« на головну 28.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА ПІД ЧАС ВІЙНИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ПІСЛЯВОЄННОЇ ВІДБУДОВИ ГАЛУЗІ

УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА ПІД ЧАС ВІЙНИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ПІСЛЯВОЄННОЇ ВІДБУДОВИ ГАЛУЗІ

Днями у Києві у Бу­динку профспілок від­булась зустріч т.в.о. Міністра культури та інформаційної політи­ки України Ростисла­ва Карандєєва з голо­вами територіальних організацій Профспіл­ки працівників куль­тури України, в якій взяв участь Голова ФПУ Григорій Осовий.

Зустріч вела голова ЦК Проф­спілки Галина Гайдук. У зустрічі також взяли участь Державний секретар Міністерства Юрій Ле­щук, директори департаментів і фахівці Міністерства, почесна голова Профспілки працівників культури України Людмила Пе­религіна.

У вітальному слові Голова ФПУ Григорій Осовий підкреслив, що подібний обмін думками дає чудову можливість більше дізна­тись про ситуацію на місцях, про конкретні проблеми, які наразі вирішуються у сфері культури і мистецтв. Це дає можливість, як вищим профспілковим органам, так і владним структурам у своїх рішеннях врахувати думки фа­хівців та напрацьовані ними практики.

У обговоренні взяли участь члени ЦК профспілки, голови її обласних осередків з Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Рівненької, Закарпатської, Запо­різької, Вінницької, Хмельниць­кої, Кіровоградської, Сумської об­ластей, м. Києва, керівники за­кладів культури з Київської об­ласті.

У виступах було відзначено позитивний розвиток соціально­го діалогу в галузі на державно­му рівні, що є досягненням керів­ництва профспілки, йшлося про діяльність профспілок у обстою­ванні прав працюючих в умовах воєнного стану, а також про шляхи післявоєнної відбудови.

Ростислав Карандєєв запев­нив, що питання, які порушува­лись під час зустрічі, будуть опрацьовані у Міністерстві, та з більшості з них фахівці опера­тивно нададуть відповіді.

– Профспілки – це завжди ак­тивна позиція та дії на вирішення проблем працівників галузі, – за­значив т.в.о. міністра, – за влас­ним досвідом знаю, що потрібно бути наполегливими у відстою­ванні своїх цілей і перебувати у постійному діалозі з громадами та представниками влади. Хочу особисто подякувати Г.В. Осово­му за ту тісну співпрацю, яка у нас була протягом останнього часу, завдяки чому вже багато зроблено у контексті вирішення окремих питань, у т.ч. і держав­них завдань.

Сьогодні я був на заході за участі високопосадовців де роз­глядалися питання, які стосу­ються подальшого розвитку де­яких інфраструктурних проєктів у м. Києві, зокрема, щодо ство­рення Національного будинку музики. Ми над цим працюємо, в тому числі за активної участі ке­рівництва Міжнародного центру культури і мистецтв профспілок України, усім відомого Жовтне­вого палацу. Отже, все вирішу­ють люди, і я думаю, що ця спра­ва зрушиться, і деякі майнові об’єкти ФПУ, які наразі обмежені у своїй діяльності, будуть працю­вати на благо людей.

– Культура має на сьогодні стати одним з потужних інстру­ментів стійкості і наближення перемоги, – сказав посадовець. – Впевнений, що в усіх наших по­чинаннях можу покладатись, як на ФПУ, так і на галузеву проф­спілку, будемо йти далі і висту­пати одним культурним фрон­том!

Фахівці міністерства відпові­ли на запитання спілчан.

На завершення для учасників зібрання відбувся семінар за участі фахівців Державної реє­страційної служби Міністерства юстиції України, де було розгля­нуто питання про державну реє­страцію громадських форму­вань.

ПРЕСЦЕНТР ФПУ

22.03.2024



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання