« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Контроль і дисципліна

Контроль і дисципліна

 Перевірку та контроль діяльності сво­їх структур, май­нових підрозділів покладено в основу успішного функціо­нування Львівської обласної організації профспілки праців­ників освіти і науки України.

На нещодавньому засіданні президії профспілки, зокре­ма, розглядало­ся питання про до­тримання відділом освіти Пустомитів­ської РДА законо­давства про освіту та трудового зако­нодавства.

Ольга Подолян

Це питання готували правові інспектори Василь Корчинський і Мирон Малярчин, які побували в десят­ках шкіл району, попрацювали в центральній бухгалтерії, інших підрозділах управління освіти, яке нині очолює колишній профлі­дер району Мирослава Лісна. Вони мали на меті допомогти працівни­кам виправити помилки в роботі, надати кваліфіковану юридичну допомогу.

Так, Василь Корчинський спи­нився на проблемі укладання із молодими спеціалістами трудо­вих угод на рік, на юридичних по­милках, яких припускаються, при­міром, при веденні документації, тощо.

Освітянам Пустомитівщини вдалося створити в райраді своє потужне лобі: 12 освітянських де­путатів, серед яких двоє профак­тивістів. Як наголосила галузевий профлідер Марія Яцейко, під час планування бюджету закладають­ся витрати на відрядження, індек­сацію та багато інших. Шкода, що нині деякі з них скорочені, напри­клад, доплати директорам.

Про діяльність пансіонату «Про­лісок» і Львівського будинку вче­них, які є власністю профспілки, доповідали їхні керівники Юрій Шевців та Роман Славітич. Навіть в умовах обмеженого фінансуван­ня керівники цих об’єктів зуміли виконати чималий обсяг ремонт­них робіт. Відтак відремонтовано дах, підлогу, реставровано зали, ві­кна внутрішнього двору в пам’ятці архітектури – Львівському будин­ку вчених. Придбали лише будма­теріали, а працівники власними силами робили ремонт. Тому профорганізація порушила питання про виплату премій цим самовідданим трудівникам.

Щороку завдяки зусиллям Юрія Шевціва та підтримці голови та ак­тиву профспілки пансіонат «Про­лісок» поліпшує свою роботу. Так, відремонтовано кімнати, коридо­ри, обладнано масажний кабінет, добудовано харчоблок, оновлено меблі, придбано постільну білизну тощо. Наступного року діятиме медкабінет із лазером, магнітотерапією, лікуванням фіточаями.

На засіданні президії обговори­ли ідею Марії Яцейко щодо малих добудов на орендованій і приле­глій до пансіонату території. При­сутні підтримали ініціативу про нагородження пільговими путів­ками в пансіонат кращих спілчан – учителів регіону.

 

 Травма не буває випадковою

  На Івано-Франківщині при­діляють неабияку увагу створен­ню безпечних умов праці. Як по­відомляє начальник відділення виконавчої дирекції Фонду соці­ального страхування від нещас­них випадків на виробництві та профзахворювань у м. Івано-Франківську Тамара Лісовська, це гостре питання потребує осо­бливого контролю, адже основні фонди, що експлуатуються, украй застаріли.

За дев’ять місяців 2012 року на підприємствах Івано-Франківська та Тисменицького району зафік­совано 34 страхових нещасних випадки, тим часом п’ять із них виявилися смертельними.

Такий стан виробничого травма­тизму потребує підвищення рів­ня профілактичної роботи. Тож щопонеділка у відділенні працює консультаційний пункт з охорони праці. За вказаний період тут на­дано 153 консультації керівникам підприємств, спеціалістам з охо­рони праці, приватним підпри­ємцям, які використовують найману працю, тощо.

 

 

 У Закарпатській філії ПАТ«Укртелеком» визначили кращих за професією

 Як повідомив Сергій Баранчиков, адміні­страція філії (в. о. ди­ректора Сергій Ярмо­ленко) та профспілкова ор­ганізація (голова Петро Паук) вважають цей конкурс важливою і відповідальною справою.

Цього року у галузевому огляді-конкурсі аварійно-відновлювальних, ремонтно-будівельних бригад і діль­ничних електромонтерів із питань охорони праці взяли участь усі структурні підроз­діли філії. Авторитетна комі­сія, що її очолював заступник директора Закарпатської фі­лії ПАТ «Укртелеком» із тех­нічних питань Володимир Гу­менюк, перевірила підготов­ку, оснащення бригад та електромонтерів, їхні знанн­ня правил охорони праці (із застосуванням автоекзаме­натора). Їхню роботу коорди­нувала в. о. начальника служби охорони праці філії Вікторія Нога.

За підсумками конкурсу пер­ше місце дісталося бригаді електромонтерів цеху теле­комунікаційних послуг № 3 (м. Виноградів), друге місце посіла бригада ЦТП № 11 (м. Тячів), третє – бригада ЦТП № 9 (м. Рахів).

Серед дільничних електро­монтерів переможцем вия­вився Сергій Сисоєв (ЦТП № 7 м. Мукачеве). Друге місце здобув Іван Борбіль (ЦТП № 4 смт Воловець), на третьому – Богдан Ленів (ЦТП № 10 м. Свалява).

Нагороди призерам огляду-конкурсу, а також заохочу­вальні премії бригадам та дільничним електромонте­рам вручив Володимир Гуменюк.

 

 На Луганщині відсвяткували 45-річчя Палацу куль­тури хіміків Сєверодонецького «Азоту», поінформу­вав Семен Перцовський. У концерті виступили всі 12 художніх колективів палацу, а також переможці фес­тивалів цехової художньої самодіяльності. Працівни­ків, ентузіастів культури вітали голова правління під­приємства Леонід Бугайов і голова профкому, член ради ФПУ Валерій Черниш.

 

 У Херсоні днями відбу­лася звітно-виборна кон­ференція об­ласної міжга­лузевої ради профспілок,

повідомив Депар­тамент розвитку профспілкового руху апарату ФПУ. У ході її роботи було проаналізо­вано діяльність профоб’єднання та окреслено пер­спективи подаль­шої діяльності.

Головою профспіл­кового об’єднання знову було обрано Петра Лазника, а його заступником – Людмилу Бігун. У роботі конфе­ренції взяв участь заступник Голови ФПУ Григорій Осовий.

20.11.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання