« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Внутрішнє життя

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРОФСПІЛКОВИХ КАДРІВ – НАГАЛЬНА ПОТРЕБА

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРОФСПІЛКОВИХ КАДРІВ – НАГАЛЬНА ПОТРЕБА

1 червня у Федерації профспі­лок України відбулась робоча зустріч Голови ФПУ Григорія Осового з президентом Націо­нальної академії державного управління при Президентові України Василем Куйбідою.

Я к повідомляє прес-центр ФПУ, у зустрічі також взяли участь за­ступники Голови ФПУ Володи­мир Саєнко та Євген Драп’ятий, голова Профспілки працівників дер­жавних установ України Юрій Піжук.

Василь Куйбіда розповів про діяль­ність академії з підготовки фахівців державного управління та своє бачення співпраці з профспілками як правоза­хисними організаціями, а також назвав можливі напрями навчання профспіл­ковців, окреслив його тематику.

Григорій Осовий наголосив на над­звичайній важливості підготовки та пе­репідготовки профспілкових кадрів, адже коли в суспільстві відбуваються динамічні зміни, система рухається, профспілки також мають модернізувати свою діяльність.

«Ми як громадська організація має­мо на належному рівні виконувати свою місію, і для цього потрібні кадри, – підкреслив профспілковий лідер. – Для кожного члена профспілки важли­во отримати сучасні знання та ефектив­но їх використати в своїй роботі».

Юрій Піжук акцентував увагу на від­сутності належного досвіду фахівців, які приходять на посади державних управлінців, з чим, на жаль, останнім часом доводиться стикатися все часті­ше. Тому голова Профспілки працівни­ків державних установ України вніс пропозицію створити при НАДУ Центр соціального діалогу, на базі якого спіль­но з викладачами академії підвищува­ти кваліфікацію профспілкових та дер­жавних кадрів, особливо тих, які впер­ше призначені на посади, для реалізації ними завдань з проведення соціально- економічних реформ та розбудови гро­мадянського суспільства.

Задля поглиблення взаємодії між ФПУ і НАДУ запропоновано укласти Меморан­дум про співробітництво. Документ пла­нується розглянути на найближчому за­сіданні Президії ФПУ в червні.

 


ВОЛОДИМИР САЄНКО: «ФПУ ЗАЦІКАВЛЕНА У ЗМІЦНЕННІ СПІВПРАЦІ З ПРАВОЗАХИСНИМИ ОРГАНІЗАЦІЯМИ»

Актуальні питання соціально-економічного та правового захисту членів профспілок обговорювалися 1 черв­ня під час робочої зустрічі заступника Голови Федерації профспілок України Володимира Саєнка з головою Комітету з безоплатної правової допомоги при Національній асоціації адвокатів України Сергієм Вилковим.

Я к повідомляє прес-центр ФПУ, у зустрічі взяли участь заступник голови Профспілки працівників нафтової і газової промисловості України Сергій Українець та керівник Центру захисту трудових і профспілкових прав Людмила Литвиненко.

Зазначалося, що у ФПУ та Національної асоціації адвокатів України – спільні цілі та напрями діяльності, головні з яких стосуються захисту прав людини, створення цивілізованих умов життя та праці громадян України, зокрема членів профспілок. «Правовий захист людини праці – пріоритет для профспілок, – наголосив Володимир Саєнко. – Тому Федера­ція профспілок України зацікавлена у розширенні, розвитку та зміцненні співпраці з правозахисними організаціями, зо­крема з такими, як Національна асоціація адвокатів України».

Володимир Саєнко також проінформував представника НААУ про багатогранну діяльність ФПУ та її членських організа­цій щодо підвищення ефективності та якості соціально-економічного захисту працівників. Зокрема, йшлося про наполе­гливу та плідну роботу фахівців ФПУ щодо вдосконалення проекту Трудового кодексу.

Сергій Вилков заявив, що ФПУ та Асоціація могли б підписати Меморандум про співпрацю. Це надасть нового імпульсу правозахисній діяльності як профспілкового руху, так і Асоціації. Зокрема, на його думку, така співпраця була б корисною і в сфері правового захисту працівників, і в ході роботи над проектом Трудового кодексу та його реалізації на практиці.

 

10.06.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання