« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Офіційно

Профспілковий наказ кандидатам у Президенти України

Профспілковий наказ кандидатам у Президенти України

Від імені 8 мільйонів членів профспілок Федерація профспілок України заяв­ляє, що наш вибір – це роз­виток демократії, безпека громадян, модернізація виробни­цтва, цивілізовані соціально-тру­дові відносини, досягнення євро­пейських стандартів життя. Ми акцентуємо увагу кандидатів у Президенти України, що саме пра­цею наших співвітчизників ство­рюється національне багатство, саме їхня праця є головним дже­релом наповнення державного, місцевих і пенсійного бюджетів.

Наш Наказ майбутньому Пре­зиденту України:

1. Забезпечити розвиток Украї­ни як суверенної, незалежної, де­мократичної, соціальної, правової держави на основі утвердження та забезпечення прав і свобод гро­мадян.

2. Створити умови для розбудо­ви конкурентоспроможної еконо­міки, заснованої на інноваціях, високопродуктивних робочих міс­цях та виробничій демократії і з залученням працівників до управ­ління підприємством. Досягти протягом п’яти років ВВП на душу населення рівня країн – но­вих членів ЄС.

3. Забезпечити зростання рівня зайнятості на безпечних робочих місцях з гідними умовами праці. Запровадити механізм реалізації права молоді на перше робоче міс­це, підвищення кваліфікації. Збільшити протягом п’яти років кількість легально зайнятих не менш ніж на 4 мільйони.

4. З метою реалізації конститу­ційного права громадян на до­статній рівень життя для себе і своєї сім’ї забезпечити:

• мінімальну заробітну плату з 2015 року, що створить можли­вість для відтворення трудового потенціалу працівника, утриман­ня неповнолітніх членів сім’ї, сплачення витрат на платні ме­дичні й освітні послуги, духовно­го розвитку, накопичення на при­дбання житла;

• динамічне зростання заробіт­ної плати та її зрівняння до 2020 року з рівнем країн Євросоюзу. За­безпечення справедливого спів­відношення між заробітною пла­тою кваліфікованого працівника та заробітною платою керівника;

• підвищення у виробничій сфе­рі частки витрат на оплату праці у собівартості продукції до серед­ньоєвропейського рівня 30–35%;

• ліквідацію дискримінації в оплаті праці працівників бюджет­них галузей, держслужбовців, по­етапне підвищення заробітної плати бюджетникам із доведен­ням до 2017 року до рівня серед­ньої по економіці;

• викорінення до кінця 2014 року заборгованості з виплати за­робітної плати та запровадження механізму повноцінного захисту конституційного права працівни­ка на своєчасну оплату праці;

• запровадження з 2015 року справедливої і прозорої системи пенсійного забезпечення із замі­щенням середнього заробітку на рівні 55–65%, надання в повному обсязі заслужених чесною працею пільг i гарантій;

• щорічне зменшення не менш ніж на 25% розриву в розмірах пенсій, призначених у різні роки;

• встановлення у 2015 році та поетапне підвищення для учнів, студентів мінімального розміру стипендії пропорційно до прожит­кового мінімуму.

5. Забезпечити державний контроль за цінами на товари пер­шої необхідності, а також прозо­рість та обґрунтованість встанов­лення цін і тарифів на природний газ, електроенергію, послуги у сфе­рі житлово-комунального госпо­дарства, електрозв’язку, громад­ського і залізничного транспорту. Впроваджувати заходи упереджу­вального соціального захисту вразливих категорій громадян у разі підвищення цін і тарифів, за­хист пенсій та трудових доходів не менш ніж на рівень інфляції.

6. Щороку забезпечувати дер­жавне замовлення на будівництво 200 тисяч квартир соціального житла для молоді, малозабезпече­них сімей, людей з обмеженими фізичними можливостями. Запро­ваджувати доступні для кожної сім’ї кредити для будівництва або купівлі житла.

7. Впровадити прозору та спра­ведливу податкову систему, здій­снювати оподаткування доходів від праці не більше, ніж оподатку­вання доходів від капіталу. Вста­новити з 2016 року неоподаткова­ний мінімум доходів громадян на рівні прожиткового мінімуму.

8. Подолати корупцію та хабар­ництво, тіньову заробітну плату, нелегальну та атипову зайня­тість.

9. Продовжити програму повер­нення вкладів Ощадбанку Радян­ського Союзу до повного повер­нення коштів.

10. Сприяти розвитку грома­дянського суспільства та реаліза­ції його основної функції – гро­мадського контролю за діяльніс­тю влади й дотриманням законо­давства. Забезпечувати умови для ефективного соціального діалогу, діяльності профспілок і надання їм права законодавчої ініціативи та права звернення до Конститу­ційного Суду.

Ми очікуємо від нового Прези­дента України практичних кроків для підвищення престижності праці в національній економіці, належного оцінювання та визна­ння її суспільної значущості.

Федерація профспілок України розраховує, що Президент Украї­ни реалізує Наказ профспілок. Зі свого боку, заявляємо про свою го­товність до конструктивної співпраці з владою та роботодавцями задля реальних змін у країні, на які очікує суспільство.

ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

20.04.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання