« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

«У країні Музляндії»

«У країні Музляндії»

Бродівський педагогічний ко­ледж ім. Маркіяна Шашкевича вже 27 років має свою непо­вторну родзинку в навчально­му та виховному процесі – народний аматорський театр.

З асновником його, керівником, режисером і постановником ба­гатьох вистав, та навіть їх авто­ром, був колишній директор ко­леджу Іван Парасюк. Ця родзин­ка, безперечно, прикрасила візитівку зна­ної в регіоні кузні педагогічних кадрів, яка наступного року відзначатиме 75 - ту річни­цю свого заснування.

За ці роки колектив самодіяльних артис­тів – майбутніх педагогів порадував земля­ків постановкою майже всієї української класики. Візитівкою самого аматорського театру стала вистава в постановці Івана Па­расюка «Обличчя твоє, Маркіяне» про жит­тєвий і творчий шлях галицького священ­нослужителя, будителя громадської думки Маркіяна Шашкевича.

Велику пізнавальну місію несе колектив не лише своїм вихованцям, він – частий гість у школах регіону.

На традиційному конкурсі самодіяльних театральних колективів у регіоні театр здо­був перше місце. Поглиблює своєрідну твор­чу ауру педколеджу й літературно - мистець­ка композиція за творами Івана Франка в по­становці нинішнього керівника театру Оль­ги Чижевської. Вона, будучи багато років учасницею театру, гідно перейняла естафе­ту цієї благородної справи в Івана Парасюка. Він, перебуваючи сьогодні на заслуженому відпочинку, й надалі активний глядач і поціновувач аматорського колективу. Всі прем’єри театру відбуваються в просторому залі педколеджу, куди традиційними афі­шами запрошують мешканців Брідщини.

Нещодавно аматори сцени подарували колегам і землякам веселий мюзикл «У кра­їні Музляндії».

«Незважаючи на те, що репетиції театру призначаються доволі пізно, – розповідає голова профкому педколеджу Наталія Бе­резіна, – голова профкому студентів Ан­дрій Соя, викладачі Марина Скарубська, Богдана Багай знаходять час бути й тут по­руч із своїми студентами».

ОЛЬГА ЛОБАРЧУК

 

З любов’ю в серці

Обдаровані освітяни диву­вали мешкан­ців Бердиче­ва на виставці творчих робіт, присвяченій 220-річчю Оно­ре де Бальзака.

У січневі дні на четвертому поверсі ТРЦ «Га­лерея Бальзак» для мешканців та гостей Бердичева відкрилася виставка творчих робіт освітян, присвячена 220 - річчю від дня народження великого французького письменника Оноре де Бальзака. Її було відкрито задля вшанування спадщини класика світової літератури, по­дальшого зміцнення франко - українських відносин та розширення міжнаціонального співробітництва.

Експозиція «З любов’ю в серці» вражала розмаїттям технік та творчих задумів, кольорів і відтінків: близько 40 майстерно вишитих картин та ікон, мереживних витина­нок і чарівних композицій з бісеру, ажурних виробів з кві­лінгу та самобутніх ляльок - мотанок, вишуканих вишива­нок і рушників представили 30 учасників – учителів, ви­хователів і технічних працівників. Найбільше – освітяни СЗОШ № 1, НВК № 10, ЗОШ № 5 і 6, БМЛ № 15, КНЗ «Берди­чівська школа - інтернат І–ІІІ ступенів», КНЗ «Бердичів­ська спеціальна загальноосвітня школа - інтернат», ЗДО № 4, 7, 17 і 26. Справжню насолоду і незабутні враження по­дарували майстрині із закладів дошкільної освіти.

Як завжди, не залишили байдужими творчі знахідки від справжніх майстринь, таких як голова Бердичів­ського міськкому профспілки працівників освіти і на­уки Анжела Цвєткова.

У культурно - мистецькій програмі святкування 220 - річ­чя Оноре де Бальзака – різні події, дійства та зустрічі, бер­дичівські освітяни також планують здійснити подорож бальзаківськими стежками Житомирщини.

Усіх учасників експозиції «З любов’ю в серці» було наго­роджено грамотами соціально - культурного центру «Баль­зак», а за сприяння управління освіти і науки виконавчого комітету Бердичівської міської ради та міської профспілки працівників освіти і науки – грошовими преміями.

Виставка тривала лише декілька днів, але подарувала можливість зануритися в світ краси та надихнутися ат­мосферою творчості. Дотик до мистецтва приносить ра­дість і відчуття гармонії.

ВІКТОРІЯ КУЧЕРЯВА

28.02.2019



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання