« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Лісівників вітали з професійним святом

Лісівників вітали з професійним святом

 Представників лі­сової галузі з наго­ди Дня працівника лісу привітав го­лова ФПО Микола Шершун.

Як інформує прес-служба Федера­ції профспілок Рівненської об­ласті, Микола Шершун, як голова ФПО й очільник обласної органі­зації Товариства лісівни­ків України, наголосив на визначальній ролі лісової галузі у поліпшенні еко­логічної ситуації в регіо­ні. А також висловив пере­конання, що найкраще про успішну роботу свід­чить збільшення лісистос­ті області, адже головне в роботі лісівників – це збе­регти і примножити зелені насадження рідного краю.

Цьогоріч лісова галузь області підтвердила ста­більну тенденцію розви­тку та зробила відчутний внесок в економіку краю. Зокрема, значно зросли обсяги виробництва, а та­кож реалізації власної продукції.

З нагоди свята проф­спілкові активісти – лісів­ники Рівненщини отрима­ли нагороди від ФПО. За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розви­ток лісового господарства регіону, активну діяль­ність у вирішенні соціально-економічних питань та з нагоди професійного свята Почесною грамотою та грошовою винагородою нагороджено головного ін­женера ДП «Рокитнівське лісове господарство» Ана­толія Абрамчука, еконо­міста, скарбника профко­му ДП «Клеванське лісове господарство» Ольгу Сте­пуру, майстера лісу, голо­ву цехового профспілково­го комітету Мидського ліс­ництва Володимира Даш­келя, майстра лісу, голову цехового профспілкового комітету Мащанського ліс­ництва Богдана Мироню­ка, бухгалтера нижнього складу, заступника голови профспілкового комітету Костопільського держліс­госпу Людмилу Цюх.

За значний особистий внесок у становлення й роз­виток профспілкового руху та лісової галузі, багато­річну активну роботу в профспілкових органах го­лова Рівненської обласної організації Профспілки працівників лісового гос­подарства України Олек­сандр Сідлецький нагоро­джений нагрудним знаком ФПУ «Заслужений праців­ник профспілок України».

 

  Соціальний діалог триває

  Федерація профспілок Рівненської об­ласті проводить активну роботу щодо соціального діалогу в районах.

  Як повідомляє прес-служба Федерації профспілок Рівнен­ської області, перши­ми районами, які відвідали представники ФПО, стали За­річненський та Дубровиць­кий. Сюди прибула робоча група на чолі із заступниками голови ФПО Марією Рожко та Миколою Сіруком.

Метою подібних заходів є на­дання практичної допомоги з питань колдоговірного регу­лювання соціально-економічних і трудових від­носин на підприємствах, в організаціях та установах ра­йонів. Адже колдоговір є до­кументом, за допомогою якого вирішуються питання оплати й охорони праці, на­дання відпусток тощо.

Під час робочої поїздки про­водилися зустрічі з керівни­ками району та підприємств, профактивістами. Так, у За­річному відбувся круглий стіл на тему «Соціальний діалог – влада, профспілки, робото­давці» за участю представни­ків органів влади, профспіл­кових структур та об’єднання роботодавців району. Члени комісії побували на різних об’єктах районів, обмінялися досвідом, надали практичну та методичну допомогу, від­повіли на запитання, що ви­никали в ході роботи.

 

 

 Молодіжна житлова політика

  Об’єднання профспілок Львівщини в квітні цього року уклало Угоду про співпрацю з регіональним управлін­ням Державної спеціалізованої фінус­танови «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівни­цтву». Нещодавно сторони зустрілися за круглим столом, щоб обговорити проблемні моменти.

  Ольга ЛОБАРЧУК

Угодою передбачені проведення спеціальних кон­сультацій для вироблення узгодженої позиції обох сторін щодо проблем, які виникають, а також підго­товка пропозицій владі та роботодавцям. Постає чи­мало питань, коли йдеться про резервування зе­мельних площ, пільгове виділення ділянок для мо­лодіжного житлового будівництва, відпрацювання механізму виділення ділянок. Уже цьогоріч укладе­но 36 договорів з молодими сім’ями, які, перебува­ючи на черзі для поліпшення житлових умов, мають бажання і право скористатися пільгами в будівництві та отриманні житла.

За круглим столом вели розмову заступник директо­ра Львівського регіонального управління Державно­го фонду сприяння молодіжному житловому будів­ництву І. Пеленичка, заступник голови Об’єднання профспілок Львівщини М. Будзан, працівники право­вого відділу профспілок.

Із конкретними питаннями та пропозиціями при­йшла на зустріч голова облпрофорганізації працівни­ків автомобільного і сільгоспмашинобудування Оксана Захваткіна. Вона запропонувала провести зу­стріч із профактивом безпосередньо на підприємстві – Стрийському ТЗОВ«Леоні», де працює багато мо­лодих людей, для яких житлове питання є актуаль­ним.

На думку правового інспектора праці ОПЛВіри Ко­марницької, яка працює із спілчанами в рамках уго­ди з Фондом молодіжного житлового будівництва і представляє позицію профспілок, найбільшими про­блемами є обсяги та механізм фінансування держав­них програм молодіжного житлобудування та збіль­шення фінансування на 2014 рік.

Позитивним зрушенням в цій сфері, як показує прак­тика, є розпорядження Кабміну про те, що з липня 2010 року Фонд діє як структурний підрозділ Мінре­монтбуду.

Існує й камінь спотикання: в схемі кредитування по­зичальника за програмою здешевлення вартості іпо­течних кредитів відповідальним перед банком за ту частину коштів, яку оплачує банкові держава, є фі­зична особа…

Профспілки підготували листа до Кабміну щодо збільшення фінансування на 2014 рік та мають намір спільно з Фондом звернутись до вищих органів дер­жавної влади з пропозицією змінити механізм фі­нансування для захисту людини в кризових обстави­нах перед банками.

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву і його Львівське регіональне відділення надають пільгові довготермінові молодіжні кредити, в тому числі за рахунок власних статутних коштів, кредити науково-педагогічним та педагогічним пра­цівникам, забезпечують часткову компенсацію від­соткової ставки банку за угодами, укладеними до 2009 року, а також державну підтримку в розмірі 30% від нормативної вартості житла за програмою «Доступне житло», відшкодовують 13% ставки банку для здешевлення вартості кредиту за програмою іпотечного кредитування.

10.10.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання