« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

ЗАКАРПАТСЬКА «ВЕСЕЛКА» – ДРУГА НА МІЖНАРОДНОМУ ФЕСТИВАЛІ

ЗАКАРПАТСЬКА «ВЕСЕЛКА» – ДРУГА НА МІЖНАРОДНОМУ ФЕСТИВАЛІ

Зразковий дитячий ансамбль танцю «Веселка» Закарпатського облас­ного Будинку культури профспілок (директор Ганна Табакович) успіш­но виступив на ІІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі хореографічних колективів «Само­цвіти», що тривав у Львові. Організатором конкурсу виступило громадське об’єднання ART ANTRE CENTRE за підтримки Львівського обласного відділення Національної хореографічної спілки. Вісімдесят чотири хореографічних колективи з Польщі, Македонії, Бол­гарії, Латвії та України – здебільшого відомі й титуловані – змагалися за звання найкращих.

В умовах неабиякої конкуренції закарпатський хореографічний ансамбль «Веселка», незмінним керівником і балетмейстером якого є заслуже­ний працівник культури України Людмила Пе­трецька, здобув звання лауреата і посів почесне друге місце. Наші маленькі конкурсанти (діти віком 9–11 ро­ків) вдруге брали участь у міжнародних конкурсах, і ця перемога додала їм нового творчого натхнення.

Юні танцюристи із Закарпаття також мали чудову культурну програму, яка передбачала чотиригодинну екскурсію Львовом, дискотеку в «Метро-клубі» та інші цікаві заходи.

Сергій БАРАНЧИКОВ,

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради

 

ЗАВЖДИ З ЛЮДЬМИ ТА ДЛЯ ЛЮДЕЙ

У грудні цього року виповнюється 80 років із дня наро­дження Миколи Івановича Бабченка, який 50 років був незмінним головою Дніпропетровського обкому профспілки працівників житлово-комунального господар­ства, людини надзвичайно цікавої долі, що при­святила своє життя благородній справі – служін­ню людям праці.

Активна життєва позиція Миколи Івановича, прагнен­ня завжди прийти на допомогу товаришам не зали­шилися непоміченими, і в 1960 році молодого акти­віста Дніпропетровського металомеханічного заво­ду, на якому він розпочав свою трудову діяльність, було обрано головою профкому, де згодом проявилися неабиякі організа­торські здібності Миколи Івановича.

У 1964 році Микола Бабченко став головою Дніпропетровської обласної організації профспілки. З перших кроків своєї роботи, дотримуючись принципу «жодного дня без конкретної справи», з його ініціативи регулярно проводилися школи з вивчення пе­редового виробничого досвіду. Значну увагу Микола Іванович приділяв питанням охорони праці та покращенню виробничого побуту, зниженню травматизму працівників.

За його каденції та під його безпосереднім керівництвом було збудовано три санаторії-профілакторії на 380 місць, 7 дитячих оздоровчих таборів, чотири з яких перебуває на балансі обкому профспілки. Щороку в дитячих оздоровницях відпочиває по­над 5 тис. дітей та підлітків. Разом з обласним управлінням ЖКГ, керівниками підприємств з ініціативи Миколи Івановича були збудовані база відпочинку «Стандарт» на Азовському морі, на дольових засадах – пансіонат «Лазурь» у Севастополі, санаторій-профілакторій «Лісовий», на базі якого було створено обласний галузевий Центр діагностики, диспансеризації та профілактичного лікування, укомплектований найкращим су­часним медичним обладнанням та апаратурою.

У 1989 році Миколу Івановича було обрано депутатом Верхо­вної Ради СРСР, де він до 1991 року очолював підкомітет із пи­тань законодавства та правопорядку.

За його участі було ухвалено рішення про скорочення на п’ять років віку для призначення пенсії водіям трамваїв і тролейбусів. Микола Іванович ніколи не втрачав зв’язок з профспілкою, сприяв роботі підприємств і профорганізацій із виробничих, економічних, фінансових та соціальних питань, зробив багато корисного для поліпшення житлово-побутових умов виборців, сприяв будівництву магістральних газопроводів та газифікації житлового фонду обласного центру.

Микола Іванович багато років був членом ФПУ, ЦК галузевої профспілки та його Президії, Дніпропетровської облради орга­нізацій профспілок, обласної тристоронньої соціально-еконо­мічної ради.

За багаторічну сумлінну та самовіддану працю Миколу Бабчен­ка відзначено державними та профспілковими нагородами.

Наразі Микола Іванович перебуває на заслуженому відпочинку. Але серце і душа цієї прекрасної та неспокійної людини завжди з профспілкою, з простими людьми, продовжує жити проф­спілковим життям.

З повагою

Олексій РОМАНЮК,

голова ЦК Профспілки працівників житлово- комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України

Віталій ДУБІЛЬ,

голова Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок

Вітаючи шановного Миколу Івановича з юві­леєм, Президія ЦК профспілки, усі колеги – профспілковці та господарники бажають йому багато щасливих років життя при міцно­му здоров’ї та в достатку, а також мирного неба та невичерпної енергії.

12.12.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання