сил України. З почат­ку ведення бойових дій ми постійно пере­раховували кошти на спеціальні рахунки. От і сьогодні обрали конкретну адресу: 3-й окремий полк спеціального призначення «Кіровоград» та ознайомилися з його по­требами.

  Віктор ФЕДОТОВ

голова обкому профспілки працівників держустанов

До нас звернулися з про­ханням забезпечити бій­ців вітамінами. Ми радо відгукнулися і виконали заявку. У цій акції взяли участь обкоми профспі­лок працівників охорони здоров’я, державних установ, культури, житло­во-комунального госпо­дарства, місцевої промис­ловості, побутового об­слуговування населення, а також міськом проф­спілки працівників освіти і науки. Кожен виділив чималу суму для підтрим­ки кіровоградських бій­ців. Пізніше виникло інше прохання: допомогти придбати спеціальний бі­нокль. Обком профспілки працівників держустанов зробив свій внесок у вирі­шення цієї проблеми.

Коли проводжали бійців 3-го окремого полку, з’явилася потреба забез­печити їх мінеральною водою, тож разом з обко­мами профспілки (додав­ся ще й обком профспіл­ки працівників АПК) заяв­ку виконали. Ми не пере­водимо допомогу в гроші – справа не в їх кількості, адже цей вчинок не для хизування, а від душі. Це святий обов’язок кожної організації профспілки, будь-якого спілчанина. Думаю, без закликів і на­полягань кожна свідома людина має підставити плече армії в цей склад­ний час, з розумінням по­ставитися до ситуації та внести свою частку, бо ніхто, крім нас і замість нас це не зробить.

22.08.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання