« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Спільні інтереси заради здоров’я

Спільні інтереси заради здоров’я

Ще з дитинства пам’ятаю, як у дітей чи дорослих візит до стоматолога залишав, на жаль, неприємні спогади. Тепер, за­вдяки сучасним технологіям і новітнім матеріалам, лікувати зуби стало май­же безболісно. Чимала заслуга в цьому і лікарів-стоматологів, які професійно ви­конують свої обов’язки та знаходять ін­дивідуальний і психологічний підхід до кожного пацієнта. Про один із таких ко­лективів та співпрацю профкому і керів­ництва закладу – у цьому матеріалі.

Валерій МАРЦЕНЮК

Переконався у цьому, відві­давши Хмельницьку місь­ку об’єднану стоматоло­гічну поліклініку. Як до­бре, що в цей скрутний час, коли втрачаються найгуман­ніші людські цінності, зустріча­ються добрі, чуйні люди, які пере­ймаються біллю та проблемами інших, наче особистими. І най­більше їх з-поміж медиків.

Ця зустріч спонукала мене по­відати читачам про працівників поліклініки, які, до слова, є члена­ми профспілки, і які щоденно лі­кують понад тисячу хворих. Пере­ступивши поріг лікувального за­кладу, одразу відчувається до­машній затишок: пластикові ві­кна, двері, пофарбовані у приємні кольори, ідеальний порядок у ка­бінетах для приймання і лікуван­ня хворих, сучасне обладнання.

Хмельницька міська об’єднана стоматполіклініка вважається центром надання стоматологіч­них послуг для мешканців облас­ного центру і по праву пишається своїми здобутками. Застосування новітніх технологій допомагає лі­карям точно встановлювати діа­гноз, планувати й прогнозувати лікування.

Очолює поліклініку лікар Ми­хайло Заяц. Більшу частину робо­чого часу він присвячує пацієн­там. Надзвичайно тепло відгуку­ються хворі про висококваліфіко­ваних фахівців своєї справи завідуючих відділенням госпрозра­хунків Михайла Сторожука і тера­певтичним відділенням Оксану Чернишину, лікаря-стоматолога, хірурга Дениса Боброва, головну медсестру Наталію Осідак та ба­гатьох інших. До речі, Наталію Осідак спілчани вже майже де­сять років обирають своїм проф­спілковим лідером.

«З профспілковим комітетом і особисто Наталією Анатоліївною спільними зусиллями вирішуємо злободенні проблеми, адже маємо одне завдання – стояти на варті здоров’я хмельничан, – розповідає Михайло Заяц. – В основі нашого соціального партнерства – колек­тивний договір, де лікарям, серед­ньому медперсоналу передбачено лише ті соціальні гарантії, які да­ють змогу в повному обсязі реалі­зувати фінансові можливості лі­кувального закладу».

Гарно відгукується про спільну роботу адміністрації та профкому лікувального закладу й голова міської організації профспілки працівників охорони здоров’я Те­тяна Кудла.

«Дуже добре, що працівникам поліклініки своєчасно виплачу­ють не тільки заробітну плату, а й передбачені законодавством до­плати, винагороди за сумлінну працю, – ділиться Тетяна Віталі­ївна. – А ще надають допомогу на лікування, оздоровлення тощо, влаштовують урочистості з наго­ди професійних та інших свят».

 

Літнє оздоровлення дітей

Нещодавно понад 90 учасників та ор­ганізаторів минулорічного оздоров­лення дітей в урочистій обстановці було відзначено почесними нагорода­ми – дипломами, грамотами, відзна­ками Федерації профспілок України та Федерації профспілок області. Се­ред нагороджених також – перемож­ці Всеукраїнського конкурсу на краще оздоровлення та кращий оздоровчий заклад області.

Профінформцентр ФПО

Відкриваючи захід, го­лова Федерації профспілок Рівнен­щини Микола Шер­шун зазначив: «Безумов­но, такого високого ре­зультату літнього оздоров­лення було досягнуто за­вдяки титанічній праці всіх причетних до цієї спільної, великої та корис­ної справи. Тільки за без­посередньої участі проф­спілкових комітетів галузе­вих профоб’єднань вдало­ся оздоровити понад 12 тисяч школярів. Важлива роль серед цих заходів на­лежить Фонду ССз ТВП, завдяки якому було оздо­ровлено 6918 учнів за пу­тівками за повну вартість. Проте на наступний період ми ставимо ще серйозніші завдання. Нам треба не тільки оздоровити дітей, а й значно покращити якість оздоровлення і відпочин­ку. Це пріоритетне завдан­ня в організації літнього оздоровлення–2014, вико­нання якого фактично вже розпочали».

Тепло привітав присутніх і начальник управління у справах молоді та спорту ОДАІван Власик, який за­значив, що у 2013 році за рахунок фінансування з різних джерел було оздо­ровлено загалом 106 тис. 845 дітей, або 76,3% за­гальної кількості школярів Рівненщини.

Для всіх присутніх відбувся великий концерт, а з ініціа­тиви керівників ДСОК «Ага­тівка» Петра Стахова та ДСОК «Корчагінець» Івана Дячука, заступника голови ФПОМарії Рожко учасники і гості свята переглянули аматорські фільми, які під­готували вихованці та пе­дагоги таборів і у яких роз­повідалося про літній від­починок та оздоровлення дітей. Ухвалено рішення, що наступного року такі фільми представить кожен із 11 оздоровчих закладів Рівненщини.

 

Консолідація зусиль – добробут українців

Днями у приміщенні Будинку спілок ФПО відбулося засідання ради соціального ді­алогу Черкаського міськвиконкому. У ході зібрання розглядалося кілька питань. Зо­крема, йшлося про план роботи ради соці­ального діалогу на 2014 рік; стан виплати заробітної плати на підприємствах та в ор­ганізаціях міста, забезпечення видатків на зарплату працівникам бюджетної сфери та стан міських пасажирських перевезень.

Інна Манько

Крім членів ради соці­ального діалогу, в за­сіданні взяли участь голови обласних галу­зевих профоб’єднань, пред­ставники обласного відді­лення Національної служби посередництва та прими­рення, територіальної ін­спекції з питань праці.

Голова Федерації профспі­лок Черкаської області Пе­тро Шевченко поінформу­вав присутніх про організа­цію соціального діалогу на національному та обласно­му рівнях, ситуацію з підпи­санням Генеральної угоди та позицію профспілок щодо цього питання, зро­бив профспілковий аналіз Держбюджету 2014 року.

Директор департаменту фі­нансової політики Черкась­кого МВК Наталія Джуган зазначила, що працівникам бюджетної галузі в 2013 році заробітна плата була виплачена в повному обся­зі. Цього року в місті виник­нуть проблеми з оплатою праці працівників закладів фізкультури і спорту, адже в бюджеті бракує 2,1 млн грн. Рішенням МВК департамен­ту соціальної політики міста доручено взяти на контроль використання бюджетних коштів і виконання заходів щодо наповнення бюджету.

Директор департаменту охо­рони здоров’я Черкаського МВК Олег Стадник поінфор­мував присутніх про перебіг реформи охорони здоров’я в обласному центрі.

Про ситуацію в медичній га­лузі та дії обкому профспіл­ки працівників охорони здоров’я щодо захисту прав та інтересів медиків розповів заступник голови обласної профспілки Микола Климов.

Заступник міського голови Віктор Беззубенко звернув особливу увагу на нагальну потребу проведення ремон­ту закладів бюджетної сфе­ри, колектора, шкіл, пору­шив проблему пасажир­ських перевезень у місті, не­достатнього виділення обся­гу суми субвенцій за пільго­ве перевезення населення, заміни тролейбусів. Перед­бачається запровадження нової схеми перевезення па­сажирів у місті – введення єдиного квитка. Зазначало­ся, що станом на 1 грудня 2013 року КП«Черкасиелек­тротранс» не має заборгова­ності із заробітної плати.

Вобговоренні взяли участь голова обласної галузевої профспілки працівників ав­томобільного транспорту та шляхового господарства Петро Жигайло і заступник директора департаменту архітектури містобудування та інспектування – началь­ник управління інспектуван­ня МВК – Олександр Дави­денко.

Учасники засідання озвучи­ли гострі проблеми, над розв’язанням яких потрібно ще працювати. Серед них, зо­крема, підвищення заробіт­них плат працівникам, пога­шення заборгованості із зарплати на підприємствах міс­та, створення нових робочих місць, ліквідація безробіття, детінізація заробітної плати, поліпшення умов праці та соціального захисту насе­лення, проведення медоглядів, дотримання трудового законодавства тощо.

Профспілкова сторона під­твердила готовність до від­критого соціального діалогу задля підвищення рівня та якості життя населення.

31.01.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання