« на головну 28.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

ЗАЯВА ФПУ

ЗАЯВА ФПУ

Останнім часом Федерація профспілок України – найчисельніша громадська організація – піддається масованим інформаційним атакам.

З цією метою для поширення брехливої інформації про діяль­ність ФПУ створені Телеграм-ка­нали, проводяться електронні розсилки через спеціально ство­рену електронну пошту gmail від імені Голови ФПУ на електронні бази даних не лише працівників апарату і членських організацій ФПУ, але й, що викликає окремий подив, – міжнародних партнерів Федерації, які послідовно висту­пають на підтримку України. На окремих акаунтах у Facebook роз­міщуються матеріали, спрямова­ні на провокування внутрішніх конфліктів у організації. В попу­лярних Інтернет-виданнях публі­кується фіктивна інформація, спрямована на провокацію і збу­рення профспілкового активу, дискредитацію міжнародного імі­джу українських профорганіза­цій. Все це виглядає як добре спланована і профінансована ін­формаційна кампанія по дискре­дитації Федерації.

В умовах агресивної війни, розв’язаної російським агресором проти України, напередодні клю­чових міжнародних подій у світо­вій профспілковій спільноті, а саме: Ювілейного Конгресу Євро­пейської Конфедерації Профспі­лок, 111-ї сесії Міжнародної Кон­ференції Праці, на яку запрошені голови держав світу, позачергово­го виборного Конгресу Міжнарод­ної Конфедерації Профспілок, все це виглядає, як спроба дискреди­тувати ФПУ за її активну антира­шистську позицію на міжнарод­ній арені, послідовну підтримку держави Україна, її збройних сил, активну позицію у соціальному діалозі, гуманітарній допомозі спілчанам та населенню України. В цій ситуації, керівництво ФПУ було вимушено офіційно зверну­тись до Служби Безпеки України з метою виявлення дійсних замов­ників цієї кампанії «чорного» піа­ру, з’ясування їх справжніх цілей та завдань.

Керівництво Федерації профе­сійних спілок та її членські орга­нізації заявляють про безпідстав­ність та неправдивість викладе­них матеріалів, заявляють про свою єдність та послідовну при­хильність справі Перемоги Укра­їни, притягнення до відповідаль­ності та покарання агресора, від­будови України як суверенної, ці­лісної європейської соціальної де­мократичної держави.

Зло має бути покарано!

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

ЗВЕРНЕННЯ

(до Президента, Прем’єр-міністра, Генпрокурора, Голови ФПУ та Голови ЄКП)

ІV Конференції Об’єднання профспілок Львівщини щодо непорушності права власності

Ми, делегати І V Конференції Об’єднання профспілок Львів­щини, членами якого виступа­ють понад 300 тис. працюючих на підприємствах, установах і організаціях області, заявляє­мо про неприпустимість пору­шення права власності най­більшої громадської організа­ції на теренах області від зазі­хань з боку правоохоронних ор­ганів різного рівня.

У 1949 році за погодженням на найвищому рівні владних структур держави та з метою часткової компенсації раніше забраних приміщень від проф­спілок, рішеннями Львівської обласної ради та виконавчого комітету міської ради Обласно­му профспілковому об’єднанню передано будівлю на проспекті Т.Шевченка у м. Львові.

Відповідна передача будівлі проведена безумовно згідно з вимогами чинного на той час законодавства. У 1997 році дер­жавою вперше проведена реє­страція права колективної власності територіального профоб’єднання на будинок, який добре відомий мешкан­цям міста та регіону як Буди­нок профспілок.

За часів становлення та функ­ціонування нашої країни проф­спілки Львівщини спільними зусиллями утримують та на­лежним чином експлуатують належну їм на праві власності будівлю. Тільки останніми ро­ками у реконструкцію Будинку профспілок, який став окрасою однієї з центральних вулиць Львова в стилі раннього функ­ціоналізму, вкладено понад 10 мільйонів гривень,. У будівлі знаходяться та здійснюють ста­тутну діяльності абсолютна більшість усіх обласних галузе­вих профспілкових організацій – вона є робочим місцем для більше сотні найманих праців­ників. Сюди щодня приходять десятки спілчан для вирішення проблем, які їх турбують.

Проте з початком повномасш­табної агресії російської феде­рації проти України ситуація різко змінилася. Вишукуючи явно надумані приводи і під­стави, спотворюючи інформа­цію та дискредитуючи через соціальні мережі дії окремих представників профспілок, правоохоронними органами України різного рівня розпоча­то кримінальні провадження стосовно осіб, які у різні роки реєстрували як представники держави право власності тери­торіального профоб’єднання на Будинок профспілок. Пред­ставниками силових структур області навіть висунуто пре­тензії до текстів прийнятих рі­шень сімдесятичотирьохрічної давності, у яких, на їхню дум­ку, чомусь відсутні слова про передачу будівлі у власність.

На початку 2023 року у межах порушених кримінальних про­ваджень, заручившись під­тримкою суду, на Будинок профспілок без обмежень часо­вими рамками накладено арешт із обмеженням права на його використання. При цьому ухвалене судове рішення не містить жодної належної юри­дичної аргументації та є при­кладом відвертого втручання держави у законну статутну ді­яльність профспілок. На сьо­годні продовжуються активні заходи щодо наступної переда­чі будівлі в управління спеці­ально створеного національно­го агентства, яке себе повністю та давно скомпрометувало.

Цілком очевидно, що в умовах воєнного стану профспілки об­ласті позбавлені можливості вдатися до масових протест­них акцій, як способу активної протидії подібним діям з боку органів державної влади та си­ловиків.

Крім вжиття заходів правового характеру, які дозволені націо­нальним законодавством, ми змушені звернути увагу ряду міжнародних організацій та найвище політичне керівни­цтво країни і правоохоронних органів на неприпустимості протиправного позбавлення профспілок області їхньої власності.

Вимагаємо від Президента України, як гаранта додержан­ня Конституції, Прем’єр Міні­стра України, а також Гене­рального прокурора України, вжити заходів щодо відновлен­ня гарантованого Основним за­коном держави та ратифікова­ними Україною міжнародними договорами права на законне володіння своїм майном тери­торіальним профоб’єднанням.

Звертаємося до Європейської конфедерації профспілок та Федерації професійних спілок України з проханням втрути­тись у ситуацію з метою від­новлення порушеного права власності найбільшого проф­спілкового об’єднання Львів­щини на своє майно.

ЗА ДОРУЧЕННЯМ 206 ДЕЛЕГАТІВ IV КОНФЕРЕНЦІЇ ОБ’ЄДНАННЯ ПРОФСПІЛОК ЛЬВІВЩИНИ

04 ТРАВНЯ 2023 Р. М. ЛЬВІВ

РОМАН ДАЦЬКО,

ГОЛОВА ОБ’ЄДНАННЯ ПРОФСПІЛОК ЛЬВІВЩИНИ

16.06.2023



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання