« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Профспілки допоможуть громадам

Профспілки допоможуть громадам

Розпочате в Україні 2014 року ре­формування місцевого самовря­дування дало значний поштовх розвитку територіальних громад, яких на сьогодні вже нарахову­ється більше тисячі. Помітних успіхів у цій роботі досягнуто й на Дніпропетровщині, де вже ді­ють 62 ОТГ, а ще майже 10 пере­бувають у стадії формування.

У регіоні ефективно реалізується на­ціональний проєкт «Успішна гро­мада – крок за кроком», на місцях створюються центри надання ад­мінпослуг, реалізуються інформа­ційні програми та проєкти з Європейським Со­юзом, передбачено організацію постійно дію­чої служби правової допомоги. Одна з передо­вих в області Слобожанська ОТГ у Дніпров­ському районі визнана кращою громадою в Україні.

Не стоять осторонь процесів децентраліза­ції і галузеві профспілки області. Вони працю­ють у тісному контакті з керівництвом гро­мад, вирішуючи проблеми, що турбують їхніх мешканців. На обласному рівні цим постійно опікується президія облпрофоб’єднання. І саме з її ініціативи днями в Будинку профспі­лок було проведено спільний з регіональним Офісом з розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» та регіональ­ним відділенням Асоціації ОТГ захід за учас­тю голів громад та керівників семи галузевих профспілок.

«Децентралізація, – зазначив, відкриваючи захід, голова облпрофцентру Віталій Дубіль, – стала консолідуючим фактором об’єднання зусиль багатьох партнерів у напрямі розвитку місцевого самоврядування та передання по­вноважень до місцевих громад. Як для ОТГ, так і для профспілок області захист прав меш­канців громад є одним з основних напрямів діяльності, дотичних до надання муніципаль­них послуг мешканцям та успішного інфра­структурного розвитку сіл, селищ та міст Дні­пропетровщини».

Про необхідність посилення взаємодії у процесі реформи влади на місцях, недопущен­ня зниження рівня медичного обслуговування населення громад говорила під час цієї зустрі­чі й радник голови обкому профспілки праців­ників охорони здоров’я Людмила Валевська.

Закликали голів ОТГ до більш тісного співробітництва з профспілками керівник Асоціації ОТГ, голова Покровської селищної ради Світлана Спажева та керівник Офісу з розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна. Особливо вони відзначили діяль­ність у цьому напрямі обкому Профспілки працівників держустанов (голова – Зінаїда Бедринець), працівники якого встановили контакти з усіма територіальними громада­ми й надають їм значну допомогу.

Під час заходу в Будинку профспілок його учасникам було також запропоновано лекції експертів Офісу з розвитку місцевого само­врядування з питань розширення партнер­ства та міжмуніципального співробітництва як інструменту розвитку та підвищення спро­можності територіальних громад.

ВІКТОР КОВРИГА,

ЗАВІДУВАЧ ПРЕС-ЦЕНТРУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО ОБЛПРОФОБ’ЄДНАННЯ

  • До теми

Закріпленню позицій у стосунках профспілок з громадами буде сприяти підписана під час заходу Декларація про співробітництво між Асоціацією ОТГ, Дніпропетровським облпрофоб’єднанням і семи облпрофоргані­заціями з питань реалізації державної еконо­мічної політики, регулювання соціально-тру­дових відносин та захисту прав мешканців громад. Декларацією, зокрема, передбачаєть­ся збереження цілісності галузевих організа­ційних ланок профспілок та недопущення не­обґрунтованої ліквідації первинних профор­ганізацій в процесі оптимізації мережі закла­дів бюджетної сфери; укладення колективних договорів на всіх підприємствах, що діють на території ОТГ.

  • ПРЯМА МОВА

Віталій Дубіль, голова Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок:

«Обласні профспілки готові продовжува­ти надавати об’єднаним територіальним громадам необхідну організаційну та пра­вову допомогу. Але, в свою чергу, вони розраховують й на розуміння з боку ке­рівників громад важливості збереження в процесі реформ цілісності організацій­них ланок галузевих профспілок (а тут, на жаль, без проблем іноді не обходить­ся), мережі освіти, медицини, культури».


Знижки в аптечних мережах для власників нового профспілкового квитка

«Аптека TAS», «Аптека приємних %», «Космо», «Пані Аптека» – понад 140 нових аптек до­лучилися до програми «Соціальний профспілковий квиток».


Д о партнерів програ­ми «Соціальний профспілковий квиток» у сфері фармацевтичного обслуговування долучилися нові аптечні мережі. У рамках дис­контної програми Центру соці­альних послуг власники нового профспілкового квитка отриму­ватимуть знижку 5% на лікарські засоби та 10% – на парафармацев­тичні товари у мережах аптек «Космо», «Пані Аптека», «Аптека TAS» та «Аптека приємних %».

Мережа аптек «Космо», «Пані Аптека» входять до компанії ТОВ «ТАС-Фарма». Разом із брендом «Аптека TAS» пропонують покуп­цям широкий асортимент медика­ментів, лікувальної косметики, то­варів для догляду за тілом, продук­ції для здорового способу життя, товарів для мам і немовлят та без­ліч іншої корисної продукції від провідних українських виробників та найкращих світових брендів.

Варто зазначити, що мережа аптек «Космо» нараховує 28 аптек в м. Києві та Київській області (мм. Біла Церква, Бровари, Буча, Вишгород, Ірпінь, Фастів, с. Софі­ївська Борщагівка).

У свою чергу, всеукраїнська ме­режа «Пані Аптека» представлена 113 аптеками у м. Києві та Київ­ській області (мм. Бровари, Тетіїв, Фастів, Переяслав-Хмельниць­кий), мм. Дніпрі, Луцьку, Маріу­полі, Одесі, Полтаві та Прилуках.

ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

Кубок газети «Профспілкові вісті» з футзалу здобули «антонівці»

6 грудня редакція газе­ти «Профспілкові вісті» спільно з Київською місь­кою організацією ФСТ «Україна» під егідою Федерації профспілок України у спорткомплек­сі Навчально - відновлю­вального центру УТОГ в Пущі- Водиці провели фі­нал Кубка газети «Проф­спілкові вісті» з футзалу серед команд трудящих промислової, транспорт­ної та соціально- побуто­вої сфери. Відбірковий етап Кубка пройшов 22 листопада на столично­му стадіоні «Спартак».

В ідкрили змагання та по­бажали учасникам ціка­вої гри, а також швидко­сті, витривалості й спор­тивного драйву голова Київського міського ФСТ «Україна» Максим Бобовик та головний редак­тор газети «ПВ» Олексій Плаксін.

У підсумку в запеклій боротьбі золотим призером турніру стала команда ДП «Антонов». Срібло ви­борола команда колективу Держав­ного університету інфраструктури та технологій. Бронзу здобула ко­манда ГО «Фавор ЮА».

Варто зазначити, що команда ДП «Антонов» є постійним учасни­ком змагань, які організовує редак­ція «ПВ» спільно з Київською місь­кою організацією ФСТ «Україна». Нагадаємо, що у вересні «антонів­ці» стали володарями перехідного Кубка «ПВ»–2019 з легкоатлетично­го кросу.

Олексій Плаксін подякував усім командам спілчан за участь у зма­ганнях. Головний редактор «ПВ» також висловив сподівання, що Ку­бок «ПВ» з футзалу стане традицій­ним і надалі об’єднуватиме тих, хто завжди й скрізь пропагує здоро­вий спосіб життя, а також сприяти­ме популяризації спорту та газети «Профспілкові вісті» серед членів профспілок.

ОЛЕНА ОВЕРЧУК, «ПВ»

29.12.2019



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання