« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Спецвипуск

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «УКРАЇНСЬКІ ПРОФСПІЛКИ ЖОРСТКО ВИМАГАЮТЬ ВИКЛЮЧИТИ ФНПР ЗІ СКЛАДУ МКП»

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «УКРАЇНСЬКІ ПРОФСПІЛКИ ЖОРСТКО ВИМАГАЮТЬ ВИКЛЮЧИТИ ФНПР ЗІ СКЛАДУ МКП»

Голова Федерації проф­спілок України Григорій Осовий у своєму виступі на засіданні Генеральної ради Міжнародної кон­федерації профспілок 28 березня закликав виклю­чити Федерацію неза­лежних профспілок Росії зі складу МКП, адже та порушила основополож­ні принципи і засади її ді­яльності.

У виступі профспілкового лі­дера, зокрема, зазначалося, що в Україні триває вбивча, смерто­носна війна, цинічно розв’язана Російською Федерацією, що за­брала життя тисяч земляків. Мільйони людей залишилися без житла, понад 10 млн стали переселенцями на своїй землі, а частина з них знайшли притулок як біженці в країнах Європи, ря­туючись від терору, який росій­ські окупанти принесли із собою. Ми щиро вдячні за підтримку цих людей.

«За місяць війни Росія випус­тила по наших містах більше ти­сячі ракет, здійснила сотні авіа­нальотів, застосовує весь свій воєнний арсенал, у тому числі заборонені Женевською конвен­цією види озброєнь. Руйнують все: житлові будинки, церкви, лі­карні, школи, об’єкти водо- та енергозабезпечення. У таких містах, як Маріуполь, Бердянськ, Мелітополь та інших, російське військо тримає в заручниках со­тні тисяч людей і штучно ство­рює голод – там немає ні води, ні їжі, нічого. Блокуються гумані­тарні коридори. Ворог знищує нафтобази, мінує поля, щоб не дати аграріям провести посівну зернових, що негативно позна­читься на продовольчій безпеці у багатьох країнах.

Понад місяць нелюдських страждань. Понад місяць без­карного руйнування мирної держави. І все це на очах у всьо­го світу. До честі, світ відреагу­вав на такий вандалізм Росії. Ге­неральна Асамблея ООН, МОП, ЄС, Міжнародний суд ООН у Га­азі, профспілки і громадянське суспільство рішуче засудили ро­сійську агресію проти України та запровадили економічні санкції. Однак, для припинення війни цього замало. Тиск на країну- агресора має бути посилено з усіх боків. Допомогу в техніці і зброї для захисту життя людей має бути збільшено. Небо над Україною має бути закритим від російських бомб і ракетних об­стрілів, які знищують все живе й інфраструктуру та призведуть до гуманітарної та екологічної катастрофи.

Путін фактично нищить Україну, і це підтримують біль­шість громадян країни-агресо­ра, а також Федерація незалеж­них профспілок Росії. Російська імперія не пробачила, що Украї­на визначила своє майбутнє в Європейському Союзі й будує нову державу на засадах демо­кратії, права, соціальної спра­ведливості. Мати таку країну по­руч – великий ризик для авто­ритарного російського режиму. Він цього панічно боїться. Це є категорично неприйнятним у нашій братерській сім’ї демокра­тичних і незалежних профспілок.

Українські профспілки – ФПУ, КВПУ і ВОСТ у своєму зверненні до МКП жорстко вимагають ви­ключити ФНПР зі складу МКП як таку, що порушила основопо­ложні принципи і засади її ді­яльності. Це боротьба за мир, свободу і демократію, за право всіх народів на життя без агресії і тоталітаризму», – наголосив Голова ФПУ.

04.04.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання