« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Наш голова профкому

Наш голова профкому

Герман Хасхачих,

заступник голови профкому ДП «Миколаївстандартметрологія»

На ДП «Миколаїв­ський науково-виробничий центр стандартизації, ме­трології та серти­фікації», який очолює Іри­на Романенко, обсяги дохо­дів підприємства зроста­ють із року в рік за рахунок розширення кола замовни­ків та освоєння нових ви­дів послуг. На підприєм­стві діє міцна профспілко­ва організація, яку очолює Інна Бражнікова. Вона пра­цює на підприємстві з 1996 року й увесь цей час брала активну участь у роботі профкому, тож у червні 2010-го на профспілкових зборах її було обрано голо­вою профорганізації.

Відтоді Інна Бражніко­ва – справжній профспіл­ковий лідер. До неї зверта­ються з різними питання­ми, як-от робота, сімейні проблеми, турботи, та про­сто за дружньою порадою. І кожного вона зустрічає щирою усмішкою і теплим словом.

Інна Юріївна – генера­тор ідей, організатор усіх добрих справ, людина сло­ва і діла. Як начальник відділу забезпечення ді­яльності підприємства вона велику увагу приді­ляє технічному оснащен­ню кожного робочого міс­ця, докладає усіх зусиль для створення гарних, а головне безпечних умов праці для співробітників.

Профком організовує дозвілля працівників, від­значаються усі свята, куди, крім працівників, за­прошуються й пенсіонери, колишні працівники цен­тру. Крім того – поїздки на море, походи в ліс по гри­би, відвідування театрів,щорічне безкоштовне ме­дичне обстеження праців­ників. Діти працівників отримують подарунки не тільки на Новий рік, а й у День захисту дітей (1 черв­ня). На березі Чорного моря в с. Лугове Березан­ського району на базі від­починку «Каскад» щороку відпочивають понад 150 робітників зі своїми роди­нами.

Члени профспілкової громади постійно отриму­ють матеріальну допомо­гу на придбання ліків, у разі одруження, наро­дження дитини, на похо­вання, до свята 8 Березня і професійного свята, до ювілеїв, тут неодмінно вшановують ветеранів ВВВ та праці.

Адміністрація підпри­ємства пліч-о-пліч працює з профорганізацією та створює всі умови для її діяльності. На підприєм­стві систематично укла­дають колдоговір. Як го­лова профкому Інна Юрі­ївна тісно співпрацює з директором ДП «Миколаївстандартметрологія» Іриною Романенко, яка не­щодавно була нагородже­на знаком ФПУ «За розви­ток соціального партнер­ства». Злагоджена робота профспілки з адміністра­цією, досягнення взаємо­розуміння дають змогу вирішувати важливі соці­альні питання.

Інна Бражнікова наго­роджена грамотами Ми­колаївської обласної ради профспілок та Централь­ної Ради профспілок ма­шинобудівників та прила­добудівників України. 2011 року нагороджена ві­домчою відзнакою Держ­споживстандарту Украї­ни – нагрудним знаком «За заслуги». А напере­додні професійного свята – Дня працівників стан­дартизації та метрології, яке відзначалося 10 жов­тня, за сумлінну працю із захисту прав та інтересів членів профспілки її було нагороджено Почесною грамотою ФПУ.

Завдання голови профкому – згуртувати колек­тив та уміти організувати співпрацю з адміністраці­єю підприємства на прин­ципах соціального парт­нерства. Працівники й ад­міністрація мають бути об’єднані не тільки про­фесійною діяльністю, а й дозвіллям, колектив має перейматися життям кож­ного працівника, допома­гати вирішувати пробле­ми, разом радіти успіхам і засмучуватися невда­чам. Тож дружна проф­спілкова громада, яку згуртовує Інна Бражніко­ва, прагне професійно зростати, пропонує усіля­кі цікаві ідеї й усі тут по­чуваються комфортно й упевнено.

 

Навчальний проект: виховуємо профспілкових лідерів

Щорічний навчальний проект Асоціа­ції правозахисних організаторів студентів України «IV Всеукраїнська школа студент­ського профспілкового лідера» відбувся 25–28 вересня в Одесі. Захід традиційно проводився за підтримки ЦКПрофспіл­ки працівників освіти і науки України та Міністерства молоді та спорту України.

Як повідомляє прес-служба профспілки, школа зібрала 230 учасників із 23 регіо­нів, які представляли понад 65 вищих навчальних закла­дів країни.

Цього року приймала захід первинна профспілкова ор­ганізація студентів і аспіран­тів Одеського національного університету імені І. І. Меч­никова. Частину організацій­них обов’язків також узяла на себе первинка студентів Національного університету кораблебудування імені Ад­мірала Макарова.

Після урочистого відкриття школи для студентських профлідерів організатори влаштували захоплюючу екскурсію історичними міс­цями чарівної Одеси.

Перший навчальний кейс відбувся в рамках патріотично-виховної про­грами «Одеса – багатонаціо­нальне місто». Перед моло­дими профспілковцями ви­ступили понад 10 творчих колективів, які представили свої національні номери. Навчальний кейс перейшов у справжнє святкове дійство і створив мажорний настрій на всі навчальні дні.

Протягом двох наступних днів для студентських профлідерів проводилися такі на­вчальні кейси, як «Секрети успішних презентацій», «Ефективні наради», «Реалі­зація студентських програм у первинних профспілкових організаціях», «ISIC – сту­дентський простір можли­востей», «Уміння вести пе­реговори», «Ефективні ко­мунікації у повсякденному житті».

Найцікавішим для молоді виявився кейс «Кращі про­екти студентських профко­мів. Обмін досвідом», де ко­жен дістав змогу поділитися досвідом своєї роботи й розповів про власні досяг­нення.

Після насиченої навчальної програми учасники заходу залюбки відвідали Одесь­кий оперний театр.

Традиційно IV Всеукраїнська школа студентського проф­спілкового лідера заверши­ла свою роботу урочистим світським раутом, на якому й відбулася сертифікація учасників.

Такі заходи, які не вперше проводяться під егідою Профспілки працівників освіти і науки України, да­ють можливість молодим профспілковим лідерам не лише дізнатися про тонкощі профспілкової справи, а й узяти участь у різноманітних культурних заходах, що над­звичайно важливо для їх розвитку та становлення.

 

Молодіжний зліт заводу «Електроважмаш»

27–29 вересня на базі санаторію «Ялинка» Зміївського району Харків­ської області відбувся I Молодіжний зліт заводу «Електроважмаш», при­свячений 70-річчю визволення Харко­ва від фашистських загарбників.

Олександр Проскурня

голова Молодіжної ради ХООП

Близько 50 молодих осіб підприємства були пред­ставлені чотирма командами: «SНежные волки» (ка­пітан Ольга Корягіна), «Дети Galer» (капітан Катери­на Гончарук), «Сало-Студио» (капітан Олександр Фе­дорчук) і «Сгущенка» (капітан Олександр Комен­дант). До складу суддівської колегії увійшли заступ­ник голови профкому заводу «Електроважмаш» Олександр Шкавро (голова), бригадир електрозвар­ників зварювального цеху № 2, голова цехового ко­мітету, член профкому, голова комісії з охорони пра­ці профкому Святослав Мілостной; завідуючий лабо­раторією відділу головного метролога, член профко­му, голова житлово-побутової комісії профкому Ми­кола Ходор; старший майстер зварювального цеху № 1, член профкому Максим Дяченко; завідуючий організаційним відділом Харківської обласної орга­нізації «Укрелектропрофспілка», голова Молодіжної ради обласної організації профспілки Олександр Проскурня.

Культурно-масова програма зльоту виявилася доволі насиченою, згуртувала молодь, втягнула її у круго­верть заходів, молодь відчула себе частиною вели­кого трудового колективу. Приготування польової каші, домашнє музичне завдання, легкоатлетична естафета, конкурс строю та пісні, перетягування ка­ната, футбол, волейбол, буриме, конкурс інсценізованої пісні та багато іншого зробили захід видо­вищним і емоційним, а деякі конкурси – жартівли­вим і смачним.

Якщо говорити про переможця, думаю, перемогли у цьому заході всі – і учасники, і судді, і підприємство та профком. Перехідний кубок за I місце в 2013 році дістався команді «SНежные волки», що за підсумка­ми зльоту набрала 192 бали, на другому місці – ко­манда «Сгущенка» (187 балів), на третьому – «Сало-Студио» (177 балів), на четвертому – «Дети Galer» (134 бали). Всі команди-учасниці були відзначені дипломами та призами.

Враховуючи високі показники роботи підприємства «Електроважмаш», послідовну й планомірну роботу профспілкового комітету, старт вийшов справді «по-заводському», а молодь підприємства, комісія робо­ти з молоддю, Молодіжна рада вкотре підтвердили статус найактивнішої молоді галузі.

Хочеться побажати підприємству й профспілковому комітету нових звершень, досягнення поставлених цілей і щоб традиції «Електроважмашу» розвивали­ся й примножувалися, в тому числі за безпосеред­ньою участю молоді.

20.10.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання