« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Основа успіху – співпраця адміністрації і профкому

Основа успіху – співпраця адміністрації і профкому

Українсько-австрійське підприємство ТОВ «Фішер – Мукачево», що в Закар­патті, добре відоме на міжнародному ринку, його продукція користується значним попитом за кордоном. Завдяки продуманій економічній стратегії керівництва підприємства на чолі з Василем Рябичем щороку збільшують­ся обсяги виробництва, зростає заробітна плата працівників, поліпшуються умови праці та побуту, а отже, сплачуються значні податки до бюджету міста над Латорицею. Реалізується широка соціальна програма, яку адміністрації підприємства допомагає вирішувати профком, очолюваний відомим проф­спілковим лідером, членом Закарпатської облпрофради Петром Шварда­ком. До речі, профспілкова організація на підприємстві – одна з найбільших у нашому краї й об’єднує понад 1200 спілчан.

Сергій Баранчиков

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради

Іспитом на довір’я людей для профкому УАП ТОВ «Фішер – Мукачево» стала звітно-виборна профспілкова кон­ференція, делегатів якої було обрано в усіх структурних підрозділах. Звітна доповідь голо­ви профкому Петра Швардака про діяльність упродовж п’ятиліття була конкретною й аргументова­ною. Йшлося, зокрема, про вико­нання зобов’язань колективного договору між адміністрацією і профспілковим комітетом, вирі­шення питань розвитку виробни­цтва, охорони праці, організації оздоровлення працівників та їх ді­тей, культурно-масову і спортивну роботу на підприємстві тощо. На важливій ролі профкому у вирі­шенні соціально-економічних пи­тань наголошували в своїх висту­пах делегати конференції.

На конференції також виступи­ли заступник голови Закарпат­ської обласної ради профспілок Василь Захарець та генеральний директор УАП ТОВ «Фішер – Мука­чево» Василь Рябич. Зокрема, ке­рівник підприємства підкреслив, що профспілковий комітет є надій­ним партнером адміністрації у розв’язанні всіх поточних і страте­гічних завдань, а основа цієї співпраці – всебічна турбота про лю­дей. Мабуть, саме тому трудовий колектив підприємства з міста над Латорицею знають далеко за межами нашої держави.

Головою профспілкової організа­ції було знову обрано Петра Швар­дака. На закінчення Василь Заха­рець вручив почесні грамоти облпрофради профспілковим активіс­там та працівникам підприємства.

 

Об’єднання зусиль заради добробуту

У м. Харкові в рамках проекту «Консо­лідація зусиль громадських організацій МСБцентрально-східного регіону для підтримки розвитку бізнесу та економіч­ного зростання в Україні» відбулася Між­регіональна конференція «Консолідація зусиль громадських організацій малого і середнього бізнесу та влади для еконо­мічного зростання Харківщини».

У конференції взяв участь перший за­ступник голови ОПХОСергій Волков. Партнерами заходу, за під­тримки Головного управ­ління економіки та міжна­родних відносин Харків­ської облдержадміністра­ції, виступили Харківська обласна профспілка пра­цівників і підприємців тор­гівлі, громадського харчу­вання та послуг, обласна організація роботодавців «Торговий альянс», Харків­ське регіональне відділен­ня асоціації кулінарів Укра­їни. Серед 70 учасників конференції були пред­ставники державних та муніципальних органів влади, громадських орга­нізацій малого та серед­нього бізнесу Харківської, Кіровоградської, Дніпро­петровської, Одеської, Ки­ївської областей, керівни­ки організацій, установ та навчальних закладів, під­приємці, ЗМІ.

Зосновною інформацією виступили голова Харків­ської обласної профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського хар­чування та послуг, голова об’єднання підприємців Харківської області «Торго­ва єдність» А. Приседська і начальник управління спо­живчого ринку Головного управління економіки та міжнародних відносин Харківської облдержадмі­ністрації О. Пенськой.

Дискусія учасників конфе­ренції відбувалася за трьо­ма блоками: перспективи партнерства, співпраці біз­несу та органів державної влади через громадські ор­ганізації для побудови ефективного бізнес-середовища; проблемні питання бізнесу; місце та роль гро­мадських організацій мало­го та середнього бізнесу в процесі економічного зрос­тання країни. Зінформаці­єю щодо порядку денного третього блоку виступив перший заступник голови ОПХОСергій Волков.

Заключною частиною кон­ференції було ухвалення і підписання Меморандуму про партнерство та співпрацю між громадськими організаціями МСБта ор­ганами державної влади Харківської області.

 

Одеському будинку вчених – 90  років

Однією з візитівок м. Одеси є Будинок вче­них Одеської обласної організації Проф­спілки працівників освіти і науки України. У 2013 році цей науково-просвітницький заклад відзначив своє 90-річчя. Урочисте зібрання з нагоди круглої дати відбулося на початку грудня.

Як повідомляє Служба зв’язків згромадськістю та ЗМІОдеського обкому профспілки, привітати колектив Будинку вчених з ювілейною датою прийшли перший заступник голови Одеської обласної ради Олексій Гончаренко, депутат обласної ради Люд­мила Акімова, заступник директора Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Ольга Дума, завідувач сектору Департа­менту освіти і науки Одесь­кої обласної державної ад­міністрації Юлія Журавльо­ва, ректори вищих навчаль­них закладів міста.

Від профспілкової сторони всіх привітали голова Феде­рації профспілок Одеської області В’ячеслав Буратин­ський та голова Одеського обкому Профспілки праців­ників освіти і науки України Ніна Дубовик. Ніна Олек­сандрівна зачитала приві­тання голови Профспілки працівників освіти і науки України Георгія Труханова, який побажав колективу Будинку вчених нових звер­шень у справі розвитку на­укового потенціалу та мис­тецтва країни.

Гостям презентували доку­ментальний фільм, який було створено спеціально до 90-річчя Будинку вчених і в якому розповідається про діяльність секцій та на­укових товариств, співпра­цю з діячами мистецтва, проведення професійних свят. Крім того, всі бажаючі могли відвідати тематичні експозиції з публікаціями про Будинок вчених у пресі періоду від заснування за­кладу до наших днів. Спеці­алізовані виставки, експози­ції, засідання та творчі вечо­ри, присвячені ювілейній даті, розпочалися ще в серпні і триватимуть до кін­ця року.

Виступаючі відзначали важ­ливу роль Будинку вчених як центру науково-культурного життя м. Одеси, місця, де живе дух наукової арис­тократії та інтелігенції. Зі сцени лунали слова вдяч­ності адміністрації закладу й обкому профспілки за те, що оберігають цю перлину, яка й сьогодні дає вітчизня­ній науці та культурі багато талановитих імен і є справ­жнім елітним клубом міста.

Крім привітань і подарунків колектив Одеського будинку вчених отримав численні на­городи: Почесні грамоти Одеської облдержадміні­страції, Одеської обласної ради, Одеської міської ради, Національної експертної ко­місії України з питань захис­ту суспільної моралі, Цен­трального комітету проф­спілки, Федерації профспі­лок Одеської області та Одеського обкому профспіл­ки. Грамотами Будинку вче­них були нагороджені керів­ники наукових товариств та співробітники навчальних та культурних закладів.

Яскравим фіналом святко­вого вечора став концерт за участю народного артиста України Миколи Свидюка, ВІА «На здоров’я!», театральної студії Будинку вче­них «Кот ученый». Глядачі із задоволенням підспівували артистам та підтримували їх бурхливими оплесками.

Як зазначила директор Бу­динку вчених Світлана Жекова, колектив закладу з упевненістю дивиться в майбутнє і готується зустрі­ти своє 100-річчя. Для цього в нього є все: здобутки, сили, надії та прагнення.

 

22.12.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання